Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggers bezorgd over banken

AMSTERDAM (AFN) - Beleggers hebben momenteel wereldwijd weinig vertrouwen in de aandelen van banken en verzekeraars. Aan beide kanten van de Atlantische Oceaan kregen financiële bedrijven maandag harde klappen op de beurzen.

In Frankfurt leidden de kolossen Deutsche Bank en Commerzbank de dans, met koersverliezen van bijna 10 procent. Analisten wezen onder meer op de risico's van verdere tegenvallers bij Deutsche Bank. De grootste bank van Duitsland probeert minder afhankelijk te worden van zijn kwakkelende zakenbank en heeft daarnaast een grote blootstelling aan de oliesector. Daar zorgt de forse daling van de olieprijs voor grote financiële zorgen.

De beurswaarde van Deutsche Bank zakte maandag naar het laagste niveau van de afgelopen zeven jaar. Ook andere Europese banken moesten het ontgelden. Zo zakte ABN AMRO door een min van 7 procent tot onder de introductieprijs van het aandeel (17,75 euro) en leverde ING 6 procent aan beurswaarde in. De grote Franse en Britse banken leverden ook flink in.

Lage rente

Bankaandelen worden onder neer hard geraakt door de zorgen over de internationale economie en de aanhoudend lage rente, die weer een gevolg is van de zwakke economische groei. De lage rente kan een forse rem zetten op de winstgevendheid van de banken. Een analist wees tegen Financial Times ook op de problemen in de oliesector. Daardoor zouden veel grote investeerders uit olielanden nu hun geld weghalen, onder meer uit hun beleggingen in grote banken.

In New York gingen banken ook hard onderuit. Goldman Sachs stond maandagavond onderaan de Dow Jones met een verlies van 6 procent. Andere toonaangevende concerns als JPMorgan Chase, Citigroup en Bank of America werden 3 tot 5 procent minder waard.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel ABN AMRO licht
  2. 14 feb Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 8 februari 2016 22:34
    Bij DB beginnen ze paniekvoetbal te spelen met dat persbericht dat ze nog genoeg geld in kas (1 miljard) hebben om het dividend te betalen.... alsof daar iemand aan twijfelde (http://www.zerohedge.com/news/2016-02-08/after-crashing-deutsche-bank-forced-issue-statement-defending-its-liquidity). Banken kunnen hun eigen geld scheppen en zolang ze niet streng gecontroleerd worden is er nooit een vuiltje aan de lucht. De enorme derivatenpositie bij DB zal het echte probleem zijn. Als die 50 biljoen (50.000.000.000.000!!!) aan derivaten die ze hebben uitstaan naar de verkeerde kant gaan overhellen dan is het snel gebeurd met de koopman. DB is enorm short in goud en zilver. Die positie kostte ze dit jaar volgens mijn berekening alleen al minimaal 5 miljard euro. En dan heb ik het nog niet over de long positie in olie die ze hebben. Ze doen er intusen alles aan om de markt te manipuleren zoals op 28 januari waarbij de fixing gefixed werd om de belangrijke 14,07 contracten te elimineren (de fixing werd 6% onder de marktprijs vastgesteld waarop een mini-crash in silver volgde op de comex die precies stopte op.... 14,07): www.zerohedge.com/news/2016-01-28/sil...

    Mijn conclusie: met goud en zilver zit je goed in de crash die inmiddels begonnen is.

    HN
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ABN AMRO BANK N.V.

15,890 23 apr
+0,380 +2,45%
Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links