Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wederom sterk kwartaal Corbion'

AMSTERDAM (AFN) - Corbion heeft andermaal een goed kwartaal beleefd. Volgens de Belgische zakenbank KBC waren de resultaten van de producent van chemicaliën en voedingsingrediënten beter dan verwacht. Ook Rabo sprak van sterke resultaten, al haalde de bank Corbion van zijn Conviction Buy List.

Corbion rapporteert over het derde kwartaal een omzet van 235,6 miljoen euro, een stijging van 18,6 procent vergeleken met het derde kwartaal een jaar eerder. De sterke groei kwam mede door positieve wisselkoerseffecten, op eigen kracht werd een plus van 4,6 procent geboekt.

Volgens Rabo is het door de goede resultaten in de afgelopen maanden minder waarschijnlijk dat Corbion ook in het vierde kwartaal boven verwachting zal presteren. Zelf voorziet Corbion dit jaar een mindere tweede jaarhelft in vergelijking met de eerste. De bank merkt daarbij op dat het vierde kwartaal in 2014 tot het sterkste van het jaar behoorde, terwijl dit normaliter een ,,zwak" kwartaal is. Ook voorziet Rabo niet dat omzetgroei op korte termijn een ,,prominente drijver" voor het bedrijfsresultaat zal zijn.

Koopadvies

KBC is te spreken over de dominante marktpositie van Corbion op het gebied van melkzuur. Ook houdt de bank het programma ter verbetering van de productiviteit in de gaten. Het besparingsprogramma dat aan het einde van het jaar moet zijn afgerond, moet Corbion 20 miljoen euro op jaarbasis opleveren. Wel houdt KBC een slag om de arm rondom de bouw van een fabriek voor biologisch afbreekbaar plastic op basis van melkzuur (PLA), waarvoor volgens de bank nog niet alle seinen op groen staan.

Rabo handhaafde zijn koopadvies met een koersdoel van 25 euro. KBC hanteert het advies 'accumulate' met een koersdoel van 24 euro.

Het aandeel Corbion noteerde vrijdag omstreeks 09.35 uur 0,7 procent lager op 22,28 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 apr Corbion rondt verkoop emulgatortak af
  2. 04 mrt Management Corbion doet rondje kostenbesparingen: 'voorschot op betere tijden'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Corbion

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Corbion

18,730 17:35
-0,100 -0,53%
Premium

Management Corbion doet rondje kostenbesparingen: 'voorschot op betere tijden'

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links