Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Belgische regering, beseft U wel.........

348 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 31 maart 2013 12:25
    Na lange onderhandelingen is de Belgische regering eruit: Een reeks bezuinigingen en extra belastingen zijn voor de zoveelste keer voorgesteld en voorlopig gepland om aan de begrotingsnormen van Europa te kunnen voldoen.

    Over 1 onderwerp wil ik het hier hebben: De overwachte verhoging van de liquidatiebonus van zomaar eventjes 150 procent oftewel van tien procent naar 25 procent.
    Heel in het kort: Als iemand een onderneming opstart kan hij dat in een vennootschap doen. Als hij hard werkt maakt die vennootschap winst en als goede ondernemer haal je niet alle winst uit je vennootschap maar probeert dat bedrijf uit te bouwen. Of te wel het kapitaal binnen de vennootschap, en dus eigenlijk ook niet uitbetaalde winst, groeit in de loop der jaren en jaren. Met als grote stimulans: Als U uw vennootschap opheft kunt U het kapitaalsvennootschap naar Uzelf overboeken mits betaling van tien procent aan de fiscus. Die maatregel bestaat al tientallen jaren en vormt een van de belangrijke pijlers waarom mensen hun verdiende geld in hun bedrijf blijven stoppen en daarmee werk creëerend voor henzelf en voor anderen. Want hoe groter het bedrijf, hoe meer mensen er mee van kunnen profiteren, hoe meer werkgelegenheid.

    In hun zoektocht naar het gemakkelijke geld viel het oog op de liquidatiebonus. Want als er uit alle hoeken en gaten waar nog wat geld te vinden is, geplukt en gepakt moet worden, is dat toch een voor de hand liggende bron. Vergeet eenvoudigweg de afspraak als Overheid met de burger/ondernemer, laat hem rustig tientallen jaren zijn winst in zijn zaak steken en het bedrijf uitbreiden: Als we aan het eind van de rit zijn, nemen we 25 procent in plaats van 10 procent zoals tientallen jaren overeengekomen. Pure contractbreuk.

    Omdat iedereen aanvoelt dat hier iets niet deugt, wordt na lang onderhandelen overeengekomen dat de maatregel ingaat per 1 oktober 2014. Dus rest duizenden ondernemende Belgen, die al enkele jaren of tientallen jaren in hun bedrijf de winsten hebben laten zitten, de vraag: Wat ga ik doen?

    Ik voorspel een vloedgolf aan liquidaties van vennootschappen, want zeg nu zelf: Op half september 2014 betaal je over je in tientallen jaren opgebouwde kapitaal 10 procent en nog geen maand later 25 procent. Concreet: Als je een miljoen in de zaak hebt na tientallen jaren hard werken ...scheelt dat 150.000 Euro meer of minder. Hoef je niet te lang over na te denken!

    Of toch wel: Want liquidatie betekent in de praktijk de verkoop van massa's onroerend goed en roerend goed, het stoppen van arbeidscontracten en huren en dat allemaal omdat men het niet meer accepteert de zoveelste belastingverhoging te accepteren, op het eind van tientallen jaren werk. Eigenlijk contractbreuk.

    Al die in die bedrijven, grotendeels aan het oog onttrokken vermogens, maar wel in de boekhouding aanwezig, worden nu in klinkende munt omgezet en de Overheid krijgt tot 1 oktober 2014 haar tien procent. Maar die Overheid realiseert zich volgens mij totaal niet hoeveel zwakker het bedrijfsleven uit die operatie komt. Want alle kapitaalkrachtige broeders zijn opgestapt en de kapitaal zwakkere modderen verder. De verwachte winst, eenmalig uiteraard, van 80 miljoen Euro zoals nu ingeschreven in de verwachtingen, betekent meteen ook het wegvagen van veel ervaren, hardwerkend, bedrijfsvermogen, het overgrote merendeel in de middenstand. Zonder twijfel druk op aandelenkoersen door extra aanbod en druk op onroerendgoedprijzen door extra aanbod. En weer eens extra werklozen want met name het midden-en kleinbedrijf zijn nog altijd een van de grootste werkverschaffers/werkgevers.

    Kortom: In mijn ogen een rampzalige en vooral erg domme maatregel die de noden van de korte termijn lenigt, maar voorbijgaat wat er allemaal aan bedrijfsvermogen definiteif vernield wordt.

    Hoe had de Belgische regering het dan eventueel kunnen aanpakken: Gewoon een voorstel: Verhoog die liquidatiebonus jaarlijks met 1 of 1,5 procent en ondervind dan zelf bij welk percentage ondernemers geen venootschap meer gaan oprichten omdat een van de grootste aantrekkelijkheden van een vennootschap ieder jaar minder wordt. Zoals het voorstel nu ligt, voorspel ik met grote zekerheid dat er gigantische veel minder vennootschappen zullen worden opgericht en dat er nauwelijks nog ondernemende mensen zo gek gevonden zullen worden tientallen jaren hun winst in hun bedrijf te stoppen als dat aan het eind van de rit weer met 25 procent belast wordt. En God-weet, wellicht nog meer, want Overheden kun je tegenwoordig echt niet meer vertrouwen.

    De eerst winnaars zijn de Overheid, de accountants en het notariaat. Ze gaan gigantich veel werk hebben. Maar het is als bij het overlijden van de kostwinner van 35 jaar: De begrafenisondernemer verdient er nog iets aan, maar hij is werkelijk de laatste en het was wel voor de allerlaatste keer.
    Zo ook bij al die kapitaalkrachtige bedrijven die de komnde 18 maanden geliquideerd gaan worden. Men profiteert er nog één keer goed van..en blijft dan achter met nog meer werklozen.

    Tenslotte nog voor de zoveelste keer een herhaling van mijn bange verwachtingen: Het zwartgeldcircuit neemt overal toe. De verhoging van de liquidatiebonus is een prachtvoorbeeld om aan te voelen dat anno 2015 het zwartgeldcircuit een boost gaat krijgen. Want zeg nu zelf: Wat zou jij doen als je tegen 25 procent moet afdragen, terwijl je nog maar enkele maanden eerder tegen tient procent kon afrekenen?
    De ondernemende, bedrijfsvoerende burger haalt ergens zijn gram.

    Ik ben razend benieuwd naar de reacties de komende dagen en weken. Het is zo'n maatregel waarbij politici totaal niet beseffen wat ze eigenlijk allemaal overhoop halen en dat de snelle winst dubbel en dwars verloren zal gaan door inkomstenverliezen over enkele jaren.

    Peter
  2. jrxs4all 31 maart 2013 12:37
    quote:

    ffff schreef op 31 maart 2013 12:25:

    Zoals het voorstel nu ligt, voorspel ik met grote zekerheid dat er gigantische veel minder vennootschappen zullen worden opgericht en dat er nauwelijks nog ondernemende mensen zo gek gevonden zullen worden tientallen jaren hun winst in hun bedrijf te stoppen als dat aan het eind van de rit weer met 25 procent belast wordt.
    Denk je ? In Nederland betaal je gewoon 25% over de uitkering bij liquidatie (tenminste voor het deel boven het gestorte kapitaal) en daar worden ook nog steeds vennootschappen opgericht. Dat is hetzelfde tarief als bij een dividenduitkering.

    Hoeveel betaal je in Belgie nu als je de winst als dividend aan jezelf uitkeert ?

  3. Hallo! 31 maart 2013 12:39
    quote:

    ffff schreef op 31 maart 2013 12:25:

    Ik ben razend benieuwd naar de reacties de komende dagen en weken. Het is zo'n maatregel waarbij politici totaal niet beseffen wat ze eigenlijk allemaal overhoop halen en dat de snelle winst dubbel en dwars verloren zal gaan door inkomstenverliezen over enkele jaren.
    Wat dacht je hoe de oudere zich in Nederland voelt? Deze groep is onevenredig hard aangepakt door allerlei maatregelen.

    Iedereen moet zijn steentje bijdragen om de tekorten op te lossen en als ik dit lees:

    zijonline.nl/2013/01/10/steenrijke-be...

    ga ik over mijn nek. Het is begrijpelijk dat de Belgische regering maatregelen treft en het is zuur om verworven rechten op te geven. Als de maatregelen evenredig zijn verdeeld over rijk en arm, heb ik er geen moeite mee.
  4. forum rang 7 ffff 31 maart 2013 12:55
    JR ,
    Je maakt de veel gemaakte fout ( Zeker hier in de KK) door landen met elkaar te vergelijken. Je moet bij landen altijd naar het totaalplaatje kijken. Als antwoord op je vraag verwijs ik je naar de heftige discussies momenteel in De Tijd -forum waar met cijfers onderbouwd wordt uitgelegd dat het....inderdaad niet meer de moeite wordt om een vennootschap op te richten. Dus nogmaals niet alleen naar liquidatiebonus kijken, maar naar het hele plaatje als je besluit om 30 jaar lang als zelfstandige dan binnen een vennootschap te werken.

    Durian,
    Jouw opmerking klopt, maar je geeft ook onmiddellijk aan wat het grote nadeel voor de vennootschap is: Namelijk het kapitaal verdwijnt uit de vennootschap en de vennootschap wordt daardoor zwakker. En wat we in West-Europa aan ontwikkelingen krijgen met steeds meer zwakkere bedrijven is nu juist iets wat we vandaag dagelijks te lezen en te zien krijgen. Als alle ondernemers redeneren zoals jij en het er voor 25 procent uithalen..waren er nooit grote ondernemingen gegroeid en ontstaan. Waren het allemaal eenmansbedrijfjes gebleven. Die ondernemer zal het er nu ook wel uithalen, daar ben ik ook van overtuigd...maar gevolg is wel minder aantal sterkere ondernemingen. En dat weegt na verloop van tijd.

    GS
    Jou ontgaat een beetje mijn boodschap en voorspelling: Dat de regering geld nodig heeft is duidelijk en dat grijpt ze nu..maar ze vernietigt de bron van toekomstig geld. Dat is in mijn ogen hun blunder. Overigens tot Oktober 2014 wordt er ...niets ingeleverd door die ondernemer.
  5. Hallo! 31 maart 2013 13:01
    quote:

    ffff schreef op 31 maart 2013 12:55:

    Jou ontgaat een beetje mijn boodschap en voorspelling: Dat de regering geld nodig heeft is duidelijk en dat grijpt ze nu..maar ze vernietigt de bron van toekomstig geld. Dat is in mijn ogen hun blunder. Overigens tot Oktober 2014 wordt er ...niets ingeleverd door die ondernemer.
    Peter, jouw boodschap is me zeker niet ontgaan. De regering, althans in Nederland is allang bezig welvaart te vernietigen. In een andere draad schreef ik dit:

    Sinds de euro als rekenmunt werd ingevoerd in Europa, doet Nederland het slecht, tenminste als we naar de resultaten op de beurs kijken:

    Totaal rendement van 31 december 1998 t/m nu:

    AEX Index -35,3%
    MSCI Wereld +15,7%

    De Nederlandse index voor de hoofdfondsen blijft 51% achter op de wereldindex. Als we kijken naar de resultaten van twee beleggingsfondsen in dezelfde periode:

    ING Dutch Fund -6,3%
    ING Europe Fund +38,2%

    blijft Nederland 44,5% achter op Europa.

    De Nederlandse regering zorgt beter voor de Europese lidstaten dan voor haar eigen onderdanen. De zwakkere in de Nederlandse samenleving financieel moet bloeden voor Europa. Hoe lang gaat dit nog door?

    P.S. Als de gewone burger wordt aangepakt, waarom moet de ondernemer buiten schot blijven?
  6. jrxs4all 31 maart 2013 13:14
    quote:

    ffff schreef op 31 maart 2013 12:55:

    JR ,
    Je maakt de veel gemaakte fout ( Zeker hier in de KK) door landen met elkaar te vergelijken. Je moet bij landen altijd naar het totaalplaatje kijken. Als antwoord op je vraag verwijs ik je naar de heftige discussies momenteel in De Tijd -forum waar met cijfers onderbouwd wordt uitgelegd dat het....inderdaad niet meer de moeite wordt om een vennootschap op te richten. Dus nogmaals niet alleen naar liquidatiebonus kijken, maar naar het hele plaatje als je besluit om 30 jaar lang als zelfstandige dan binnen een vennootschap te werken.

    Het ging mij niet om de vergelijking Belgie/Nederland, maar om de logica van een speciaal liquidatietarief. Dat bestaat in Nederland niet en daarom vroeg ik me af wat je in Belgie betaalt als je als grootaandeelhouder voor de liquidatie dividend uitkeert. Volgens mij is dat ook 25%.

    Zo'n speciaal tarief voor liquidatie vind ik niet logisch en je zet dan ook de deur open voor allerlei fiscale spelletjes.

    Vennootschappen worden hier nog steeds opgericht, maar ten opzichte van een eenmanszaak zijn er nauwelijks fiscale prikkels. Blijkbaar zijn er dus voldoende andere redenen. Waarom zou je als overheid stimuleren dat iets puur om fiscale redenen gebeurt ?
  7. forum rang 6 NewKidInTown 31 maart 2013 13:14
    Mooi hoor, die indices.

    Waar ik ook geinteresseerd in ben is:

    - Totale of gemiddelde economische groei sinds invoering euro voor NL, Belgie en totale EU.
    - Totale of gemiddelde economische groei sinds invoering euro voor Denemarken, Noorwegen en Zwitserland.

    Eens kijken of er significante verschillen in zitten waardoor de EU zo voordelig is.

    Is er iemand die deze cijfers heeft of kan opzoeken ? Thnx.

  8. The Duck Master 31 maart 2013 13:19
    Je denkt steeds dat het niet dommer kan met die communisten en dan komen ze weer met zo'n kansloos plan.
    Kun je niet beter als ondernemer de hele toko tzt liquideren en de aandelen in de vennootschap verkopen aan een andere (buitenlandse) partij tegen een paar % korting op het kassaldo?
    Jij strijkt dan alles tax free op als meerwaarde op aandelen en de andere partij pakt een paar % winst en liquideert de toko ergens waar het wel tax free kan.
  9. forum rang 9 josti5 31 maart 2013 13:20
    Peter, de paniek bij alle overheden is enorm - zie Cyprus.
    Waar het geld vandaan komt, en hoe dom dat LT-wise ook is, maakt niet meer uit, áls het hen al ooit uitgemaakt hééft.
    Zo leidt het uitkleden van de gezins-inkomens in NL tot minder kinderen en dus tot minder draagkracht in de toekomst, werkloos onderwijspersoneel etc., imo een enorme tijdbom.
    Maar dat deert Rutte c.s. niet, want die zitten tegen die tijd al lang op véél lucratievere (Europese) posten dan nu...
  10. Hallo! 31 maart 2013 13:27
    quote:

    josti5 schreef op 31 maart 2013 13:20:

    Maar dat deert Rutte c.s. niet, want die zitten tegen die tijd al lang op véél lucratievere (Europese) posten dan nu...
    De graaicultuur beperkt zich niet tot de ministers. Het bedrijfsleven gaat ook dom door, zie:

    www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieu...

    De directeur ontvangt 13,7 miljoen euro bij overname, terwijl het bedrijf nog geen jaar zelfstandig is.
  11. forum rang 5 DurianCS 31 maart 2013 13:27
    quote:

    ffff schreef op 31 maart 2013 12:55:

    Durian,
    Jouw opmerking klopt, maar je geeft ook onmiddellijk aan wat het grote nadeel voor de vennootschap is: Namelijk het kapitaal verdwijnt uit de vennootschap en de vennootschap wordt daardoor zwakker. En wat we in West-Europa aan ontwikkelingen krijgen met steeds meer zwakkere bedrijven is nu juist iets wat we vandaag dagelijks te lezen en te zien krijgen. Als alle ondernemers redeneren zoals jij en het er voor 25 procent uithalen..waren er nooit grote ondernemingen gegroeid en ontstaan. Waren het allemaal eenmansbedrijfjes gebleven. Die ondernemer zal het er nu ook wel uithalen, daar ben ik ook van overtuigd...maar gevolg is wel minder aantal sterkere ondernemingen. En dat weegt na verloop van tijd.
    Peter, ik denk dat je nu toch wat door elkaar haalt. Zolang het geld binnen de vennootschap zit is er niets aan de hand, maar zodra je het geld er aan onttrekt dan treedt genoemde aanpassing op. Maar op dat moment stop je met de bedrijfsmatige aspecten, want je onttrekt het geld aan de vennootschap, en dan wordt er inkomenspolitiek bedreven.
  12. [verwijderd] 31 maart 2013 13:36
    quote:

    josti5 schreef op 31 maart 2013 13:20:

    Peter, de paniek bij alle overheden is enorm - zie Cyprus.
    Waar het geld vandaan komt, en hoe dom dat LT-wise ook is, maakt niet meer uit, áls het hen al ooit uitgemaakt hééft.
    Zo leidt het uitkleden van de gezins-inkomens in NL tot minder kinderen en dus tot minder draagkracht in de toekomst, werkloos onderwijspersoneel etc., imo een enorme tijdbom.
    Maar dat deert Rutte c.s. niet, want die zitten tegen die tijd al lang op véél lucratievere (Europese) posten dan nu...

    Ik heb even cursief gedrukt waar ik het niet mee eens ben, met de rest dus wel.

    Ik weiger te geloven dat mensen, als het om dit soort politiek gaat, slechts alleen aan hun eigen hachje denken. Iets anders zijn de beloningen die men zichzelf in het bedrijfsleven en in de politiek nog immer toebedeelt.

    Ik denk dat diverse soorten van beleid pure machteloosheid onderstrepen om maar te voorkomen dat de bal aan het rollen gaat.

    Als er geld wordt weggehaald links dan klaagt Arie en is dat rechts dan klaagt Peter Jan. Maar niemand die de ernst erkent en beseft hoe beroerd de vork in de steel zit.

    Je gaf elders overigens goede tips met betrekking op voeding, vooral brandnetelthee, paardebloemblad e.d. kunnen nog weleens een hit worden.
  13. forum rang 9 josti5 31 maart 2013 13:59
    Och vlokkenfeest, laten we elkaar geen mietje noemen, en het eens omdraaien: wie denkt er anno 2013 (en al véél eerder) NIET aan haar/zijn eigen hachje?
    Je moet wel, zélfs 'Rutte c.s.' die ik als groep gemakshalve als symbool voor de politicus-in-het-algemeen hanteer.
    Een witte raaf zal er zijn (de gehele levensloop zal uiteindelijk bepalen, wie dat zal blijken te zijn), oprecht goede bedoelingen zullen er zijn, maar zelfs die witte raaf is nog nimmer slecht-af geweest
  14. jrxs4all 31 maart 2013 14:17
    quote:

    The Duck Master schreef op 31 maart 2013 13:19:

    Kun je niet beter als ondernemer de hele toko tzt liquideren en de aandelen in de vennootschap verkopen aan een andere (buitenlandse) partij tegen een paar % korting op het kassaldo?
    Jij strijkt dan alles tax free op als meerwaarde op aandelen en de andere partij pakt een paar % winst en liquideert de toko ergens waar het wel tax free kan.
    Dat gaat in Nederland zeker niet helpen en ik denk in Belgie ook niet.

    Als grootaandeelhouder betaal je over de winst op de verkoop van de aandelen hetzelfde tarief als bij een dividenduitkering (of liquidatie). Dat zou anders wel heel makkelijk worden.
  15. Hallo! 31 maart 2013 14:17
    quote:

    Vlokkenfeest schreef op 31 maart 2013 13:36:

    Ik weiger te geloven dat mensen, als het om dit soort politiek gaat, slechts alleen aan hun eigen hachje denken. Iets anders zijn de beloningen die men zichzelf in het bedrijfsleven en in de politiek nog immer toebedeelt.
    Jij hoeft het niet te geloven, maar het is wel de realiteit. Na een lijsttrekkerschap of ministerschap, krijgen de heren/dames een ruime wachtgeldregeling en de partij bezorgt ze een riant betaalde baan.

    Melkert, zie

    www.telegraaf.nl/binnenland/21112553/...

    Bolkestein, zie:

    nl.wikipedia.org/wiki/Frits_Bolkestein

    Er zijn uitzonderingen, b.v. Balkenende, zie:

    nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Peter_Balke...

    Rutte geeft riant betaalde banen weg, denk aan SNS, in de hoop om later zelf een riant betaalde baan te krijgen. Hij is er ook geschikt voor. Hij belooft met groot gemak diverse dingen, om later met nog groter gemak beloften te breken.
  16. [verwijderd] 31 maart 2013 14:24
    Dat is me bekend GS en de politiek wordt als sprinkplank gebruikt. Sosm zelfs schofterig snel dat lijkt dat politkieke besluitvorming te maken heeft gehad met de toekomstige baan van de minister(Eurlings)

    Maar dat punt wilde ik juist niet aanstippen. Het gaat er mij om dat ik niet wil geloven dat men nu met plezier MP of minister is. Men staat voor een hels karwei en men kan alleen maar verkeerde beslissingen nemen. Ik kan me niet voorstellen dat ze dat niet interesseert omdat ze alleen maar met hun eigen toekomst bezig zijn. Dit is voor mij wel heel kort door de bocht.
  17. forum rang 9 josti5 31 maart 2013 14:28
    Och, kijk maar weer eens naar de lichaamstaal van onze socialistische Minister van Financiën: je ziet hem groeien, en genieten van zijn belangrijkheid, uitstappend uit de auto-met-chauffeur...
    En: het karwei IS helemaal niet hels, als de overheid zélf maar wil terugtreden - waar het kán, wel te verstaan. Daar heeft Wilders beslist een punt.
  18. [verwijderd] 31 maart 2013 16:03
    Zo’n maatregel als de verhoging van de liquidatiebonus, zal ongetwijfeld erg onrechtvaardig voelen als je er door wordt getroffen. Aan de nadere kant maakt het ook weer iets duidelijk, als de nood aan de man is, zal de overheid iedereen weten te vinden door hogere belastingheffing dan wel lagere subsidieverlening. Dat geldt dus zowel voor de arme Belg, de ‘gewone hardwerkende’ als de meer vermogende. Dat in tegenspraak met het beeld dat regelmatig in de media verschijnt (Tegenlicht nog onlangs) dat rijke burgers en bedrijven zich kunnen verschuilen achter een leger van adviseurs en een overheid daartegen kansloos is. Zodra je in een land je inkomen verdient dan wel je vermogen er hebt gestald, ben je afhankelijk van de grillen van die overheid. Zekerheden zijn er niet en slechts een zeer gering percentage is het gegeven om de ultieme stap te zetten door het land ( en de inkomensbron) dan maar te verschuiven naar een ander land, uitsluitend gebaseerd op fiscale gronden. De uiteindelijk macht ligt bij de belastingheffer en niet bij de fiscale optimaliseerder.

    Wat de liquidatiebonus als zodanig betreft, is de Nederlandse situatie, voor mijn gevoel, daarbij wat realistischer en gaat de Belgische daar dan meer op aansluiten door verhoging van het percentage. De mogelijkheid om te ondernemen in een vennootschap ’met beperkte aansprakelijkheid’ , is oorspronkelijk tenslotte met name bedoeld voor het laatste deel van de omschrijving. Indien een ondernemer in iedere situatie met zijn gehele (dus ook privé) vermogen aansprakelijk is voor alle risico’s van het ondernemen, blijft dat altijd een bron van zorg. Door het risico in de vennootschap te kunnen onderbrengen, kan een deel daarvan worden beperkt. Overigens zijn de meeste ondernemers , ongeacht de vorm van de onderneming, meestal nog wel degelijk aansprakelijk voor sommige bedrijfsrisico’s, denk aan garanties bij de bank dan wel ten opzichte van de belastingdienst is specifieke gevallen. De vennootschap als middel om fiscale voordelen te behalen, is in Nederland nog maar in heel bijzondere situaties aanwezig, risicobeperking is hier het hoofdmotief . En ook in Nederland zijn soms heel drastische maatregelen genomen, waarbij ‘oude’ zekerheden werden aangetast. Zo werd in één klap de grens van deelname in een vennootschap waarbij heffing moest worden betaald verlaagd van 20% naar 5%. Veel invloed op het aantal vennootschappen heeft dat echter niet gehad en dat zal in België wel niet anders worden. Zodra de verontwaardiging is geluwd zal men weer berusten in het feit dat België op een aantal gebieden nog steeds de voorkeur zal genieten boven sommige andere landen.

    En in Nederland hebben de buitenlandse postbusfirma’s die hier zijn gevestigd en de postbusfirma’s van binnenlandse bedrijven in belastingparadijzen van Samson ook al weer de waarschuwing gekregen dat zij bijzondere aandacht gaan genieten. Als er maatregelen volgen zullen sommige bedrijven die proberen te ontlopen, andere zullen er ook gewoon in moeten berusten. Waar de grens precies ligt, kan alleen proefondervindelijk worden bepaald.
348 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 876,19 +0,25%
EUR/USD 1,0723 +0,24%
FTSE 100 8.089,41 +0,61%
Germany40^ 17.982,30 -0,59%
Gold spot 2.325,42 +0,40%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

Flow T...
+5,69%
UNILEV...
+5,56%
NX FIL...
+3,86%
VIVORY...
+2,79%
JUST E...
+2,34%

Dalers

ADYEN NV
-10,08%
WDP
-4,46%
IMCD
-1,35%
Alfen ...
-1,30%
AZERION
-1,18%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links