Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ICE doet geen tegenbod op Londense beurs

ATLANTA (AFN) - Het Amerikaanse beursbedrijf Intercontinental Exchange (ICE) ziet geen heil in een tegenbod op branchegenoot London Stock Exchange (LSE), dat onlangs besloot te fuseren met Deutsche Börse. Dat liet de uitbater van onder meer de effectenbeurs in New York woensdag weten.

Kort nadat Deutsche Börse en LSE hun fusieplannen wereldkundig hadden gemaakt, liet ICE weten dat het overwoog eveneens een bod te doen op het Londense beursbedrijf. Na bestudering van de beschikbare informatie heeft de onderneming evenwel vastgesteld dat daarvoor onvoldoende draagvlak bestaat.

De eigenaars van de beurzen in Frankfurt en Londen sloten medio maart definitief een akkoord over wat een fusie van gelijken wordt genoemd. Daardoor ontstaat veruit het grootste beursbedrijf van Europa. Nummer twee is Euronext, uitbater van de aandelen- en optiemarkten in Amsterdam, Parijs, Brussel en Lissabon.

Het bod van Deutsche Börse waardeert LSE op circa 9,9 miljard pond (12,5 miljard euro). Speculatie op een mogelijke biedingsstrijd dreef de beurswaarde van het Britse bedrijf de afgelopen weken verder op. Na de mededeling van ICE dat het niet meebiedt, liep die lucht weer uit de koers.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links