Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Drukke week voor beleggers Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - Beleggers in Amsterdam krijgen het deze week behoorlijk druk met bedrijfsresultaten van onder meer TomTom, Heineken en AkzoNobel. Ook uit het buitenland komen veel kwartaalcijfers naar buiten. Verder staan belangrijke macro-economische gegevens op de rol.

Onlinebroker BinckBank trapt maandag de week af met zijn resultaten, terwijl navigatiebedrijf TomTom een dag later komt. Het hoogtepunt op het Damrak ligt op woensdag met cijfers van AkzoNobel, Heineken, SBM Offshore, Aperam en SnowWorld. Later in de week komen nog onder andere Acomo, Nedap en Eurocommercial Properties.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert deze week data over de industrie, inflatie, detailhandelsverkopen, handel en een voorlopige raming over de groei van de Nederlandse economie in het vierde kwartaal. Economen rekenen in doorsnee op een vooruitgang met 0,3 procent op kwartaalbasis.

Coca-Cola

In Europa en de Verenigde Staten zullen ook veel bekende bedrijven hun resultaten openbaar maken. Het gaat onder meer om Coca-Cola, TUI, Cisco Systems, Liberty Global, Twitter, Tesla Motors, Time Warner, Groupon, L'Oréal, Rio Tinto, Total, Renault en ThyssenKrupp.

Aan het macrofront staan gegevens op de agenda over de Duitse industrie, handel en economische groei en cijfers over de groei van de economie van de eurozone en de industrie in het eurogebied. In de VS komt informatie naar buiten over onder meer de winkelverkopen en het consumentenvertrouwen.

AEX

De Europese beurzen sloten vrijdag met verlies na de bekendmaking van tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. In Amsterdam eindigde de AEX-index met een verlies van 1 procent op 413,94 punten. De MidKap zakte 1,1 procent naar 650,88 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen leverden tot 1,1 procent in.

Ook op Wall Street was de stemming bedrukt. De Dow-Jonesindex eindigde 1,3 procent in de min op 16.204,83 punten. De brede S&P 500 zakte 1,9 procent. Technologiegraadmeter Nasdaq spande de kroon, met een verlies van 3,3 procent vanwege een uitverkoop van internet- en andere tech-aandelen door een enorm koersverlies voor LinkedIn.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 februari 2016 18:03
    quote:

    Ger1948 schreef op 7 februari 2016 17:53:

    Hopelijk komt de AE-NIKS eens een keer uit die negatieve spiraal. Of moeten we weer wachten op Draghi volgende maand.....
    Ik zal daar maandag nog niet op rekenen na de zware afstraffing in de VS vrijdag.

    anderhalve week voordat Draghi gaat spreken zal er wel weer wat kracht omhoog komen.
  2. @iPlof 7 februari 2016 20:56
    quote:

    Ger1948 schreef op 7 februari 2016 17:53:

    Hopelijk komt de AE-NIKS eens een keer uit die negatieve spiraal. Of moeten we weer wachten op Draghi volgende maand.....
    Ja want die aex doet het altijd het slechtste huilie huilie en dat is niet eerlijk....oh wacht beter dan dow en beter dan dax al twee jaar lang PLUS daarbij apart nog dividend..

    sinds 1/1/14
    Aex: +3,0%
    Dax: -1,2%
    Dow: -2,2%
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links