Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Apple in schijnwerpers op Wall Street

Apple in schijnwerpers op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen dinsdag naar verwachting zonder grote uitslagen aan de nieuwe sessie beginnen. Veel aandacht zal uitgaan naar Apple. De Europese Commissie bepaalde eerder op dinsdag dat de Ierse fiscus 13 miljard euro van Apple moet terugvorderen. Verder verwerken beleggers cijfers over het consumentenvertrouwen en de huizenmarkt in de Verenigde Staten.

Volgens Brussel heeft Ierland vele jaren voordelen aan Apple gegund, waardoor het technologieconcern substantieel minder hoefde af te dragen dan andere bedrijven. Dat is verboden onder de EU-regels voor staatssteun, waarmee de naheffing volgens de EC te rechtvaardigen valt. Apple gaf aan niets te begrijpen van het besluit en gaat in beroep.

De Amerikaanse levensmiddelengigant Mondelez, de maker van onder meer Oreo-, Lu- en Tuc-koekjes en chocolade van Milka en Côte d'Or, maakte maandag nabeurs bekend zijn poging om chocoladefabrikant Hershey in te lijven te staken. Het aandeel Hershey staat voorbeurs fors lager, terwijl Mondelez de sessie juist hoger lijkt aan te vangen.

Fed

Ook luchtvaartbedrijf United Continental staat in de schijnwerpers. Het concern heeft Scott Kirby geposteerd in de top van het bedrijf. Kirby maakt per direct de overstap van concurrent American Airlines.

Beleggers zijn verder gespitst op signalen die een mogelijke spoedige renteverhoging rechtvaardigen in de nasleep van uitspraken van topbestuurders van de Federal Reserve over het rentebeleid. Vooral het Amerikaanse banenrapport dat later deze week wordt gepubliceerd geeft mogelijk enige sturing.

Yellen

Fed-president Janet Yellen zei vrijdag al dat de kans op een renteverhoging de afgelopen maanden is toegenomen. Vicevoorzitter Stanley Fischer stipte zelfs de mogelijkheid aan dat de rente dit jaar nog twee keer wordt verhoogd. Op dinsdag voegde hij daaraan toe dat de Amerikaanse arbeidsmarkt bijna op volle sterkte is en dat het tempo van renteverhogingen zal afhangen van hoe goed de economie het doet.

De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst gesloten. De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,6 procent hoger op 18.502,99 punten. De brede S&P 500 ging 0,5 procent vooruit tot 2180,38 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,3 procent tot 5232,33 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Apple 18 apr
    167,040
    -0,57% -0,960
  2. 0,00
    0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links