Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen in New York lager van start

Beurzen in New York lager van start

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verlies begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer tegenvallende macrocijfers uit China. Die voeden ook de zorgen over de staat van de internationale economie.

Kort na de openingsbel stond de leidende Dow-Jonesindex 0,6 procent lager op 17.777 punten. De bredere S&P 500 verloor ook 0,6 procent en stond op 2069 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging eveneens 0,6 procent omlaag tot 4786 punten.

Halliburton verloor in de openingsminuten krap 2 procent. De oliedienstverlener zag zijn verliezen in het eerste kwartaal van het jaar op jaarbasis bijna verviervoudigen. Het bedrijf zuchtte onder de aanhoudende malaise op de oliemarkt en moest bovendien hoge kosten maken in verband met de mislukte overname van branchegenoot Baker Hughes.

Verzekeraar American International Group (AIG), dat aflopen kwartaal ook in de rode cijfers door, verloor 1,7 procent. AIG wijt het verlies onder meer aan de onrust die de afgelopen maanden de financiële markten beheerste.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links