Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Delta Lloyd onderuit op Damrak

Delta Lloyd onderuit op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Delta Lloyd ging maandagochtend onderuit op het Damrak, nadat de verzekeraar aankondigde nieuwe aandelen te gaan uitgeven. De Europese effectenmarkten noteerde overwegend licht lager. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van belangrijke macro-economische cijfers, die later in de week naar buiten komen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de vroege handel 0,2 procent lager op 471,14 punten. De MidKap verloor 0,5 procent tot 696,18 punten. De beurzen in Parijs en Londen zakten tot 0,4 procent. De DAX in Frankfurt klom 0,3 procent, ondanks een onverwachte daling van de Duitse winkelverkopen in oktober.

Delta Lloyd was de grootste daler in de AEX met een min van ruim 4 procent. De verzekeraar wil 1 miljard euro ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Op die manier wil het bedrijf zijn kapitaal versterken, met het oog op de strengere regels die voor de verzekeringssector gaan gelden. Ook keert het bedrijf over dit jaar geen dividend uit. Volgens KBC wil Delta Lloyd meer geld ophalen dan verwacht.

Randstad

Shell daalde 1 procent. Het olie- en gasbedrijf gaat volgens de Britse krant The Sunday Times verder snijden in de kosten en nog eens duizenden banen schrappen. Ook bij het Britse gasbedrijf BG, dat wordt overgenomen door Shell, staan er banen op de tocht.

Uitzender Randstad (plus 0,2 procent) liet weten zijn Zweedse branchegenoot Proffice over te nemen. Bij de kleinere bedrijven klom Docdata 4,5 procent. Het bedrijf voert exclusieve onderhandelingen met een potentiële koper van zijn technologiedochter IAI Industrial Systems.

Euro

In Londen daalde SABMiller 0,2 procent. De bierbrouwer zet volgens The Sunday Times zijn biermerken Grolsch en Peroni in de etalage om mededingingsbezwaren vanuit Brussel te voorkomen, na de aangekondigde fusie met Ab InBev (min 0,3 procent). Heineken (min 0,1 procent), het Amerikaanse Molson Coors en het Ierse C&C zouden zich onder de belangrijkste gegadigden bevinden om de merken over te nemen.

De euro noteerde onveranderd op 1,0591 dollar. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent goedkoper op 41,75 dollar. Brentolie daalde 0,6 procent in prijs tot 44,60 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 november 2015 12:54
    Het topmanagement van Delta Lloyd heeft mijn inziens bijzonder zwaar gefaald.

    Zij hadden het probleem veel sneller moeten aanpakken. Lees zomer 2015 en nu de nieuwe emissie doorschuiven naar februari is opnieuw een slechte zaak. Als topmanagement moet je de problemen snel en kordaat aanpakken en dat heeft Delta Lloyd volledig nagelaten.

    Bovendien vind ik dat de bestaande aandeelhouders de rechten om in te tekenen op de nieuwe emissie gratis zouden moeten ontvangen via splitsing van de bestaande aandelen in nieuwe aandelen en apart genoteerde rechten en dat enkel potentiële investeerders die rechten zouden moeten aankopen op de beurs om vervolgens te kunnen intekenen.

    Het slotdividend van 2015 wordt nu ook geschrapt. In die context zou ik het maar fair en logisch vinden dat Delta Lloyd ook zijn bonussen aan het topmanagement zal schrappen, welke ik ook per mail heb gevraagd.
  2. [verwijderd] 30 november 2015 13:13
    Het bedrijf staat ver uit het lood, slechte investeringen ook, denk aan die OG porto met jaren 70 gebouwen(1,5 miljard), totaal onverkoopbaar.

    Vandaag kan het begin zijn van een lange reeks van tegenslagen, als de lawine eenmaal gaat schuiven....

    De meelopende banken gaan dus garanderen(lees: ze gaan en masse short en kopen later terug tegen zware discount koersen)
    Als particulier moet je hier weg blijven, de komende maanden gaan de bekende speeltjes weer voorbij komen, de los genoteerde claimrechten weer als circus-act, we weten nu onderhand toch wel eens hoe het werkt....
  3. [verwijderd] 30 november 2015 13:19
    Na de komende emissie nog een keer 400 miljoen euro afschrijven als mogelijke optie, het circuleert nu al, werkelijk schandalig hoe de business dit oppakt, dat gaat weer veel huili huili worden!

    De balans van DL is en blijft zwak, lichtelijk opgepompt om continuïteit uit te stralen, DNB zit er mee in zijn maag....
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links