Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ook rode koersborden op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verliezen de handel uitgegaan. Daarmee volgde Wall Street het voorbeeld van Europa. Beleggers verwerkten onder meer tegenvallende macrocijfers uit China. Die voedden ook de zorgen over de staat van de internationale economie. Ook de dalende olieprijs drukte het sentiment.

De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,8 procent lager op 17.750,91 punten. De bredere S&P 500 verloor 0,9 procent en sloot op 2063,37 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,1 procent omlaag tot 4763,22 punten.

Halliburton verloor krap 4 procent. De oliedienstverlener zag zijn verliezen in het eerste kwartaal van het jaar op jaarbasis bijna verviervoudigen. Het bedrijf zuchtte onder de aanhoudende malaise op de oliemarkt en moest bovendien hoge kosten maken in verband met de mislukte overname van branchegenoot Baker Hughes.

Rode cijfers

Verzekeraar American International Group (AIG), dat aflopen kwartaal ook in de rode cijfers dook, verloor 1,2 procent. AIG wijt het verlies onder meer aan de onrust die de afgelopen maanden de financiële markten beheerste. Cosmeticafabrikant Estée Lauder zag zijn beurswaarde met krap 4 procent dalen nadat het bedrijf met tegenvallende winstprognoses naar buiten kwam.

Farmaceut Pfizer won bijna 3 procent. De medicijnenverkoper heeft na een zeer goed eerste kwartaal zijn prognoses opgeschroefd voor de omzet en winst over het hele jaar.

Uitverkoop

Zorgdienstverleners IMS Health (min 3,5 procent) en Quintiles Transnational (min 2,4 procent ) gingen in de uitverkoop nadat de bedrijven aankondigden hun krachten te bundelen. De samensmelting, die volledig via aandelenuitruil zal plaatsvinden, levert een fusiebedrijf op met een waarde van meer dan 23 miljard dollar.

Amerikaanse olie werd 2,5 procent goedkoper op 43,69 dollar per vat. Brentolie zakte 1,7 procent in prijs tot 45,05 dollar per vat. In het kielzog leverden energiebedrijven in. Chesapeak Energy verloor 12 procent aan beurswaarde en ook Southwestern Energy en Marathon Oil behoorden met een verliezen van bijna 7 en 5,6 procent tot de sterkste dalers.

Valuta

De euro werd voor 1,1507 dollar verhandeld, tegen 1,1516 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links