Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Financiële fondsen in trek op Damrak

Financiële fondsen in trek op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam stond woensdag tegen het einde van de ochtendhandel in de plus. Vooral de financiële fondsen waren in trek bij beleggers op het Damrak. Verder werden wat macro-economische cijfers verwerkt en wordt uitgekeken naar een rapport over de Amerikaanse banenmarkt later op de dag.

De AEX-index noteerde omstreeks 11.45 uur 0,4 procent hoger op 457,79 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 649,84 punten. De beurs in Parijs ging 0,6 procent omhoog, Londen was vlak en Frankfurt daalde een fractie.

In de AEX waren kabelaar Altice en verzekeraar Aegon de sterkste stijgers met plussen tot 5,2 procent. ING en NN lieten winsten optekenen van ruim 2 procent. Grootste verliezer bij de hoofdfondsen was staalconcern ArcelorMittal (min 2,3 procent).

Aan kop

In de MidKap ging Air France-KLM (plus 3 procent) aan kop, gevolgd door Delta Lloyd dat 2,4 procent won. Bij de kleinere fondsen ging Value8 bijna 5 procent onderuit. De investeringsmaatschappij heeft in de eerste helft van dit jaar een vijfde minder winst geboekt dan een jaar eerder.

Statistiekbureau Eurostat meldde dat de inflatie in de eurozone in augustus stabiel is gebleven op het lage niveau van 0,2 procent. Verder was de werkloosheid in het eurogebied in juli onveranderd op 10,1 procent.

Werkgelegenheid

Loonstrookverwerker ADP publiceert in de middag een cijfer over de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven. Dat cijfer kan inzicht bieden in het officiële banenrapport dat vrijdag naar buiten wordt gebracht. In het banenrapport van de overheid worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector meegenomen. De banenmarkt is van grote invloed op het rentebeleid van de Federal Reserve.

In Frankfurt was Commerzbank een mooie stijger met een koerswinst van 4 procent. Deutsche Bank zou volgens het Duitse blad Manager Magazin een fusie met zijn branchegenoot hebben overwogen. Daarbij zou het overigens zijn gegaan om een theoretische exercitie. Deutsche Bank klom 2,7 procent.

Plaatsvervangende bestuursvoorzitters

In Parijs won telecom- en bouwbedrijf Bouygues ruim 4 procent. Het concern heeft twee nieuwe plaatsvervangende bestuursvoorzitters benoemd.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,4 procent naar 46,18 dollar. Brent daalde 0,6 procent bij 48,09 dollar. De euro was 1,1145 dollar waard, tegen 1,1150 dollar bij het Europese slot dinsdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:40 AEX beperkt verlies na vergeldingsactie Israël
  2. 09:12 AEX lager van start gegaan, slechts twee stijgers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

861,15 14:15
-4,21 -0,49%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links