Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Industriële activiteit in VS neemt af

NEW YORK (AFN) - De industriële activiteit in de Verenigde Staten is in november afgenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die onderzoeksbureaus ISM en Markit dinsdag hebben gepubliceerd.

De inkoopmanagersindex van ISM voor de Amerikaanse industrie zakte deze maand van 50,1 naar 48,6. Een stand lager dan 50 wijst op krimp. Economen voorspelden in doorsnee voor november juist een verbetering van de graadmeter, tot 50,5.

De toonaangevende index van ISM zakte in november naar het laagste peil sinds juni 2009. Daarbij gingen zowel de nieuwe orders als de productie omlaag.

Fed

Een andere index voor de Amerikaanse industrie, van het Britse onderzoeksbureau Markit, wees dinsdag ook op een afzwakking in de industrie van 's werelds grootste economie. Hier zakte de inkoopmanagersindex van 54,1 naar 52,8. Daarmee is er volgens Markit nog sprake van groei. Die lag echter wel op het laagste peil in ruim twee jaar.

ING-econoom James Knightley gaf in een reactie aan dat de tegenvallende cijfers sommige Amerikaanse centrale bankiers huiverig kunnen maken voor een renteverhoging deze maand. Toch rekent hij er nog altijd op dat die stap door de Fed zal worden gezet. ,,De dienstensector doet het goed en is veel groter dan de industrie. Ondertussen worden er in de Amerikaanse economie nog altijd banen gecreëerd, beginnen lonen te stijgen en neemt de kerninflatie toe''', concludeerde hij.

Uit cijfers van de Amerikaanse overheid bleek dinsdag verder dat de bouwuitgaven in de VS in oktober met 1 procent zijn gestegen ten opzichte van september. Hier werd gerekend op een plus van 0,6 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 december 2015 18:52
    ",,De dienstensector doet het goed en is veel groter dan de industrie. "

    De dienstensector: elkaar masseren, een onjuist factuurtje sturen, reclameren, creditnota sturen, inboeken, etc. En intussen 'gebeurt' er niks, terwijl iedereen een goede botherham verdient, en vreten we alles dus op.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links