Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX vlak na mager banencijfer VS

AEX vlak na mager banencijfer VS

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdag nagenoeg vlak de handel uitgegaan. Daar zag het in eerste instantie niet naar uit. Zeker kort na de publicatie van het banenrapport van de Amerikaanse overheid liepen de verliezen op.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot uiteindelijk op 431,32 punten. De MidKap verloor 0,1 procent tot 645,12 punten. De indices in Londen en Frankfurt wonnen 0,2 procent. Parijs sloot 0,4 procent lager.

De werkgelegenheid in de VS bleek in april veel minder sterk te zijn toegenomen dan economen hadden voorspeld. Het banenrapport is van groot belang voor het rentebeleid van de Federal Reserve. Door het tegenvallende banencijfer is de kans dat de rente in juni wordt verhoogd volgens kenners steeds kleiner.

Verliezers

ABN AMRO was met een min van 2 procent de sterkste daler in de AEX. Ook ArcelorMittal behoorde met een verlies van 1,2 procent tot de grootste verliezers onder de hoofdfondsen. De staalgigant zag onder meer door de zwakke staalprijzen in het eerste kwartaal het bedrijfsresultaat verder slinken.

Sterkste stijger was SBM Offshore met een plus van 1,3 procent.

Aandelenemissie

Bij de kleine fondsen won Fagron 3,7 procent na twee dagen zonder beurshandel. De toeleverancier aan apotheken maakte bekend overeenstemming te hebben bereikt met banken over aanpassing van de voorwaarden voor zijn doorlopende kredietfaciliteit, waarmee een nieuwe aandelenemissie een stap dichterbij is.

Value8 verloor krap 6 procent. De beurswaarde van de investeringsmaatschappij staat al enkele dagen onder druk door een publicatie waarin vraagtekens worden gesteld bij haar boekhouding.

Olie

Advanced Metallurgical Group (AMG) sloot 0,8 procent hoger. De handel in het aandeel werd enige tijd opgeschort, nadat het een persbericht had uitgebracht waar een verkeerde dividenddatum in stond.

In Milaan steeg Monte dei Paschi di Siena 2,4 procent. De oudste bank ter wereld presenteerde een nettowinst die de verwachtingen van analisten overtrof.

Amerikaanse olie werd 2,2 procent duurder op 45,29 dollar per vat. Brentolie steeg 2,4 procent in prijs tot 46,06 dollar per vat. De euro werd voor 1,1423 dollar verhandeld, tegen 1,1405 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Chippers opnieuw onderuit in vlakke AEX
  2. 18 apr Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links