Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Polen.

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 april 2010 00:21
    Het is weekend en dan zit ik natuurlijk niet veel op IEX. Maar heb vandaag 3 keer gekeken en nog is er geen draadje omtrent het drama dat zich in Rusland voltrokken heeft. Blijkbaar is het op dit forum van groter belang dat Griekenland een procent of tien van zijn boekhouding niet heeft laten zien, dan dat een regeringsleider en vele hoogwaardigheidsbekleders met hem verongelukken. Nu weet ik niet veel van Polen en de Grieken ken ik evenmin, maar na 24 uur nog geen enkele bijdrage hieromtrent? Ik vind het beschamend. Mijn medeleven aan al diegenen die bij dit drama naasten zijn verloren.
  2. [verwijderd] 11 april 2010 08:39
    quote:

    Hendrikus schreef:

    Blijkbaar is het op dit forum van groter belang dat Griekenland een procent of tien van zijn boekhouding niet heeft laten zien, dan dat een regeringsleider en vele hoogwaardigheidsbekleders met hem verongelukken.
    IEX: van beleggers, voor beleggers. Het antwoord is dus " ja" . Maar zwijmel jij maar lekker verder in de collectieve rouw; 't is blijkbaar weer de dag des heeren.
  3. [verwijderd] 11 april 2010 09:36
    Ojee n gristelijk nootje, getver

    Nee, Beleggers zijn mensen met een uitgesproken gevoel voor waarde

    Dit waardegevoel, kan zich over meerdere onderwerpen verspreiden, politiek, economie, nieuws, natuurrampen etc

    Nu is het zo gegaan hier dat men persoonlijke vetes en meningsverschillen heeft menen op te lossen, door te modereren op onderwerpen

    Dit heeft het waardebewust forum mens hier ontdaan van het idee dat dit forum een totaal pakket is, een totaalpakket van probleem-verwerking-oplossing (wat het vroeger was)

    Daarom zijn de waardevolle posters vertrokken, en is het minder interresant geworden

    Op deze manier modereren is verkeerd en staat ook niet in het forumregelment, maarja, het kwaad is al geschied

    Vroeger maakte we hier drietraps raketten, nu blijft het bij n nieuwtje wat los in de ruimte hangt
  4. [verwijderd] 20 april 2010 16:07
    Op Xandernieuws lees ik nu ook dat Rusland het Poolse vliegtuig bewust heeft laten crashen.

    Xander zijn artikelen zijn weliswaar af en toe een beetje zweverig maar ik moet zeggen dat onderstaand artikel toch wel overtuigend overkomt.

    Als dit klopt staan ons nog vreemde verrassingen te wachten.

    xandernieuws.punt.nl/?id=585534&r=1&t...
  5. [verwijderd] 20 april 2010 16:37
    Kaczynski heeft in de zomer van 2008 de piloot ook al willen doen dwingen op een onveilige luchthaven te laten landen. De piloot weigerde dat toen met als gevolg dat Kaczynski nog een stuk met de auto moest rijden. Daar was hij zo boos over dat de piloot wilde ontslaan. Nu heeft de piloot waarschijnlijk wel geluisterd en betekende dat de dood van 96 mensen.
  6. Jean 20 april 2010 16:37
    Zijn de lichamen vol kogels teruggebracht naar Polen? Typisch ook dat je echt helemaal NIETS ziet op die beelden. Ze hebben ergens in een bos wat vuurtjes aangestoken, laten wat rotjes knallen en praten wat Russisch nabij iets wat een vliegtuig zou kunnen zijn.

    Misschien is het wel een filmset.

    Misschien is het door Tsjetsjenen in elkaar gedraaid om de Russen een loer te draaien.

    Ik geloof er in ieder geval niets van.
  7. forum rang 4 s.lin 11 augustus 2012 13:25
    Veel Poolse bouwers failliet door EK 2012
    -8-12 - 12:02
    Het EK 2012 in Polen, met Oekraïne gastland van het in juni gehouden Europese voetbalkampioenschap, heeft een spoor faillissementen getrokken onder Poolse bouwbedrijven. Bijna 100 gingen er dit jaar al bankroet. Daaronder zat ook de grootste speler in de sector, bouwbedrijf PBG. Voor de rest ging het vooral om middelgrote en kleinere bedrijven.

    Dat meldde Atradius vrijdag, een kredietverzekeraar die wereldwijd opereert.

    De bouwbedrijven lieten zich verleiden om onder de kostprijs te bieden om grote projecten, zoals de bouw van stadions en de aanleg van infrastructuur, binnen te kunnen halen. Tegelijkertijd moesten zij flinke investeringen doen.

    'Als betalingen dan te laat of helemaal niet binnenkomen, komen vooral bedrijven uit het MKB in de problemen', aldus Michael Karrenberg, hoofd risicomanagement bij Atradius voor Duitsland, Centraal- en Oost-Europa.

    bron: ANP
  8. forum rang 4 s.lin 12 oktober 2012 16:08
    Poolse premier: miljarden in economie pompen
    12-10-2012 15:46
    De Poolse premier Donald Tusk wil miljarden gaan investeren in energieprojecten en infrastructuur om de afzwakkende economie te ondersteunen en de werkgelegenheid overeind te houden. Dat maakte Tusk vrijdag bekend.
    In totaal is met de geplande investeringen ruim 40 miljard euro gemoeid. Zo wil Tusk miljarden steken in de bouw van nieuwe kolencentrales, een lng-terminal en pijpleidingen. Ook worden de komende jaren miljarden gepompt in het verbeteren van het wegennet en de modernisering van de spoorwegen in Polen. Verder wil Tusk maatregelen nemen om het lage geboortecijfer op te krikken, door nieuwe kinderopvangplekken en kleuterscholen te bouwen. Ook wordt het zwangerschapsverlof voor vrouwen verlengd.

    De Poolse economie zal dit jaar naar verwachting met 2,5 procent groeien, tegen 4,3 procent vorig jaar. Volgend jaar zal de economie waarschijnlijk verder afzwakken. De werkloosheid staat nu op 12,5 procent. Polen telt ruim 38 miljoen inwoners.

    ©ANP
  9. forum rang 4 s.lin 25 november 2012 10:49
    Polen sjoemelt met EU-geld
    23/11/12, 09:00
    Polen heeft voor miljoenen euro's overbodige geluidsschermen gebouwd. Het grootste deel van het geld is afkomstig uit EU-fondsen. .

    Polen investeerde de afgelopen jaren voor ruim 10 miljard euro aan Europees geld in wegenbouw. Daarbij zijn honderden kilometers geluidsscherm opgetrokken, vaak op plaatsen waar nauwelijks huizen staan. "Die schermen - bijvoorbeeld langs de A2 naar Warschau - zijn onzinnig", aldus de directeur van een commercieel bureau dat geluidsmetingen uitvoert.

    "Iemand heeft de ecologische normen zo hoog opgeschroefd, dat er schermen moesten worden gebouwd op plekken waar dat helemaal niet nodig was", erkende de Poolse premier, Donald Tusk.

    Justitie onderzoekt of bedrijven jarenlang onrechtmatig hebben geprofiteerd van de strenge normen. Het ministerie van milieu heeft deze maand de criteria versoepeld, die tot de strengste in Europa behoorden.

    Ondertussen weet niemand hoeveel geld is geïnvesteerd in de schermen. Het ministerie van transport blijkt niet in staat binnen een week antwoord te geven op vragen. De woordvoerster van de wegendirectie, een overheidsorganisatie, sprak eerder in de Poolse pers van 'miljarden zloties', een andere keer van 'een miljard' (ongeveer 230 miljoen euro), maar wil deze bedragen niet bevestigen voor een buitenlandse krant: "Een vierkante meter geluidsscherm kost 150 tot 230 euro. We praten over honderden kilometers, dus het gaat om enorme bedragen, zowel voor de bouw als voor het onderhoud".

    De wegendirectie drong er al in mei 2009 op aan de geluidsnormen te versoepelen. Als de huidige normen de afgelopen jaren waren toegepast, hadden de schermen 10 tot 40 procent minder gekost, aldus de wegendirectie.

    Deze gegevens suggereren dat er minstens 200 miljoen euro onnodig is uitgegeven, aangezien er langs 1535 kilometer weg buiten de bebouwde kom geluidsschermen zijn gebouwd. Daarbij komt nog het onderhoud dat jaarlijks ongeveer 25 euro per vierkante meter kost.

    www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/ar...
  10. forum rang 5 DurianCS 25 november 2012 13:05
    quote:

    s.lin schreef op 25 november 2012 10:49:

    Polen sjoemelt met EU-geld
    23/11/12, 09:00
    Polen heeft voor miljoenen euro's overbodige geluidsschermen gebouwd. Het grootste deel van het geld is afkomstig uit EU-fondsen. .
    Maakt toch allemaal niets uit. Het is verkapte subsidie waar werkgelegendheidsprojecten voor worden gestart. Net zo als allerlei overbodige wegenbouwprojecten in Zuid-Europa. Of het nut heeft maakt niets uit. In ieder geval niet voor Europa, alleen wel voor het land zelf.
  11. forum rang 4 s.lin 31 januari 2013 09:12
    EU bevriest miljoenen subsidie voor Polen
    wo 30 jan 2013, 22:28
    WARSCHAU - De Europese Unie heeft 890 miljoen euro aan subsidies voor de aanleg van wegen in Polen bevroren omdat er verdenkingen zijn tegen aannemers wegens fraude. Dat heeft een woordvoerder van de unie in Warschau laten weten.
    Aanleiding om het geld vast te houden is een onderzoek dat de Poolse autoriteiten zijn begonnen na beschuldigingen over prijsafspraken onder de aannemers. Een Poolse onderminister voor Regionale Ontwikkeling noemde de beslissing van de EU woensdag evenwel „onbegrijpelijk”. Elf mensen zijn in staat van beschuldiging gesteld.

    De verwachting is dat de blokkade van de ontwikkelingsgelden tijdelijk is.

    dft.nl
  12. gerrit 69 8 februari 2016 01:41
    www.telegraaf.nl/dft/dftavond/2515952...

    zo 07 feb 2016, 20:09
    Wetgeving treft Nederlandse bedrijven in Polen

    door Rob Savelberg
    WARSCHAU -
    Nederlandse ondernemers die werken in Polen onderschrijven de kritiek van de Nederlandse Kamer van Koophandel in Polen op de regering in dat land. ,,De economische toestand gaat achteruit,’’zegt Jasja van Veen, actief in de telecomsector in Polen.
    In een brief aan de nationalistische regering waarschuwde de Kamer van Koophandel deze week voor de gevolgen van het regeringsbeleid. Forse kritiek is er onder meer over de nieuwe wetgeving van de alleen heersende PiS-partij, die grote bedrijven en banken met speciale belastingen aanpakt. PiS-leider en sterke man Jaroslav Kaczynski komt uit de oppositionele vakbond ‚Solidarnosc’ die tegen de communistische dictatuur streed.
    Investeerders
    Nederland behoort al vele jaren tot de grootste investeerders in Polen. Bij de KvK zijn tweehonderd bedrijven aangesloten. De kritiek komt niet alleen van Nederlandse kant maar ook van de internationale Kamer van Koophandel.
    ,,President Duda en premier Szydlo zijn naar voren geschoven pionnen van Jaroslav Kaczynski,’’ aldus een bezorgde Jasja van Veen, sinds zeventien jaar ondernemer in Polen en eigenaar van callcenter Dimar Polska. ,,Door de almachtige PiS, die met een absolute meerderheid regeert, gaat de economische toestand van het land achteruit.’'
    Partijboekje
    Van Veen, die ruim vijftig mensen onder zich heeft, noemt een aantal voorbeelden: ,,Ze hebben in korte tijd niet alleen de publieke omroep en het onafhankelijke Grondwettelijk Hof gemuilkorfd, maar installeren bij alle staatsbedrijven eigen mensen. Bij de nationale bank, de post, de luchtvaart, het gasbedrijf, en het verzekeringsbedrijf wordt het bestuur gelijk ontslagen. En de nieuwkomers worden niet op kwaliteit maar op partijboekje geselecteerd.’’
    De regering heeft een retail-wet aangekondigd, die grote bedrijven extra belast. Vooral internationale winkels en supermarkten als Carrefour, Tesco, Metro en Makro hebben er last van, en dat is ook de bedoeling, legt Van Veen uit. ,,Want ze pakken vooral de buitenlandse bedrijven die een bepaald aantal vierkante meters en omzet hebben."
    Discrimineren
    Verder wijst de Nederlander erop dat Kaczynski en de zijnen buitenlanders discrimineren. ,,Al twaalf jaar geleden, bij de toetreding van Polen tot de EU in 2004, was er beloofd dat buitenlanders boerenland mogen kopen. Maar nu mogen alleen lokale boertjes dat nog doen. Het past bij de aanhang van de PiS, die op het platteland te vinden is waar de katholieke kerk nog oppermachtig is."
    Jeroen van der Toolen, ceo van Ghelamco, pleit echter voor gelatenheid in omgang met het nieuwe kabinet. ,,De vroegere, liberale regering heeft eveneens mensen bij staatsbedrijven, hooggerechtshof en omroepen vervangen. Ik hoor van eigenaren van grote bedrijven dat ze veel maatregelen wel best vinden. De belasting op retailers bestaat in andere landen ook."
    The Warsaw Spire
    Ghelamco is de grootste projectontwikkelaar van Polen. ,,Wij hebben bijvoorbeeld The Warsaw Spire gebouwd, met 220 meter de hoogste wolkenkrabber van de stad. Maar hij moest drie meter kleiner dan het Palac Kultury blijven.’’ Dit cultuurpaleis was een geschenk van Sovjet-dictator Josef Stalin.
    Eromheen verrijst een totaal nieuwe skyline. ,,Na Londen en Parijs worden hier de meeste kantoren verhuurd. Er is een boom in vastgoed.’’ De speciale bankenbelasting van 0,44% gaat de sector wel treffen, vermoedt Van der Toolen. ,,De financiering wordt duurder en bij gewone mensen met een nieuwe hypotheek wordt de belasting ook doorberekend.’’
  13. forum rang 7 ffff 14 mei 2016 15:43
    Jojo,

    Het mag dan in Polen " niet helemaal lekker " meer gaan maar voorlopig zijn de economische groeicijfers van Polen stukken beter dan van Nederland of België.

    En dan mag de Westerse media plots ontdekt hebben dat er in Polen maatregelen genomen worden die men in het Westen niet zo geweldig vinden.....Ze zijn zelf toch zo voor de almacht van democratie. Die regering daar is puur democratisch door de Polen zelf gekozen. Wat mij altijd opvalt: Waar bemoeien ze zich in het Westen dan toch weer zo mee? Alles moet volgens hun maatstaven gaan....

    Als de Polen die Regering kiezen, dan moet die Regering ook maar het beleid uitstippelen voor de Polen en als dat beleid wat haaks staat op het beleid van Brussel, je niet onmiddellijk laten pakken door de Westerse media. Orban deugde niet. de Tsjechen en Slowaken deugen niet. D'r deugt blijkbaar niks meer als ze niet in de pas van Brussel lopen...

    Peter
  14. [verwijderd] 14 mei 2016 15:51
    quote:

    Geniet schreef op 14 mei 2016 15:09:

    Henry Foy ?@HenryJFoy 12 uur12 uur geleden
    Moody's lowers outlook on Poland sovereign rating to negative, cites fiscal deficit risk & "unpredictable" policies
    Beste allesweter lees eens wat er staat, Moody gooit de rating van Polen omlaag, dat gaat geld en groei kosten, meer schreef ik niet.
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links