Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street gaat flink lager openen'

'Wall Street gaat flink lager openen'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York openen donderdag naar verwachting met stevige verliezen. Amerikaanse beleggers blijven evenals hun Europese collega's zeer bezorgd over de wereldeconomie. De olieprijzen gaan opnieuw hard omlaag.

De beurzen in Europa staan donderdag diep in het rood met koersverliezen die oplopen tot circa 3 procent. Daarbij krijgt de financiële sector weer harde klappen. Ook op Wall Street zullen de banken en verzekeraars het waarschijnlijk lastig gaan krijgen.

,,Mensen zochten naar drijfveren om een duurzaam herstel in te kunnen zetten, maar tot dusver heeft niks gewerkt, geen cijferpresentaties, economische data, centrale banken of zeer goedkope waarderingen. Iedereen is zo nerveus'', verklaarde een beursstrateeg van Deutsche Postbank de onrust op de beurzen.

Tesla Motors

De Amerikaanse overheid maakte voorbeurs bekend dat de uitkeringsaanvragen vorige week met 16.000 zijn gedaald tot 269.000. Economen rekenden in doorsnee op 282.000 aanvragen.

Aan het bedrijvenfront staat de producent van elektrische auto's Tesla Motors in de belangstelling. Tesla kwam woensdag nabeurs met voorspellingen voor een sterke groei van de leveringen dit jaar. Twitter was echter voorzichtig met zijn prognoses. Ook zag de berichtendienst het aantal nieuwe gebruikers afgelopen kwartaal stagneren.

Meevallende resultaten

De fabrikant van netwerkapparatuur Cisco noteert hoger voorbeurs. Cisco meldde woensdag na het slot meevallende resultaten. Snack- en frisdrankbedrijf PepsiCo publiceerde cijfers die beter waren dan verwacht, ondanks tegenwind van de duurdere dollar.

De beurzen in New York sloten woensdag overwegend in het rood, na eerder op winst te hebben gestaan. De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,6 procent in het rood op 15.914,74 punten en de bredere S&P 500 noteerde een marginale min op 1851,86 punten. Alleen schermenbeurs Nasdaq wist het hoofd boven water te houden en eindigde 0,4 procent in de plus op 4283,59 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links