Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BinckBank gaat dienstverlening uitbreiden

AMSTERDAM (AFN) - Onlinebroker BinckBank gaat de komende jaren zijn dienstverlening aan particuliere beleggers fors uitbreiden als onderdeel van een nieuwe groeistrategie. BinckBank deed woensdag zijn plannen voor de toekomst uit de doeken.

De nieuwe strategie 'the New Binck' zal worden gepresenteerd aan institutionele beleggers en analisten. Binck zal bestaande producten en diensten combineren met nieuwe aanvullende toepassingen op het gebied van beleggen, sparen en beleggingstransacties. De onlinebroker stelde dat klanten oplossingen zullen worden geboden voor hun financiële uitdagingen van de toekomst. Het bedrijf gaf aan zijn marktpositie in Nederland, België, Frankrijk en Italië te willen versterken.

Tot de plannen behoort verder het voornemen van Binck om in 2016 ongeveer een kwart van de investeringsportfolio ofwel 500 miljoen euro te investeren in nieuwe Nederlandse woninghypotheken, via samenwerking met onafhankelijke Nederlandse hypotheekverstrekkers. Volgens Binck bestaat de huidige investeringsportfolio grotendeels uit veilige leningen.

Boete

Daarnaast zal Binck in het eerste kwartaal van volgend jaar zijn kapitaalpositie tegen het licht houden. Daarbij zullen verschillende factoren een rol spelen, zoals het risicoprofiel, de kapitaalbehoeftes van de nieuwe zakelijke initiatieven, regelgeving en de uitkomst van het evaluatieproces, aldus de onlinebroker.

Tevens meldde Binck dat in het vierde kwartaal mogelijk een voorziening kan worden genomen voor een eventuele boete van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Eind oktober werd bekend dat de AFM van plan is Binck de boete op te leggen vanwege misleidende informatie in reclame voor dochterbedrijf Alex Vermogensbeheer. Binck verwacht binnen twee tot drie maanden een definitief oordeel.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links