Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DHV-dochter knapt Zuidpoolbasis op

AMERSFOORT (AFN) - SSI, een dochterbedrijf van advies- en ingenieursbureau DHV, gaat in opdracht van de Zuid-Afrikaanse overheid een onderzoeksbasis in het Zuidpoolgebied opknappen en moderniseren. Dat heeft de onderneming uit Amersfoort donderdag bekendgemaakt.

Op poolbasis wonen en werken vier wetenschappers, zes technici en een arts. De renovatie moet hun leefomstandigheden verbeteren en de basis energiezuiniger maken. Het 15 jaar oude complex heeft veel te lijden onder de extreme weersomstandigheden en slijt daardoor bijna twee keer zo snel als onder normale omstandigheden.

De temperatuur in het gebied kan in de winter dalen tot 89 graden onder nul. Het is tijdens de Antarctische wintermaanden (mei tot en met juli) 24 uur per dag donker. Door de barre weersomstandigheden kan alleen in de zomermaanden worden gewerkt. Dan loopt de temperatuur overdag op tot rond de 10 graden onder nul. Het werk gaat volgens DHV 40 maanden in beslag nemen.

Rupsvoertuig

Het vervoer van de apparatuur wordt volgens projectmanager Johan Scheepers van SSI een lastige onderneming. Licht gereedschap wordt met het personeel per helikopter ingevlogen vanaf de dichtstbijzijnde basis. Die ligt op 300 kilometer afstand. ,,De zwaardere apparatuur moet op glijplaten worden bevestigd en door een rupsvoertuig over zwaar en gevaarlijk terrein worden vervoerd. Deze tocht neemt, zelfs met goed weer, meerdere dagen in beslag'', aldus Scheepers.

DHV maakte niet bekend hoeveel de opdracht gaat opleveren.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links