Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Vlak Wall Street verwerkt banenrapport ADP'

'Vlak Wall Street verwerkt banenrapport ADP'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York openen woensdag naar verwachting vrijwel vlak. Beleggers kregen op de laatste handelsdag van augustus een cijfer over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven van loonstrookverwerker ADP. Dat cijfer vormt de opmaat voor het banenrapport dat vrijdag door de Amerikaanse overheid wordt gepubliceerd.

Volgens ADP kwamen er in augustus 177.000 banen bij in het bedrijfsleven in de Verenigde Staten. Economen hadden gemiddeld op 175.000 nieuwe arbeidsplaatsen gerekend. De banengroei in juli werd herzien tot 194.000, van een eerder gemelde 179.000.

Het ADP-cijfer kan inzicht bieden in het officiële banenrapport op vrijdag. In het banencijfer van de overheid worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector meegenomen. De banenmarkt is van grote invloed op het rentebeleid van de Federal Reserve. Fed-vicevoorzitter Stanley Fischer verklaarde dinsdag nog dat de Amerikaanse arbeidsmarkt bijna op volle sterkte is.

Voorlopige woningverkopen

Ook staan er nog gegevens over de voorlopige woningverkopen in de VS op de rol. Verder wordt informatie over de industriële bedrijvigheid rond Chicago in augustus gepubliceerd.

Qua bedrijfsnieuws is het een beetje schrapen voor beleggers op het einde van het kwartaalcijferseizoen. De maker van beveiligingssoftware Palo Alto Networks kwam dinsdag nabeurs met zwakke resultaten en verwachtingen en noteert lager in de handel voor opening.

Nadeinen

Mogelijk kan Apple nog wat nadeinen op de onrust van een dag eerder, nadat de Europese Commissie bepaalde dat de Ierse fiscus 13 miljard euro van het technologiebedrijf moet terugvorderen. Het aandeel Apple verloor uiteindelijk 0,8 procent.

De leidende Dow-Jonesindex sloot dinsdag 0,3 procent lager op 18.454,30 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent tot 2176,12 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq zakte eveneens 0,2 procent tot 5222,99 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links