Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klein verlies voor AEX

Klein verlies voor AEX

AMSTERDAM (AFN) - De AEX stond woensdag licht lager, na flinke verliezen een dag eerder. Beursplein 5 verwerkte een flink aantal bedrijfsresultaten, van onder meer oliegigant Shell en luchtvaartconcern Air France-KLM. De andere Europese graadmeters toonden een overwegend licht hoger beeld.

De hoofdindex in Amsterdam stond omstreeks 09.45 uur 0,1 procent lager op 432,79 punten. De MidKap daalde 0,6 procent tot 647,77 punten. De beurs in Londen verloor 0,2 procent, Parijs en Frankfurt stegen 0,2 procent.

Zwaargewicht Shell verloor 0,4 procent. De olie- en gasgigant zag zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots halveren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De daling is vooral te wijten aan lagere olie- en gasprijzen, maar ook aan een zwakkere gang van zaken in de raffinagemarkt. Lagere operationele kosten boden nog enig tegenwicht.

Air France-KLM

Air France-KLM heeft de resultaten in de afgelopen maanden verder verbeterd, maar schreef nog wel rode cijfers. Het luchtvaartconcern behaalde een omzet van 5,6 miljard euro, de inkomsten van de cateringtak Servair, die in de etalage staat, niet meegerekend. Het aandeel verloor 4,6 procent.

Bij de middelgrote fondsen ging ook beursintermediair Flow Traders flink onderuit, na een eerstekwartaalbericht. Het bedrijf zag de winst in het eerste kwartaal afnemen. Ook de omzet ging stevig onderuit. Het aandeel speelde 5 procent kwijt. Bij de kleinere bedrijven zakte Brunel 5,7 procent. De detacheerder had wederom weer flink last van de malaise in de olie- en gassector.

Een opvallende daler op het Damrak was Value8, met een min van ruim 8 procent. De beurswaarde van de investeringsmaatschappij staat onder druk door een publicatie waarin vraagtekens worden gesteld bij haar boekhouding. De handel in Fagron werd, zowel de notering in Brussel als Amsterdam, opgeschort. De toeleverancier aan apotheken heeft later op de dag een buitengewone aandeelhoudersvergadering, waar beslist wordt over een kapitaalverhoging.

Euro

In Parijs was Société Générale met een winst van 3,7 procent een opvallende winnaar. De bank realiseerde een stevige winstgroei, geholpen door goede resultaten bij zijn consumententak. Bij de minder draaiende zakenbank gaat SocGen sterker besparen. Adidas won in Frankfurt 0,7 procent, na een handelsbericht en de bekendmaking dat de golftak in de etalage staat.

Amerikaanse olie werd 0,7 procent duurder op 43,96 dollar per vat. Brentolie steeg 0,5 procent in prijs tot 45,18 dollar per vat. De euro werd voor 1,1497 dollar verhandeld, tegen 1,1516 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 24 apr Damrak levert winst in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 24 apr
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links