Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Cijfers Boskalis beter dan verwacht'

AMSTERDAM (AFN) - De cijfers die baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis donderdagochtend publiceerde, waren wat beter dan Rabobank verwachtte. Dat kwam volgens de bank onder meer door de gunstige afwikkeling van werken, waarover Boskalis repte zonder dat te kwantificeren.

Grote projecten als Gorgon en de tweede Maasvlakte werden volgens Rabo aangenomen in een periode van krapte op de mondiale baggermarkt. ,,We hebben het gevoel dat de bijdrage daarvan aan de winst zelfs nog groter is dan werd aangenomen.'' De bank schat de winstbijdrage uit het Ras Laffan-project op 20 miljoen euro.

Boskalis gaf aan dit jaar naar verwachting niet het resultaat, een nettowinst vna 254 miljoen euro, over 2011 te kunnen evenaren. Het bedrijf denkt dat de marktomstandigheden dit jaar moeilijk blijven, maar is positief over de middellange termijn. ,,De middellange termijn ziet er goed uit en het aandeel is aantrekkelijk voor beleggers met een langere horizon'', aldus Rabo.

De bank handhaaft het 'hold'-advies en heeft een koersdoel van 27 euro. Donderdag noteerde Boskalis om 9.15 uur 1,4 procent hoger op 28,93 euro, terwijl de AEX 0,2 procent daalde tot 332,70 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links