Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Daling buitenlandse valutareserves China

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De buitenlandse valutareserves van China zijn in januari gedaald naar het laagste niveau in meer dan drie jaar. De daling hangt vooral samen met de pogingen van de Chinese centrale bank om de waarde van de eigen munt, de yuan, te ondersteunen.

De reserves krompen vorige maand met 99,5 miljard dollar naar 3,23 biljoen dollar (2894 miljard euro). In december gingen die al met bijna 108 miljard dollar omlaag en in heel 2015 was sprake van een krimp met ruim een half biljoen dollar. Ondanks de forse dalingen heeft China nog altijd de grootste buitenlandse valutareserves ter wereld.

De yuan staat onder druk door de zorgen over de afzwakkende Chinese economie. Dat zorgt ook voor een kapitaalvlucht uit het land. De Chinese overheid heeft verschillende maatregelen getroffen om dit tegen te gaan, waaronder het steunen van de yuan door dollars te verkopen en het versoepelen van beperkingen op buitenlandse investeringen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 7 februari 2016 17:42
    Mooi moment voor de Chinezen om van hun dollars af te komen. 100 miljard per maand is niet veel als je het vergelijkt met de QE-programma's. DAT GAAN ZE NOG WEL OPVOEREN. Tot nog toe had China belang bij een hoge dollarkoers (ze hadden 3 biljoen USD in kas). Als ze door hun dollarvoorraad heen zijn kon hun houding wel eens veranderen en zijn ze waarschijnlijk niet meer bereid al het schuldpapier van de US (tegen 0%) blindelings op te kopen. Dit betekent per saldo een fors hogere rente. Dit kon dan daarmee wel eens het einde van de USD inluiden zoals we die kenden. Ik voorzie een grote daling tov de Euro en een enorme stijging van de goudprijs. Die "Big reset" kon er wel eens sneller komen dan we willen (http://www.thebigresetblog.com/ )

    TIJD VOOR EEN SHORT OP DE USD EN LONG GOUD.

    HN

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links