Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggers, let op Iran!

744 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 38 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ivanrybkin 28 januari 2007 15:34
    • Markets where any initial spike in the oil price would be seen as beneficial –
    Russia, Kazakhstan. We would recommend taking advantage of presently weak oil
    prices to buy options in easily tradable liquid Russian energy stocks such as
    LUKOil and Gazprom.
    • Markets which would be seen as less affected – Czech Republic, Poland,
    perhaps Romania.
    • Regional markets which, despite attractive fundamentals, would likely be
    sold off as a knee-jerk reaction to any attack – Israel, Egypt.
    • Markets which would suffer disproportionately to a reversal in risk appetite
    and/or the carry trade – Turkey (especially given currency weakness).
  2. joebeatt 6 februari 2007 17:24
    Toch weer een aanwijzing dat er iets rommelt?

    Rusland ongerust over antiraketsysteem in Polen

    Gepubliceerd op dinsdag 06 februari 2007

    MOSKOU (ANP) - Rusland is bezorgd over Amerikaanse plannen om antiraketinstallaties neer te zetten in Polen en Tsjechië. Rusland vreest dat het systeem wel eens tegen Rusland gericht kan zijn.

    De Verenigde Staten, leverancier van het systeem, verzekeren echter dat de antiraketraketten louter bedoeld zijn om Europa te beschermen tegen Iran.
  3. [verwijderd] 6 februari 2007 17:42
    Ik onderschat de "kans" zeker niet, maar naar deze extreme maatregel zal pas worden gegrepen net voordat Iran nucleaire wapens kan produceren. Zover is het nog niet, dat duurt nog 2 jaar of langer. Tot die tijd bestaat er onderhandelingsruimte, ruimte voor boycots, ruimte voor spionage/het in kaart brengen van strategische lokaties, ruimte om de verhoudingen met het gehele Midden Oosten te verbeteren, ruimte om allianties aan te gaan.
    Het tij is er nu niet naar en er is nog genoeg te doen.

  4. [verwijderd] 6 februari 2007 17:47
    quote:

    djvlam schreef:

    Ik onderschat de "kans" zeker niet, maar naar deze extreme maatregel zal pas worden gegrepen net voordat Iran nucleaire wapens kan produceren. Zover is het nog niet, dat duurt nog 2 jaar of langer. Tot die tijd bestaat er onderhandelingsruimte, ruimte voor boycots, ruimte voor spionage/het in kaart brengen van strategische lokaties, ruimte om de verhoudingen met het gehele Midden Oosten te verbeteren, ruimte om allianties aan te gaan.
    Het tij is er nu niet naar en er is nog genoeg te doen.


    Tja, maar over twee jaar is Bush er niet meer. Dit kan nog wel eens zijn laatste stunt worden.
  5. [verwijderd] 10 februari 2007 14:51
    Dodelijkste bommen in Irak komen uit Iran
    NEW YORK - De dodelijkste bommen die opstandelingen in Irak inzetten tegen Amerikaanse militairen zijn afkomstig uit Iran. Dat zeggen Amerikaanse inlichtingendiensten. Teheran zou het wapentuig exporteren naar radicale sjiitische groeperingen in Irak die ze vervolgens tegen Amerikaanse militairen gebruikt, aldus The New York Times van zaterdag.

    Dit soort berichten moeten de public opinie bewerken en voor legitimatie voor acties zorgen net als voorheen de WMD beschuldigingen die niet waar bleken te zijn.
    Er komen er langzaam aan meer!

    mvrgr jo jo
  6. [verwijderd] 11 februari 2007 09:47
    Hierbij wat nieuws van afgelopen week over USA/Israel vs Iran

    De Amerikaanse regering zal naar verwachting dit weekend meer details bekendmaken van bewijzen over Iraanse betrokkenheid bij het verzet in Irak. De bronnen van de New York Times melden expliciet dat ze met hun informatie 'niet de basis willen leggen voor een aanval op Iran'.
    www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur...

    TEHERAN (ANP) - De Revolutionaire Garde in Iran heeft donderdag met succes raketten getest waarmee grote oorlogsschepen tot zinken kunnen worden gebracht. Dat heeft Ali Fadavi, marineofficier bij de Revolutionaire Garde, gezegd. Volgens Fadavi hebben de raketten een reikwijdte van 350 kilometer.
    www.spitsnet.nl/nieuws.php/2/435592/a...,27

    Het Iraakse parlementslid Jamal Jafaar Mohammed is in 1984 in Koeweit ter dood veroordeeld voor de bomaanslagen op de Amerikaanse en Franse ambassades in het land in 1983. Dat zeggen bronnen bij de Amerikaanse veiligheidsdiensten tegen CNN. De veroordeelde terrorist is lid van de fractie van de Iraakse premier, de sjiiet Nuri al-Maliki.
    iranactua.info/index.php/content/view...,/

    Iran heeft een netwerk van Mossad- en CIA-spionnen ontdekt. Dat heeft de Iraanse minister van inlichtingen Gholam Hossein Mohseni Ejehi donderdag bekendgemaakt, meldt de staatstelevisie. De minister zei dat de spionnen, die actief zouden zijn in het Iraanse grensgebied, in de gaten worden gehouden.
    www.trouw.nl/laatstenieuws/laatstenie...

    De Russische president Poetin heeft fel uitgehaald naar de VS. Volgens Poetin willen de Amerikanen met veel geweld de wereld hun wil opleggen. Dat leidt er volgens de Russische president toe dat landen zoals Noord-Korea en Iran proberen kernwapens te maken.
    www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2007...

    Wat de situatie rondom Pejak extra gevoelig - mogelijk zelfs explosief - maakt, is dat de Verenigde Staten de groep gedogen. Terwijl de PKK in Europa en de VS onder Turkse druk is bestempeld tot terroristische organisatie, kan de anti-Iraanse Pejak min of meer vrij haar gang gaan in Noord-Irak. Er zijn nog geen bewijzen dat de VS Pejak daadwerkelijk steunen.
    www.pzc.nl/internationaal/buitenland/...

    De VN-Veiligheidsraad besliste op 23 december 2006 sancties tegen Iran te nemen die eind februari van kracht worden als Teheran blijft weigeren zijn uraniumverrijking, die nodig is voor de vervaardiging van kernwapens, stop te zetten. President Mahmoud Ahmedinejad heeft aangekondigd dat op de 28e verjaardag van de Islamitische Revolutie op 11 februari nieuwe successen in het Iraanse atoomprogramma bekendgemaakt zullen worden.
    www.jtwnetwork.nl/index.php?option=co...

    Gr, TC
  7. [verwijderd] 11 februari 2007 17:08
    Telegraaf:
    zo 11 feb 2007, 16:33
    'Iraanse bommen doodden 170 VS-militairen in Irak'
    BAGDAD - Geavanceerde explosieven van Iraanse makelij hebben de afgelopen tweeënhalf jaar aan zeker 170 Amerikaanse militairen in Irak het leven gekost. Ruim zeshonderd militairen raakten gewoond door de bommen. Dat hebben Amerikaanse defensiefunctionarissen zondag op basis van anonimiteit laten weten.

    De drie functionarissen spraken zondag in Bagdad met enkele journalisten. Volgens hen hebben de Amerikaanse inlichtingendiensten bewijzen verzameld dat de dodelijkste bommen die opstandelingen in Irak inzetten tegen Amerikaanse militairen afkomstig zijn uit Iran. Tot op het hoogste niveau zou de Iraanse regering weet hebben van de smokkel.

    Eigenlijk hoort dit er ook nog bij:

    DEBKAfile Exclusive: Iran sends shoulder-borne QW-1 anti-air missiles to Iraqi Sunni insurgents and Hizballah to shoot down US and Israeli helicopters
  8. [verwijderd] 11 februari 2007 18:37
    Iran controls the world's second-largest oil and natural-gas reserves. It also sits on one side of the Strait of Hormuz in the Persian Gulf, through which oil from Iraq, Kuwait, Saudi Arabia and the United Arab Emirates is shipped.
    ________________________________________________

    Voorlopig zal alleen getracht worden dit straatje schoon te vegen/houden.

    Er verschijnen een hoop speculaties afgelopen weken waaronder het feit dat Bush de aandacht weer eens van Irak probeert te verleggen.

    Maar angst kan natuurlijk wel de beurs in beweging zetten wat we vorige week zagen toen er vlak voor het weekend flink wat winst werd genomen op olie. Just in case.
    Ik had eigenlijk het vermoeden dat dit afgelopen vrijdag weer zou gaan gebeuren maar die vlieger ging niet op dit keer hetgeen betekent dat er nog geen echte nerveusiteit heerst.

    Mvg Rob

    Oh ja en wat de Russen aangaat, die hebben afgelopen maanden weer veel verdiend aan rakettuig ed.
    Dus die Poetin moet gewoon z'n waffel houden want er wordt weer lekker verdiend aan Iran dankzij dezelfde Amerikanen.
    Een pot nat.
  9. [verwijderd] 11 februari 2007 19:02
    Overigens heeft Iran volgens het non-proliferatieverdrag, dat ze hebben ondertekend, het recht op nucleaire energie. Dat er verdenkingen worden rondgestrooid over kernwapens wil niet zeggen dat dat ook zo is. Ik herinner me nog een ander gerucht over wapens, inclusief zg bewijs. Daar moeten de koppen nog voor rollen. Dat ik door evt vijanden in de maling wordt genomen is tot daar aan toe, maar door zg vrienden....
    Pacito

    PS zo worden we het bush ingestuurd
744 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 38 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0733 +0,33%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.899,80 -1,04%
Gold spot 2.328,17 +0,52%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links