Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Barclays vindt nieuwe president-commissaris

Barclays vindt nieuwe president-commissaris

LONDEN (AFN) - De Britse bank Barclays heeft een opvolger gevonden voor vertrekkend president-commissaris Marcus Agius. David Walker, een veteraan in de bankensector, treedt per 1 september aan en gaat per 1 november leiding geven aan de raad van commissarissen. Dat maakte Barclays donderdag bekend.

Walker is momenteel adviseur bij de Amerikaanse bank Morgan Stanley en hij bekleedde een belangrijke functie bij de Britse centrale bank. Ook was hij commissaris bij de Britse bank Lloyds.

Agius kondigde in juli zijn vertrek aan vanwege het schandaal rond de fraude met de zogeheten Libor-rente door handelaren van de bank. Barclays kreeg daarvoor een boete van 453 miljoen dollar. Agius legt zijn functie per 31 oktober neer. Bestuursvoorzitter Bob Diamond van Barclays is al opgestapt vanwege het gesjoemel.

De Libor-rente geldt als maatstaf voor vele andere tarieven die in de internationale financiële sector worden gebruikt. Meer internationale banken waren betrokken bij de fraude, maar de betrokkenheid van Barclays kwam als eerste naar buiten. Ook de Nederlandse Rabobank wordt onderzocht.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links