Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hogere omzet maar meer verlies voor Envipco

AMERSFOORT (AFN) - Maker van statiegeldsystemen Envipco heeft in het eerste kwartaal meer omzet behaald dan in dezelfde periode vorig jaar. Zowel in de Verenigde Staten als in Europa stegen de verkopen flink, waarbij het bedrijf in de VS bovendien profiteerde van gunstige wisselkoerseffecten. Wel was het verlies groter dan een jaar eerder.

De omzet steeg met een kwart tot een kleine 8,2 miljoen euro. De brutowinstmarge bleef daarbij gelijk op ruim 30 procent. Dat het nettoverlies toch groeide naar zo'n 1,3 miljoen euro wijt Envipco aan de kosten van rechtszaken over intellectueel eigendom. Ook vielen de kosten voor het ontwikkelen van markten in Europa hoger uit.

Envipco hoopt de komende jaren om flink te groeien mede omdat de regels voor hergebruik van plastic in de Europese Unie steeds strenger worden. Het bedrijf liet bij de publicatie van zijn jaarresultaten weten ''zeer positief gestemd'' te zijn over de toekomst. Envipco laat weten genoeg financiering te hebben voor zijn groeistrategie.

Aandeel

Concreet kijkt het statiegeldbedrijf naar de kansen in het Verenigd Koninkrijk waar nu nagedacht wordt over de invoering van statiegeld op meer soorten verpakkingen. In Schotland is de overheid het dichtst bij invoering daarvan. Daar opent Envipco in juni een kantoor. Het bedrijf zegt al met verschillende Schotse en andere Britse partijen in gesprek te zijn.

Het aandeel Envipco sloot vrijdag 0,9 procent hoger op 11,50 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 mrt DNB meldt eerste belang in Envipco
  2. 12 mrt Envipco plaatst nieuwe aandelen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ENVIPCO

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links