Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goudprijs loopt verder op

AMSTERDAM (AFN) - De onrust op de financiële markten leidt tot een hernieuwde populariteit van goud onder beleggers. De prijs van de traditionele veilige haven in onzekere tijden liep maandag op naar het hoogste peil sinds juni vorig jaar.

De goudprijs steeg met ruim 2 procent tot 1200 dollar per troy ounce (31,1 gram). De prijs van het edelmetaal zit al een tijd in de lift, nadat eind vorig jaar een voorlopig dieptepunt van 1050 dollar werd bereikt. Sinds de jaarwisseling werd goud al ruim 13 procent meer waard.

Veiligheid werd ook gezocht in staatsleningen van landen met een financieel sterke positie. Daardoor liep de rente op tienjarige Nederlandse obligaties terug naar 0,4 procent. Dat is het laagste peil sinds eind april vorig jaar. Het rendement op Nederlandse staatsleningen met een lengte van vijf jaar ging naar het historische dieptepunt van min 0,3 procent. Beleggers leggen al maandenlang geld toe op die leningen.

Rendement

Het rendement op Duitse tienjaarsleningen zakte naar 0,2 procent. Vergelijkbare leningen van de VS bieden nog maar een rendement van 1,7 procent.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem wees er maandag tijdens een congres van De Nederlandsche Bank nog eens op dat beleggingen in staatsobligaties niet zonder risico zijn. Hij verwees daarbij onder meer naar de schade die de onrust op de obligatiemarkten tijdens de Europese schuldencrisis aanrichtte.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr AEX struikelt vlak voor de finish en wat als Shell uit Europa vertrekt? 5
  2. 03 apr Taiwan beeft, maar AEX opent naar verwachting vlak, focus op inflatie en inkoopdata

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Gold World Spot (USD)

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 8 februari 2016 22:19
    quote:

    Henri Nostradamus schreef op 8 februari 2016 22:14:

    Weerstand op 1180 gebroken. Goud is nu uit de dalende trend en kan opstomen naar een nieuw all-time-high boven de 2000...... Wel fysiek laten leveren als je long gaat.

    HN
    Ik zit erg long, very long vast met goud. Kan nog minstens 11 jaar of langer wachten,,, :_))
  2. Bangizwe 9 februari 2016 05:23
    Henri: Je zal wel gelijk gaan krijgen. Financiële hocus pocus en overinvesteringen in het verleden gaan er voor zorgen dat de toekomst niet zo overdreven goed zal zijn voor aandelen. Tel daar nog bij dat zo ongeveer alles dat je basis zou kunnen noemen aan het crashen is, olie , gas, katoen, tarwe, mais, cement........ Dat gaat straks gegarandeerd een hoge inflatie worden. Zij die geen goud hebben gaan er nog spijt van krijgen. Het heeft alles om de rally van de eeuw te worden.
  3. barondehuile 9 februari 2016 07:29
    Goud lijkt me een hype voor wie er een hype van wil maken. Dat zal ook wel zo blijven, dus best wel solide binnen een bepaalde groep beleggers. Maar zelf heb ik het probleem dat je met goud helemaal niets, maar dan ook niets kunt doen, behalve juwelen maken. Geen opbrengst, dus geen autonome groei, alleen maar speculatie en in feite dood kapitaal, dus ook geen rente, geen dividend of wat dan ook. Dus doe maar, het lijkt me best wel OK, maar goud is voor mij helaas geen belegging object. Ik zit nu 35 jaar vast in energie en food aandelen en dat heeft me drie keer zo veel opgeleverd dan goud plus elk jaar mooie dividenden en optie premies. Ik heb ook veel OG en ook dat heeft geen windeieren opgeleverd. En ik heb al vele recessies en crashes overleefd en ook de komende dip levert me weer grote mogelijkheden op. Dus geluk met het goud. Ik hou het bij zaken die nodig zijn voor het leven en de welvaart die elk mens nastreeft. Voor goud is bij mij geen plaats.
  4. Bangizwe 9 februari 2016 08:21
    Barondehuile: De kans is groot dat deze dip niet hetzelfde zal zijn dan de vorige. Je zit met die lage rente. Dat heeft veel investeringen tot gevolg gehad. Veel schulden en veel investeringen. Dat maakt de kans groot dat er in de toekomst minder investeringen zullen zijn, en dat kapitaal zal gebruikt worden om schulden terug te betalen. En dat zal er dan weer voor zorgen dat we vroeg of laat gaan geconfronteerd zorgen met een hoge inflatie. Het beste wat ze dan kunnen doen is de rente laag houden. Of het hek is volledig van de dam. En een hoge inflatie zal ook tot gevolg gaan hebben dat mensen meer voor zichzelf gaan doen. En food zal wel een van die elementen gaan zijn. Je kan goud gebruiken voor kapitaalwinsten en om te sparen op lange termijn. Zelf koop ik ook wel aandelen. Maar dat gewicht ligt vandaag toch gevoelig lager.
  5. [verwijderd] 9 februari 2016 11:05
    Lake Shore Gold is al overgenomen, er zullen nu snel meer overnames binnen de sector plaats gaan vinden. Ik had gisteren drie van mijn goudmijnaandelen die intraday op 10% winst stonden, het gaat erg hard. Maar zelfs wie nu instapt kan op termijn vele honderden procenten rendement verwachten. Want goud is het echte geld dat niet bijgeprint kan worden, en nu bankiers aangeven dat zelfs 60 miljard euro gratis geld PER MAAND van de ECB niet genoeg voor hen is zal dat steeds meer mensen duidelijk worden.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gold World Spot (USD)

2.374,92 09:04
-8,23 -0,35%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links