Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Minder winst voor Bever Holding

WASSENAAR (AFN) - Bever Holding heeft zijn winst vorig jaar zien terugvallen tot 29.000 euro, van 2,7 miljoen euro in 2014. Dat heeft het vastgoedfonds bekendgemaakt.

De vastgoedbeleggingen van Bever brachten een kleine 3 miljoen euro op, waarvan 27.000 euro aan huuropbrengsten. Een externe taxatie van de vastgoedportefeuille zorgde voor een positief herwaarderingsresultaat van 2,9 miljoen euro. Dat is een stuk minder dan in 2014 toen Bever nog een herwaarderingsresultaat neerzette van 6,3 miljoen euro.

Vorig jaar werd geen vastgoed aangekocht of verkocht. De totale lasten bedroegen in 2015 dik 1,1 miljoen euro. De netto financieringskosten kwamen uit op ongeveer 1,8 miljoen.

Nieuwe fase

Bever heeft zich afgelopen jaar succesvol geherfinancierd en loste zijn volledige schuld, waaronder die aan Staalbankiers, af. Daarmee is gelijk een nieuwe fase aangebroken waarin de onderneming zich kan richten op bouwprojecten op diverse percelen.

Bever is van plan om dit jaar de samenstelling en omvang van de eigen organisatie opnieuw tegen het licht te houden, en deze waar nodig aan te passen aan de nieuwe fase. Ook wil het bedrijf zijn vastgoed goed analyseren. Niet-strategische objecten zullen worden verkocht.

Afgelopen week maakte Bever bekend dat het een stap heeft gezet in de invulling van de strategisch gelegen locaties in Noordwijk aan Zee. De beursgenoteerde vastgoedinvesteerder tekent met partner VolkerWessels op korte termijn een intentieovereenkomst.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 jan Update: Delisting groepje smallcaps gestaakt 7
  2. 09 jan Delisting 8 smallcaps gestaakt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Bever

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Bever Holding

2,460 17 apr
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links