Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen wachten op cruciaal ECB-besluit

Beurzen wachten op cruciaal ECB-besluit

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen bleven dinsdagmiddag dicht bij huis. Beleggers namen geen risico's meer in afwachting van de cruciale beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag. Op het Damrak ging het aandeel Fagron opnieuw hard onderuit.

,,Er gebeurt niet veel op de beurzen. In Amsterdam blijft Fagron zorgen voor de nodige beweging, maar verder gebeurt er weinig spannends. Beleggers kijken vooral de kat uit de boom en zijn benieuwd met welke extra steunmaatregelen ECB-president Mario Draghi deze week zal komen", aldus analist Youri Sleutel van onlinebroker Lynx.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het begin van de middag 0,2 procent hoger op 470,36 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 700,67 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stonden 0,1 procent lager. De FTSE-index in Londen kreeg er 0,6 procent bij.

Fagron

In de MidKap zakte Fagron verder weg met een min van ruim 14 procent. Fagron raakte maandag al bijna 37 procent aan beurswaarde kwijt na het staken van de onderhandelingen over een verkoop van het bedrijf. Volgens KBC zal de koers van het aandeel voorlopig onder druk blijven staan door de vrees dat Fagron aandelen moet uitgeven om het hoofd boven water te houden.

Oliedienstverlener SBM Offshore was koploper in de MidKap met een winst van bijna 3 procent na een adviesverhoging door Société Générale. In de AEX stond verzekeraar Delta Lloyd bovenaan met een plus van 3 procent na een adviesverhoging door Morgan Stanley. Delta Lloyd zakte maandag nog 10 procent na aankondiging van een aandelenuitgifte.

Stresstest

De grote Britse banken stonden in de belangstelling na het slagen voor de stresstest van de Bank of England (BoE). Standard Chartered en Royal Bank of Schotland (RBS), die niet zouden zijn geslaagd als zij niet maatregelen hadden aangekondigd om de kapitaalbuffers te versterken, stegen 1,5 en 3,1 procent. Barclays won 4 procent.

De euro was 1,0596 dollar waard, tegen 1,0567 dollar bij het Europese slot op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,6 procent tot 41,89 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder en kostte 44,82 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. z0n0p 1 december 2015 15:41
    Beleggers namen geen risico's meer in afwachting van de cruciale beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.

    Draghi&Co doen er toch nog tenminste 20 miljard per maand bij en we pompen door tot 2017. Whats new? We pleuren gewoon 1.500 miljard in de tassen van de bankmannetjes die er heerlijk van kunnen gokken (BONANZA TIME). Dat is dus krap aan € 4.300 per inwoner van de €-zone. Voor NL zou dat dus neerkomen op een bedrag van een vette 73 miljard in 20 maanden. Hoeveel economische ontwikkeling had de BV Nederland kunnen genereren als dat geld niet op de beurs zou zijn geparkeerd, maar verstandig was geinvesteerd in NL. HEEL VEEL MEER. Dit is weggegooid geld en we kijken als er schapen naar.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links