Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina Beheer - April 2014

734 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 37 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Guus_Geluk 31 maart 2014 17:57
    Ik zit sinds enkele weken ook in Ordina. Ik mis een beetje structuur in het Ordina forum. Er zijn vele losse draadjes en het is lastig om terug te lezen in het verleden. Ik wil eigenlijk voorstellen om een maand draad in te voeren. Vanaf morgen begint er weer een nieuw kwartaal en een nieuwe maand. Hopelijk gauw weer wat hogere koersen voor Ordina. Succes iedereen.
  2. [verwijderd] 31 maart 2014 19:44
    Aangezien cloud hot is onderstaande.

    Big data is hot. Volgens Gartner was big data in 2013 goed zijn voor zo'n 34 miljard dollar. Als kenmerken van big data worden vaak de drie v's genoemd: volume, variety en velocity. Grote hoeveelheden data, waarin zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens voorkomen en die met hoge snelheid ontstaan en worden verwerkt. Big data gaat echter verder dan deze veelgenoemde drie v’s. Cruciaal is de waarde die een organisatie hiermee weet te realiseren voor bijvoorbeeld procesoptimalisatie en risicoanalyse. Ordina richt zich met name op die aspecten van big data die waarde voor een organisatie toevoegen.
    Big data-platform

    Omdat wij de potentie van big data inzien, heeft Ordina het initiatief genomen voor een big data-platform onder de naam Big Arena. Wij werken daarbij samen met zeven innovatieve bedrijven die concrete big data-oplossingen hebben ontwikkeld. Van automatische beeldherkenning tot social media monitoring en analytics, van voorspellende modellen tot complexe visualisaties en van automatische tekstherkenning tot het meten van mobiliteit en verkeersbewegingen. Behalve Ordina zijn de deelnemers aan het Big Arena-initiatief: Algoritmica, EUVision, Mezuro, Obi4wan, Synerscope, TM7 en Xomnia.
    Ongekende mogelijkheden

    Volgens Erwin Pilon, business unit manager bij Ordina en één van de initiatiefnemers van Big Arena, is het doel van het platform om meer te doen met de ongekende mogelijkheden van big data. "Gezamenlijk gaan wij bedrijven en organisaties helpen om de prachtige kansen van big data verder te ontdekken en vooral: te benutten. Wij zijn afgelopen zomer gestart met een aantal Nederlandse bedrijven en hebben de eerste zes maanden vooral gebruikt om elkaar te leren kennen en aan exposure te werken. Dat is gelukt. Zo hebben wij op een aantal events gestaan zoals het Heliview-congres Business Analytics, waar wij het Big Data Innovatielab hebben geopend. Dit heeft veel positieve respons opgeleverd."
    Concrete resultaten

    Als het aan Erwin Pilon ligt moet Big Arena in 2014 concrete resultaten gaan opleveren. "Big data is een groeimarkt en misschien gaat het allemaal nog wel sneller dan wij nu denken. Wij zijn nu aan het kijken waar wij als partners elkaar kunnen versterken en hoe wij er business uit kunnen halen. Het moet uiteindelijk wel wat gaan opleveren. Daarnaast gaan wij enkele seminars organiseren voor specifieke doelgroepen, omdat je op die manier het beste concrete oplossingen kunt bieden."
  3. [verwijderd] 31 maart 2014 20:03
    14 mei 2014 Algemene Vergadering van Aandeelhouders, toch maar eens langs gaan, ik zal mijn CV meenemen ;)
    Onderstaande van de site kon ik nog niet, ze verwachten dus dividend te gaan uitkeren :)

    Aandeelhoudersbelang 3 tot 5 %:
    Dimensional Fund Advisors LP

    Aandelenbezit bestuurders
    Stépan Breedveld: 678.320 aandelen.
    Jolanda Poots-Bijl: 66.000 aandelen.

    Aandelenbezit commissarissen
    Johan van der Werf: 100.000 aandelen.

    Dividendbeleid
    Het dividendbeleid van Ordina is gericht op een dividenduitkering van 25% van de nettowinst.
  4. [verwijderd] 31 maart 2014 20:37
    quote:

    bobb- schreef op 31 maart 2014 19:44:

    Aangezien cloud hot is onderstaande.

    Ordina richt zich met name op die aspecten van big data die waarde voor een organisatie toevoegen.

    Van automatische beeldherkenning tot social media monitoring en analytics, van voorspellende modellen tot complexe visualisaties en van automatische tekstherkenning tot het meten van mobiliteit en verkeersbewegingen.

    Wij zijn afgelopen zomer gestart met een aantal Nederlandse bedrijven en hebben de eerste zes maanden vooral gebruikt om elkaar te leren kennen en aan exposure te werken. Dat is gelukt.


    Als het aan Erwin Pilon ligt moet Big Arena in 2014 concrete resultaten gaan opleveren. "Big data is een groeimarkt en misschien gaat het allemaal nog wel sneller dan wij nu denken. Wij zijn nu aan het kijken waar wij als partners elkaar kunnen versterken en hoe wij er business uit kunnen halen. Het moet uiteindelijk wel wat gaan opleveren.
    Super artikel Bobb. Waar moet ik aan denken bij deze zinsnedes....3 Letters!
  5. [verwijderd] 31 maart 2014 20:42
    ma 31 mrt 2014, 11:44 | 230 reacties


    ING schroeft tempo benutten klantdata juist op

    AMSTERDAM -
    Wie na het recente PR-debacle over het gebruik van klantgegevens had gedacht dat ING gas terug zou nemen met het analyseren en commercieel benutten ervan, heeft het grandioos mis. De oranje grootbank gaat zelfs juist meer investeren in zijn analytische vaardigheden om de behoeften van klanten beter te begrijpen en diensten aan te bieden die verder gaan dan ouderwets bankieren.

    Lees ook hier: Banken verzamelen al veel meer gegevens dan u denkt

    „Een verdieping van de data-analyse biedt grote commerciële mogelijkheden, zowel in particuliere als in zakelijke markten”, zei de nieuwe topman Hamers vanochtend tijdens de presentatie van de nieuwe stategie van de bank. Hamers vindt dat analytische vaardigheden behoren tot de kern van zijn bedrijf.

    Snelheid

    In plaats van gas terug te nemen, wil Hamers met ING daarom juist het tempo opvoeren waarmee de bank met nieuwe innovatieve initiatieven komt voor klanten. De bank creëert daarvoor de functie van Chief Innovation Officier die direct aan Hamers rapporteert. Hij moet de snelheid verhogen waarmee nieuwe technologiën worden vertaald in dienstverlening aan klanten, waarbij een van de uitgangspunten is dat klanten steeds meer mobiel bankieren.

    Proef

    De uitspraken van Hamers kunnen de discussie over het gebruik van klantgegevens opnieuw doen oplaaien, nadat enkele weken gelden ING directeur Particulieren Hans Hagenaars zijn mond voorbij praatte in een interview. Hagenaars vertelde dat de bank eind dit jaar een proef wil doen om betaalgevens van klanten in te gaan zetten om hen op maat gesneden commerciële aanbiedingen van derde partijen te doen.

    Privacy

    De suggestie daaruit dat ING zou gaan verdienen aan betaalgegevens van klanten, leidde tot een storm van kritiek op het plan, omdat ING de wettelijke bescherming van klantprivacy zou schenden. ING Bank-baas Nick Jue zag zich na een week genoodzaakt excuses te maken en toe te zeggen met onder meer de Consumentenbond en het College Bescherming Persoonsgegevens in overleg te gaan.

    www.telegraaf.nl/dft/22449449/__ING_s...
  6. [verwijderd] 31 maart 2014 21:29
    Dit is ook nog een mooie video met 'Funtrepeneur' Martijn Aslander. Met de titel: 'Alle grote IT-jongens gaan door de mand vallen'

    computerworld.nl/consumerization/8193...

    Decentralisatie van projecten, kleinere projecten en centraal staan van innovatie ideeën. Sluit goed aan bij Innovatieve kracht van Ordina! Zie ook artikel van Bobb, hierboven.

  7. [verwijderd] 31 maart 2014 23:37
    Expertise aan boord hier, fantastisch om even door te lezen aan het eind van een dag! Hoe komen jullie aan al deze artikelen, zelf in de business? Goed speurwerk.
    Ordina zit volop in de race. Hopelijk gaan ook de pilots over in daadwerkelijke opdrachten en samenwerking en breidt het succes zich als een olievlek uit.
    Hoop dat Ordina de handen ineen weet te slaan ook voor wat betreft het invullen van de vacatures.
    "Wij zijn nu aan het kijken waar wij als partners elkaar kunnen versterken en hoe wij er business uit kunnen halen. Het moet uiteindelijk wel wat gaan opleveren."
    Dat hoor ik graag als aandelenbezitter.
    Overigens keurige sluiting vandaag, mooi 2 centjes erbij.

  8. [verwijderd] 1 april 2014 08:34
    Mogge, 1 april kikker in je bil!
    Ordina vandaag/vanavond op de universiteit in Twente.
    Ordina geeft daar een introductie op gebied van e-health, trends en nieuwe ontwikkelingen. Voor de nieuwkomers:
    - Quli: een persoonlijk digitaal zorgplatform voor iedereen, jong en oud, die actief en zelfstandig bezig is met zijn/haar persoonlijke gezondheid
    - Serious gaming: hartslag wordt in een spel gebruikt om de gebruiker te trainen.
    - Google Glass: hulp van virtual reality om persoonlijke vrijheid te vergroten

    Ordina gaat op pad voor nieuwe kansen, samenwerking, en nieuwe opdrachten vandaag!! Eerste dag van het tweede kwartaal.
    En weer wordt het een mooie lente, hoop dat de borden zo groen als gras mogen kleuren. Paar centjes erbij zou mooi zijn.
    Succes!

  9. [verwijderd] 1 april 2014 12:55
    Ja, gaat goede kant op mensen. Goede input van iedereen. Niveaus van €2+ doet mij echt de zon schijnen. Moet erin zitten voor de komende weken. Dan nog ondersteuning van Ordina kamp en we kunnen verder Up.

    Ze zijn in ieder geval druk doende:
    'Vanavond gaan we samen duurzaam innoveren met de Belastingdienst!' @Ordina.

    Daarnaast grote VNSG congres in Maastricht inzake SAP waar Ordina goed vertegenwoordigd en de kennissessies komende dagen, zoals Klavertjevier al refereerde.
  10. drulletje drie 1 april 2014 15:30
    quote:

    $euri schreef op 1 april 2014 15:29:

    Fam pump en dump doet weer goede zaken vandaag :-
    Met kleine stukjes hoger zetten om vervolgens te dumpen :-)
    Weet niet wat jij ziet maar ik zie dayhigh voorlopig ;)

    Dump komt niet denk ik gaan gewoon de € 2.00 opzoeken deze week!
734 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 37 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links