Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ballast Nedam doet beroep op aandeelhouders

490 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Guus_Geluk 5 februari 2014 12:29
    wo 05 feb 2014, 08:24
    Ballast Nedam doet beroep op aandeelhouders
    NIEUWEGEIN (AFN) -
    Ballast Nedam wil 30 miljoen euro ophalen met een claimemissie. Dat maakte het bouwbedrijf woensdag bekend.

    De claimemissie moet samen met 80 miljoen euro aan nieuwe leningen zorgen voor een versterking van de balans, zodat het bedrijf in staat wordt gesteld zijn strategie uit te voeren. De emissie wordt gegarandeerd door een combinatie van alle aandeelhouders met een belang van minstens 5 procent en de coördinerende banken. De grootaandeelhouders garanderen ongeveer 69 procent van de emissie, de banken staan in voor de rest.
    De nieuwe leningen van het bedrijf lopen tot 2017. Daarnaast is een overbruggingskrediet van 30 miljoen euro afgesloten, dat wordt afgelost met de opbrengst van de claimemissie.
    Operationeel verlies
    Ballast gaf verder aan over 2013 een operationeel verlies te verwachten van 25 tot 30 miljoen euro. Het bedrijf waarschuwde in oktober al voor een verlies, in plaats van de eerder voorspelde winst van 15 miljoen euro. Het verlies komt onder meer door 15 tot 20 miljoen euro aan reorganisatiekosten en afschrijvingen. Daarnaast vielen de opbrengsten van desinvesteringen tegen en staan de resultaten onder druk door de aanhoudend slechte marktomstandigheden.
    Het bouwbedrijf past zijn organisatie verder aan met een nieuwe reorganisatie bij het segment Bouw & Ontwikkeling. Dit kost 150 arbeidsplaatsen. Met deze operatie krimpt het personeelbestand van Ballast dit jaar tot 3000 werknemers, tegen 4000 eind 2011.
    Verkopen
    Op middellange termijn zal Ballast ,,een aantal'' toeleverende en specialistische bedrijven verkopen. Daarbij gaat het om bedrijven die niet passen in de strategie, waarbij Ballast zich wil richten op complexe geïntegreerde projecten. Ballast Nedam verwacht dat de vraag naar die projecten verder zal toenemen, zowel in Nederland als in het buitenland. Op beide markten wil Ballast groeien.
    Het bedrijf kondigde ook aan zijn bestuur uit te breiden met een operationeel directeur (coo). De selectieprocedure voor die functie is gestart. De operationele aansturing wordt verder vereenvoudigd, doordat de huidige zes clusters worden verminderd tot drie: Infra, Bouw & Ontwikkeling en Specialismen & Toelevering.

    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/ballas...
  2. forum rang 10 voda 5 februari 2014 16:18
    'Teleurstellende resultaten dwingen Ballast Nedam tot kapitaalinjectie' - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De resultaten bij Ballast Nedam nv (BALNE.AE) zijn duidelijk een combinatie van algemene zwakte en bedrijfsgerelateerde specifieke items, meldt Kepler. "Wijzend op het A15-project, is het risico nog niet achter de rug. Dit kan eenvoudig nog eens een verlies van tientallen miljoenen opleveren, wat mogelijk het effect van deze kapitaalinjectie vervaagt", stelt analist Andre Mulder waarbij het verwijst naar de financieringsoperatie, waaronder een lening van EUR110 miljoen bij banken en een claimemissie dat EUR30 miljoen moet opleveren. "Nu de beurskoers daalt op het nieuws en rekening houdend met de claimemissie komt het toekomstige aandelenprijsniveau in de buurt van ons koersdoel van EUR8,00". Omstreeks 10.35 uur noteert het aandeel 6,2% lager op EUR9,60, terwijl de ASX vlak noteert.(EPR)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  3. forum rang 10 voda 5 februari 2014 16:18
    Solvabiliteit Ballast Nedam weer richting doelstelling - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--"Hoewel er vandaag dramatische stappen aangekondigd zijn door Ballast Nedam nv (BALNE.AE), is Ballast het enige Nederlandse bouwbedrijf op de beurs dat geen aandelen heeft uitgegeven in de afgelopen vijf jaar", stelt analist Tijs Hollestelle van ING, "terwijl het bedrijf het meest blootgesteld staat aan de Nederlandse bouwsector, dat een ernstige en aanhoudende neergang ervaart", aldus Hollestelle. Hollestelle betoogt dat nadat de solvabiliteitsratio in de eerste helft van 2013 tot 15,3% daalde, het duidelijk was dat de financiele positie een probleem zou worden. Na de claimemissie zal het solvabiliteitsratio weer op 15% uitkomen en "als Ballast Nedam zijn desinvesteringsprogramma voltooit zal de solvabiliteit naar verwachting verder stijgen naar de beoogde 20%". ING heeft het advies voor het aandeel en het koersdoel onder review. Omstreeks 09.55 uur noteert het aandeel 5,2% lager op EUR9,70, terwijl de ASX met 0,1% stijgt. (EPR)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  4. forum rang 10 voda 5 februari 2014 16:19
    'Ballast Nedam's aangekondigde verlies niet dramatisch' - Market Talk
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ballast Nedam nv (BALNE.AE) kwam woensdag met een specificatie van de winstprognose voor 2013, waarover SNS Securities stelt dat het aangekondigde verlies niet dramatisch is. "Wij hadden een verlies van EUR4 miljoen voorzien". Ballast Nedam kondigde een operationeel verlies van EUR25 miljoen tot EUR30 miljoen, maar waarvan EUR15 miljoen tot EUR20 miljoen toe te schrijven is aan herstructureringen aan waardeverminderingen. Ballast Nedam raakte in een financieel moeilijke situatie toen voorgenomen desinvesteringen niet zo snel geld opleverden als voorzien en de verliezen, voornamelijk bij het A15 Maasvlakte Vaanplein project, opliepen. "Wij verwelkomen de financiele en operationele herstructurering, aangezien dit de noodzakelijke ruimte en tijd verschaft om het verkoopproces voor Bremanger en Feniks af te ronden", stellen de analisten van SNS, die dus niet geshockeerd zijn door het operationele verlies aangepast voor herstructureringen en waardeverminderingen, maar wel vragen hebben over de aanhoudende onzekerheid met betrekking tot het A15 project. Vanzelfsprekend zal de claimemissie, die gelijk staat aan grofweg 30% van het uitstaand aandelenkapitaal, tot een aanzienlijke verwatering leiden, maar het bedrijf zal na afloop veel beter in vorm zijn, melden de analisten tenslotte. SNS handhaaft zijn reduce-advies. Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel 5,4% lager op EUR9,69, terwijl de ASX vlak noteert. (EPR)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  5. forum rang 4 Guus_Geluk 5 februari 2014 16:33
    De koers staat op ruim -8%.
    Gezien de flinke emissie valt me dat niet tegen. Wel denk ik dat de koers de komende tijd flink zal zakken.
    Ik zat te azen op wat stukken Ballast maar ik stop mijn geld liever in wat gezondere bedrijven zoals BAM en Heijmans. De een zijn dood is de ander zijn brood..
  6. forum rang 10 voda 5 februari 2014 16:34
    FNV boos op Ballast Nedam

    WOENSDAG 5 FEBRUARI 2014, 15:14 uur | 139 keer gelezen

    UTRECHT (AFN) - Vakbond FNV Bouw is ,,verbaasd en boos'' over de nieuwe reorganisatie die bouwbedrijf Ballast Nedam woensdag heeft aangekondigd. Volgens de bond heeft het bedrijf vooral ,,oog voor centen, niet voor mensen''.

    Ballast kondigde eerder op de dag aan nog eens 150 arbeidsplaatsen te schrappen, waarmee er in de afgelopen 3 jaar in totaal 1000 van de oorspronkelijke 4000 banen verloren zijn gegaan. Volgens FNV Bouw is het nieuwe banenverlies het gevolg van de eveneens woensdag aangekondigde aandelenemissie, waarmee het bouwbedrijf zijn kapitaal wil versterken. In ruil daarvoor zouden banken en aandeelhouders hebben geëist dat er dieper in het personeelsbestand wordt gesneden.

    Na alle reorganisaties ziet FNV naar eigen zeggen “door de bomen het bos niet meer”. De bond vraagt zich af of het bedrijf nog een langetermijnvisie heeft en wil daarover met Ballast in gesprek.
  7. tokajo 6 februari 2014 18:45
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 5 februari 2014 16:33:

    De koers staat op ruim -8%.
    Gezien de flinke emissie valt me dat niet tegen. Wel denk ik dat de koers de komende tijd flink zal zakken.
    Ik zat te azen op wat stukken Ballast maar ik stop mijn geld liever in wat gezondere bedrijven zoals BAM en Heijmans. De een zijn dood is de ander zijn brood..
    Goed gezien Guus.
    Ik heb ook even gekeken. Maar een emissie van 30mln dempt de put maar heel even als dit jaar een negatief resultaat van 25-30mln. wordt verwacht.
    in 2012, 2013 en 2014 zijn er 1000 man weg. Die afvloeiingskosten zijn nog niet uit de cash (welk deel van het verlies zijn reorganisatiekosten?). Hoe groot wordt het verlies nog op dat project, en komen er nog meer?
    Nu worden er goedlopende delen in de etalage gezet en verkocht. Dat gaat volgend jaar ten koste van de winst.
    Kortom: ik ben zeer sceptisch, ik blijf het een labiel bedrijf vinden. Het lijkt of ze inderdaad de core business niet onder controle hebben.
    Risico: volgend jaar nog zo'n zeper en het is over en uit.
    Ik had mijn Heijmansjes verkocht op 10 euro. Stom natuurlijk, eerst zelf zeggen dat ze makkelijk naar de 14 kunnen en dan zelf na een korte hevige stijging verkopen. Maar ik had het idee ze goedkoper weer op te kunnen pikken.
  8. [verwijderd] 17 februari 2014 09:11
    quote:

    Standaard Verlies schreef op 13 februari 2014 11:19:

    ik heb al veel gelezen, maar wanneer kan ik instappen! Nog niet eerder in BN gezeten, maar bij Fugro en SBM eerder grote winsten behaald op alltime low. Zijn we daar niet onderhand?
    enfin, conclusie dat niemand hier reageert.... :s niet doen dus?
  9. [verwijderd] 17 februari 2014 19:09
    quote:

    RemcoW1984 schreef op 17 februari 2014 17:47:

    Afblijven, er komt nog een stevige emissie. Die geeft 40% verwatering, op basis daarvan moet er nog flink wat van de koers af.
    Bedankt. Wanneer zal die zijn? Dan hadden ze vrijdag wel een stevige stijging, vandaag ook een klein plusje..
  10. [verwijderd] 26 februari 2014 11:12
    Top, bedankt allen voor jullie inzichten!

    Nou, hier iig een bericht. Kan iedereen lezen. Ook al lijkt t hier dood.

    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Ballast Nedam: CEO Theo Bruijninckx vertrekt' om meer informatie en toelichting CEO toe te voegen)



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Bestuursvoorzitter Theo Bruijninckx van Ballast Nedam nv (BALNE.AE) stapt per 1 juli 2014 op, meldt het bouwbedrijf woensdag.

    De beslissing is volgens het bedrijf in goed onderling overleg met de Raad van Commissarissen genomen. Naar een opvolger wordt inmiddels gezocht.

    Het vertrek kwam ter sprake in een jaarlijks terugkerend onderhoud met de Raad van Commissarissen, zegt Bruijninckx tegen Dow Jones Nieuwsdienst. Bruijninkx, die 7 jaar lang bestuursvoozitter bij Ballast Nedam was, bevestigt dat hij een vertrekvergoeding mee krijgt. "De details komen in het jaarverslag te staan, maar de regeling is confom de afspraken in mijn contract."

    Het bouwbedrijf maakte begin februari een herfinanciering bekend, waarbij voor EUR80 miljoen aan nieuwe leningen wordt afgesloten en voor EUR30 miljoen aan nieuwe aandelen worden uitgegeven via een claimemissie. Omdat deze emissie de steun heeft van de meerderheid van de aandeelhouders is de goedkeuring daarvan tijdens een aanstaande aandeelhoudersvergadering zo goed als zeker.

    "Met de herfinanciering is er weer rust in de tent," aldus de CEO, die toelicht waarom het een goed moment is om de leiding van het bedrijf over te dragen aan een ander.

    Naar een opvolger wordt gezocht. Of er zowel binnen als buiten de onderneming wordt gekeken, wil Bruijninkx niet zeggen.

    Naast de herfinanciering is Ballast Nedam ook bezig met een herstructurering waarbij honderden arbeidsplaatsen komen te vervallen. Ballast Nedam gaf eerder aan over het jaar 2013 een operationeel verlies te verwachten van EUR25 miljoen tot EUR30 miljoen, mede door zo'n EUR15 miljoen tot EUR20 miljoen aan reorganisatiekosten en bijzondere afwaarderingen.

    Daarnaast warden de operationele verliezen veroorzaakt door een project aan de snelweg A15, een aantal oude regionale infraprojecten, onderdekking bij het onderdeel Bouw & Ontwikkeling en twee specialistische bedrijven. Ballast Nedam presenteert zijn jaarcijfers op 7 maart aanstaande.
  11. forum rang 4 Guus_Geluk 7 maart 2014 08:55
    quote:

    Standaard Verlies schreef op 24 februari 2014 11:57:

    je hebt hier echt wat aan elkaar zeg
    Er is gewoon geen hond die nog interesse heeft in dit bedrijf. Gezien de emissie en alweer slechte cijfers vandaag is mijn verwachting dat de koers nog veel lager gaat. Zo niet, dan wordt de koers opgepompt zodat grote partijen hun stukken nog kunnen dumpen. Afblijven! Concurrenten BAM en Heijmans doen het VEEL beter, keren dividend uit en laten winstcijfers zien.
  12. forum rang 4 Diegy 7 maart 2014 08:56
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 7 maart 2014 08:55:

    [...]

    Er is gewoon geen hond die nog interesse heeft in dit bedrijf. Gezien de emissie en alweer slechte cijfers vandaag is mijn verwachting dat de koers nog veel lager gaat. Zo niet, dan wordt de koers opgepompt zodat grote partijen hun stukken nog kunnen dumpen. Afblijven! Concurrenten BAM en Heijmans doen het VEEL beter, keren dividend uit en laten winstcijfers zien.
    Daar heb je helemaal gelijk in Guus.
  13. forum rang 10 voda 7 maart 2014 15:41
    Ballast Nedam cijfers conform verwachting, SNS - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ballast Nedam (BALNE.AE) boekt over 2013 resultaten die overeenkomen met de verwachtingen, aldus SNS Securities. De omvang van het verlies bij Specialismen verrast SNS daarentegen wel, terwijl Toelevering beter was dan verwacht. SNS houdt rekening met aanhoudende onzekerheid rondom het A-15-project. Het aandeel Ballast Nedam staat bij SNS op reduce met een koersdoel van EUR10,00. Het aandeel Ballast Nedam noteert vrijdag rond 09.30 uur 2,6% hoger op EUR9,40. (ANS)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

490 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,07 0,00%
EUR/USD 1,0617 -0,08%
FTSE 100 7.965,53 0,00%
Germany40^ 17.893,90 -0,74%
Gold spot 2.386,81 +0,15%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links