Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

HET LAATSTE NIEUWS

503 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pardon 20 maart 2012 10:50
    Cryo-Save handhaaft groeistrategie

    Gepubliceerd: Tuesday 20 March 2012 10:04

    AMSTERDAM (AFN) - Stamcelbank Cryo-Save Group past zijn groeistrategie niet aan, ondanks het lagere geboortecijfer in een aantal landen waarin het bedrijf actief is. Dat heeft topman Arnoud van Tulder dinsdag gezegd in een toelichting op de cijfers die het bedrijf presenteerde.

    ,,Natuurlijk is het een van de elementen die meespeelt, maar het is op dit moment geen doorslaggevende factor. We zien vooral in Zuid- en Zuidoost-Europa het aantal geboortes dalen. Ongeacht die daling gaan we door met de groeistrategie. Ook in de landen waar het aantal geboortes onder druk staat, is het aantal klanten toegenomen.''

    Volgens Van Tulder zijn er op dit moment geen plannen voor overnames of nieuwe opslagfaciliteiten. ,,Er zijn geen concrete plannen op dit moment. Er zijn wel altijd mogelijkheden. Het is belangrijk om een goede partij te vinden. In goede mogelijkheden zijn we geïnteresseerd dus we houden onze ogen open.''

    Betaalgedrag

    De topman wilde geen verwachting uitspreken voor de resultaten in dit jaar. Van Tulder wilde bovendien niks zeggen over de ontwikkelingen in de eerste maanden van 2012.

    Volgens Van Tulder is het betaalgedrag van klanten in 2011 iets verbeterd. ,,Dat hangt volgens ons aan de grote waarde die klanten toekennen aan stamcelopslag. Als ze het eenmaal hebben besloten, dan wordt ook betaald.''

    Groeimogelijkheden

    Voor de langere termijn mikt Cryo-Save op een sterkere marktpositie in Nederland. ,,Dat geldt ook voor andere landen. Een paar landen nemen het grootste deel van onze omzet voor hun rekening. Daar willen we minder afhankelijk van zijn.''

    Het bedrijf is optimistisch gestemd over de groeimogelijkheden. ,,In Europa is nog voldoende ruimte voor groei. Ook in Azië is ruimte voor geografische groei. In Azië is stamcelopslag al een bekende praktijk. We hoeven daar geen markten te ontwikkelen. Dat geldt ook voor Zuid-Amerika, zoals Brazilië en Mexico.'' Volgens Van Tulder zullen posities in dat soort ontwikkelde markten vooral worden opgebouwd door overnames
  2. pardon 3 april 2012 08:55
    Daarom moest de koers lager,overal hetzelfde liedje.
    AFM KIJKT ER OVER 3 JAAR NA.

    Cryo-Save kent opties toe

    Gepubliceerd: Tuesday 3 April 2012 07:18

    ZUTPHEN (AFN) - Stamcelbank Cryo-Save heeft 20.000 opties toegekend aan topman Arnoud van Tulder en 44.000 opties aan overige medewerkers. Dat meldde de onderneming dinsdag.

    De uitoefenprijs bedraagt 3,93 euro, gelijk aan het rekenkundig gemiddelde van de slotkoers van de vijf beursdagen voorafgaand aan de datum van toekenning.

    De opties zijn uitoefenbaar in de periode van 3 april 2015 tot en met 3 april 2022. Cryo-Save heeft in totaal 304.000 opties op haar aandelen uitstaan.
  3. [verwijderd] 27 april 2012 17:09
    quote:

    sam en moos schreef op 27 april 2012 16:57:

    Ja, dit werkt dus totaal niet. Begrijp nu waarom het aandeel niet verder stijgt. Jammer. Potentie van het bedrijf is enorm volgens mij, maar op deze manier werkt het management een waardevermeerdering in de koers alleen maar tegen.

    Hoe bedoel je? Zijn toch niet echt grote aantallen en pas uitoefenbaar in 2015.
  4. forum rang 8 aextracker 1 mei 2012 09:18
    Mwah, 64.000 opties vormen toch al gauw een week totaal handelsvolume , en op het totaal aantal uitstaande aandelen ook meer dan de moeite waard. Op een (georchestreerde ?) koersdip eigen opties uitventen is verre van vertrouwen wekkend op de overige los rondlopende particuliere beleggers.

    Ergo, sam kan met moos een AB noteren. Bij deze.

    Tracker
  5. [verwijderd] 1 mei 2012 12:57
    quote:

    aextracker schreef op 1 mei 2012 09:18:

    Mwah, 64.000 opties vormen toch al gauw een week totaal handelsvolume , en op het totaal aantal uitstaande aandelen ook meer dan de moeite waard. Op een (georchestreerde ?) koersdip eigen opties uitventen is verre van vertrouwen wekkend op de overige los rondlopende particuliere beleggers.

    Ergo, sam kan met moos een AB noteren. Bij deze.

    Tracker
    64000 opties is 0,6% van de uitstaande aandelen, getallen werken beter als termen als meer dan de moeite waard. Er wordt niets uitgevent, opties zijn immers op de markt niet te koop, dit is gewoon een uitgestelde beloning van het bedrijf aan werknemers gericht op de lange termijn. De suggestie dat hiervoor de koers lager is gezet lijkt me belachelijk, medewerkers kunnen niet zomaar handelen en moeten dit melden. Als het bedrijf meer zou willen belonen kunnen ze makkelijker de aantallen iets omhoog bijstellen. Alles is de afgelopen tijd gedaald, hierin staat Cryo niet alleen (helaas)
  6. Debit or Credit 1 mei 2012 13:04
    Home » DFT
    di 01 mei 2012, 07:00
    Cryo-Save hoopt op doorbraak
    door Johan Wiering
    NIEL -  Ultraveilig, efficiënt en uitermate hygiënisch. Dat zijn de indrukken die medici en potentiële klanten moeten overhouden aan een bezoek aan Europa’s grootste stamcelbank in het Belgische dorpje Niel. Maar een doorbraak van stamceltransplantaties laat nog op zich laat wachten, vooralsnog is het medisch gebruik beperkt. En daarmee het rendement voor de belegger.


    De bloedzakjes die bij het laboratorium van Cryo-Save in Niel binnenkomen, worden nauwgezet geanalyseerd.
    Cryo Save Group 27-04-2012 (17:35)
    3,619 EUR +0,00% +0,00

    Naar Cryo Save Group detailpagina

    Cryo-Save heeft diverse opslagfaciliteiten, maar het leeuwendeel van de stamcellen die dokters in ruim 40 landen bij de geboorte uit navelstrengbloed en navelstrengweefsel halen, gaat naar Niel. „Bloed kan bij ons van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, inclusief zaterdag, afgeleverd worden. Een vertraagd vliegtuig is geen probleem”, zo begint laboratoriumdirecteur Sally Sennitt de rondleiding.
    De tanks, waarin de bloedstalen voor minimaal 20 jaar worden bewaard, zijn zwaar beveiligd. „De temperatuur in de tanks ligt constant tussen min 170 en min 195 graden. Als deze tot min 160 graden oploopt, gaan alle alarmbellen af en brengen we de stalen in een andere tank onder. Maar het is zeer onwaarschijnlijk dat het hiervan komt, omdat we in een veel eerder stadium in actie zullen komen”, aldus Sennitt.
    De bloedbank in Niel is met ongeveer 200.000 opgeslagen stalen veruit de grootste in Europa. Sennitt: „Hoewel we naar de 1 miljoen kunnen doorgroeien, genieten we nu al duidelijke schaalvoordelen. We beseffen anderzijds dat elke bloedstaal, elke patiënt, uniek is en we kunnen ons dus geen fouten veroorloven.”
    De voor transplantaties ingezette stamcellen kwamen tot begin deze eeuw vooral uit beenmerg, voor patiënten een hele vervelende operatie. Bloed uit een navelstreng is nu sterk in opkomst. Niet alleen kunnen de cellen pijnloos worden afgenomen, bovendien worden deze beter geaccepteerd door de patiënt.
    Met jaarlijks ruim 1000 transplantaties, en dan slechts in beperkte mate bij de daadwerkelijke behandeling van levensbedreigende ziektes zoals leukemie, laat een medische doorbraak echter op zich wachten.
    Medisch adviseur Cherie Daly van Cryo-Save benadrukt dan ook het grote belang van stamcelonderzoek dat met name in de VS plaatsvindt. „Dit richt zich onder meer op nieuwe toepassingen buiten de bestaande 70 bloedziektes, zoals spasticiteit, hersenaandoeningen en diverse hartkwalen.”
    Medio volgend jaar verwacht men in Niel de eerste resultaten. Als deze goed zijn, kan het aantal transplantaties over een paar jaar fors toenemen. „We kijken reikhalzend naar de uitkomsten van testen om stamcellen uit navelstrengweefsel voor extra ziektes zoals leveraandoeningen in te zetten. En naar het laten groeien van het aantal stamcellen, omdat de hoeveelheid die we opslaan veelal alleen voor kinderen toereikend is”, aldus Daly.
    Momenteel worden commerciële stamcelbanken in Zuid-Europa wel geaccepteerd, maar onder andere in Nederland met enige argwaan bekeken. Een wetenschappelijke doorbraak zou daar verandering in kunnen brengen. Zo houdt ook de Nederlandse verloskundigenvereniging KNOV een slag om de arm. „We volgen de ontwikkelingen op de voet, maar blijven vooralsnog de voorkeur geven aan publieke bloedbanken”, aldus een woordvoerder.
    Topman Arnoud van Tulder heeft niets tegen publieke banken en moedigt ouders die niet voor commerciële opslag willen betalen zelfs aan om de stamcellen dan te doneren. „Maar voor een kind is het geregeld beter om de eigen stamcellen of die van een gezinslid te gebruiken dan van een anonieme donor. Dat medici het normaal vinden om een paar duizend euro aan een beugel uit te geven, maar niet aan levensreddende stamcelopslag, is dan ook moeilijk te begrijpen.”


  7. forum rang 10 voda 8 mei 2012 16:46
    Cryo-Save heeft last van economische tegenwind


    Door Ben Zwirs

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Cryo-Save nv (CRYO.AE) heeft over het eerste kwartaal een verlies geleden, onder meer dankzij de economische tegenwind in met name Zuid-Europa.

    "In het eerste kwartaal van 2012 zijn de resultaten van de onderneming sterk beinvloed door de economische tegenwind in met name Zuid-Europa", stelt Cryo-Save. "Vergaande bezuinigingsmaatregelen van overheden in Spanje en Italie eind 2011 en begin 2012 hebben de consumentenbestedingen drastisch beinvloed in het eerste kwartaal van 2012."

    Over het geheel genomen realiseerde Cryo-Save een lager volume en een afgenomen omzet, terwijl de operationale kosten toenamen, mede als gevolg van gestegen kosten voor Cryo-Lip.

    De omzet over het eerste kwartaal bedraagt EUR9,6 miljoen, tegen EUR10,4 miljoen in 2011. Er werd een verlies geleden van EUR0,7 miljoen, waar in 2011 nog een winst werd geboekt van EUR0,9 miljoen.


    Door Ben Zwirs; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@dowjones.com
  8. forum rang 10 voda 16 mei 2012 16:24
    Cryo-Save aandeelhouders keuren agendapunten goed


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Cryo-Save Groep (CRYO.AE) heeft woensdag tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering goedkeuring gekregen voor alle agendapunten.

    Daarmee is de dividenduitkering van EUR0,08 per aandeel over 2011 goedgekeurd, die in contanten of in aandelen kan worden uitgekeerd.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com


  9. forum rang 10 voda 22 mei 2012 16:13
    Cryo-Save benoemt Karin Dorrepaal tot non-executive director


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Cryo-Save Group nv (CRYO.AE) meldt dinsdag dat Karin Dorrepaal benoemd is als non-executive director.

    De aanstelling is tijdens de op 16 mei gehouden vergadering van aandeelhouders goedgekeurd.

    Dorrepaal behaalde haar PhD in de geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waarna zij in dienst trad van Booz Allen & Hamilton als vice-president. Daarnaast is zij bestuurslid geweest van Schering ag in Berlijn en was zij non-executive director bij Ergo Versicherungsgruppe ag en Hogeschool van Amsterdam/Universiteit van Amsterdam.

    Momenteel is Dorrepaal tevens non-executive director van MDxHealth sa (MDXH.BT) in Belgie, lid van de industry board van Triton Private Equity in Frankfurt en lid van de raad van commissarissen van Gerresheimer ag (GXI.XE ) in Dusseldorf.


    - Door Elco van Groningen; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; elco.vangroningen@dowjones.com
  10. [verwijderd] 22 mei 2012 17:15
    Lijkt mij een goed bericht Voda.
    Zij lijkt goed ingevoerd te zijn in het wereldje waarin Cryo zich beweegt.
    Als zij net zoveel beweegt als de koers (maar dan in positieve zin), dan kan er misschien een beweging naar boven plaats gaan vinden.
    Laten we haar benoeming maar onder brengen in de categorie:
    nieuw bloed is altijd goed.
  11. forum rang 10 voda 23 mei 2012 16:48
    Cryo-Save huurt pand van NSI

    Gepubliceerd op 23 mei 2012 om 11:13 | Views: 340

    HOOFDDORP (AFN) - NSI en Cryo-Save hebben een huurcontract afgesloten met betrekking tot het kantoorgebouw "Vijverstaete" in Zutphen. Het contract gaat op 1 juni in en heeft een looptijd van 10 jaar. Dat maakte NSI woensdag bekend.
  12. forum rang 10 voda 31 mei 2012 19:04
    AEX ongewijzigd bij herziening in juni

    Gepubliceerd op 31 mei 2012 om 18:08 | Views: 280

    AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index blijft ongewijzigd bij de herziening in juni. TKH Group wordt toegevoegd aan de MidKap (AMX). Dat maakte beursorganisator NYSE Euronext donderdag bekend.

    Ook in de Smallcap-index (AScX) verandert er wat. Stamcelbank Cryo-Save en ICT Automatisering worden aan de index toegevoegd.
  13. forum rang 10 voda 5 juni 2012 16:42
    Cryo-Save werkt samen met katholieke universiteit


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Cryo-Save Group nv (CRYO.AE) maakt dinsdag bekend dat het een samenwerking is gestart met de katholieke universiteit Universita Cattolica del Sacro Cuore (UCSC) in Rome.

    De samenwerking richt zich op het promoten en verbeteren van kennis over de cryopreservatie van stamcellen uit de navelstrengweefsel. Het universitair hospitaal is onderdeel van UCSC en eigendom van het Vaticaan.

    Verder heeft Cryo-Save financiering ontvangen van de Italiaanse regio Molise van EUR630.000. Deze subsidie is bedoeld voor innovatieve ondernemingen in de regio.


    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@dowjones.com
  14. forum rang 10 voda 14 juni 2012 17:01
    Cryo-Save verlaat Frankrijk

    Gepubliceerd op 14 jun 2012 om 07:27 | Views: 390

    HOOFDDORP (AFN) - Stamcelbank Cryo-Save staakt zijn activiteiten in Frankrijk. Het bedrijf krijgt er geen toestemming van de autoriteiten voor de opslag en verwerking van stamcellen uit navelstrengbloed.

    Cryo-Save gaf donderdag aan dat de Franse activiteiten na een strijd van drie jaar met de autoriteiten worden ontmanteld. Het personeel wordt ontslagen en het bedrijfsgebouw in Lyon wordt verkocht.

    Cryo-Save meldde verder dat het bezuinigingsprogramma kostenbesparingen heeft opgeleverd van minstens 2 miljoen euro per jaar. Bestuursvoorzitter Arnoud van Tulder is ervan overtuigd dat de besparingen in de tweede helft van het jaar leiden tot een aanzienlijke verbetering van de resultaten.
  15. forum rang 8 aextracker 14 juni 2012 21:09
    Groei en subsidies in Italie en des-investeringen en "stop the bleeders decision" in Frankrijk door Cruo management.

    Chapeau : Een AB voor de daadkracht en visie van Cryo om te stoppen als je serieuze pogingen om echt iets nieuws op te bouwen (Frankrijk) geen kans van slagen blijkt te krijgen wegens halsstarrige overheids dienders die hun kostje toch al gekookt zien, zeker met de nieuwe politiek leider.

    Toch jammer in een land waar 9.7% werkloosheid is en er nu weer enkelen bijkomen.

    Daar kan Francois Hollande niets meer aan afdoen. De pensioenleeftijd terugbrengen tot < 60 jaar die vanaf hun 18e meer dan 40 jaar werken (150.000 mensen in Frankrijk) draagt ook niet bij tot economische groei. Het gejuich in het (politiek gestuurde) ambtenaren apparaat is tot in Nederland te horen.

    Zou Francois Hollande net als Arnoud snijden in zijn (politieke besturuskosten), dan zal de economische heropstamding eerder een feit worden.
    Nu nog een NL kabinet van "Samson the red lion" , Sap en Roemer en we kunnen allemaal solliciteren naar een veiliggesteld inkomen en baan tot ons 60e in de (nationale en lokale) overheid. Voor 2025 zijn Frankrijk en nederland dan ook verworden tot "Het Spanje en Griekenland in de N-Euro zone".

    De crisis gaat nog beginnen !

    Jammer Arnoud dat ondernemen in een politiek klimaat onderworpen is aan de grillen van per definitie niet ondernemende autoriteiten. Time's will change , once we all go down the drain and the chinese will help us (conditioned to access to intelligence to cultivate foods, water & oil reserves).

    Tracker
  16. forum rang 10 voda 18 juni 2012 16:15
    Cryo-Save per direct opgenomen in de AScX


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Cryo-Save Group nv (CRYO.AE) wordt opgenomen in de Amsterdamse AScX-index, ofwel de Small Cap Index, meldt de stamcelbank maandag.

    De opname geldt per direct, maandag 18 juni 2012.


    Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com


  17. forum rang 4 Diegy 21 juni 2012 08:17
    Ik denk persoonlijk dat gister een hoop mensen hebben verkocht die dachten dat er slecht nieuws op komst was en zich bang lieten maken door de koersdaling van gister. Ik vind een koers van 3,60 erg laag voor dit bedrijf. Ga vandaag proberen een aantal stukken op te pikken. Ik verwacht dat Cryo safe voor het einde van de maand alweer rond de 4 euro staat. De laat is heel erg dun en kan dus ook heel snel omhoog gaan. Ben benieuwd vandaag.
503 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 867,46 -0,75%
EUR/USD 1,0692 -0,05%
FTSE 100 8.056,57 +0,20%
Germany40^ 17.863,80 -1,24%
Gold spot 2.318,04 +0,08%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,56%
Flow T...
+3,95%
RENEWI
+2,57%
Fugro
+2,09%
B&S Gr...
+1,79%

Dalers

ADYEN NV
-11,63%
VIVORY...
-7,26%
WDP
-4,77%
Alfen ...
-3,93%
TomTom
-3,84%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links