Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street opent lager na recordkrimp economie VS

Wall Street opent lager na recordkrimp economie VS

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met duidelijke verliezen aan de handel begonnen. Cijfers van de Amerikaanse overheid wezen op een recordkrimp van de economie van de Verenigde Staten in het tweede kwartaal. Daarnaast vormt een nieuwe stijging van het wekelijkse aantal werkloosheidsuitkeringen voor twijfel over de weg naar herstel. President Donald Trump zorgde verder voor verwarring door een uitstel van de Amerikaanse presidentsverkiezingen te opperen.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handelen 1,3 procent lager op 26.199 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 1 procent tot 3228 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 10.487 punten.

Volgens een voorlopige schatting kromp de economie van de VS afgelopen kwartaal in het historische tempo van 32,9 procent onder druk van de coronacrisis. Economen hadden een neergang met 34,5 procent voorspeld. Verder kwamen de eerste uitkeringsaanvragen vorige week opnieuw uit op meer dan 1,4 miljoen. Daarmee namen die aanvragen voor de tweede week op rij toe in vergelijking met de voorgaande week.

Bedrijfsresultaten

Ook ging de aandacht op Wall Street weer naar een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten. Pakketbezorger UPSging bijvoorbeeld meer dan 9 procent omhoog, geholpen door beter dan verwachte resultaten. UPS profiteerde van het toegenomen onlinewinkelen in de coronacrisis waardoor dus meer pakketjes aan huis werden bezorgd.

Chipreus Qualcomm kreeg er ruim 10 procent aan beurswaarde bij. Het concern melde bij zijn kwartaalbericht een licentiedeal te hebben gesloten met de Chinese techgigant Huawei.

Procter & Gamble (P&G) gaf ook een kijkje in de boeken en won ruim 1 procent. Het bedrijf achter merken als Pampers, Dreft en Ariel profiteerde met name in Noord-Amerika en China van een toegenomen behoefte aan schoonmaak- en verzorgingsmiddelen door de pandemie. Ook levensmiddelenproducent Kraft Heinz (min 1 procent) zag de verkopen toenemen, dankzij gehamster van consumenten tijdens de crisis.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ger 02490 30 juli 2020 18:01
    Recordkrimp. Valt ook weer reuze mee.
    Had veel slechter gekund. Zo is tot op heden alleen berichtgeving uit Amerika. Trumpie ziet de bui hangen, en weet dat zijn stokpaardje de beurs klappen gaat krijgen. Zij oplossing???
    Uitstel van de verkiezingen. Ik zie al die Malloten al weer staan met hun vlaggetje in de hand.
    Nog erger dan kleuters, maar ja, die kun je ook van alles beloven.
  2. [verwijderd] 30 juli 2020 18:02
    quote:

    Jopie1962 schreef op 30 juli 2020 17:15:

    "President Donald Trump zorgde verder voor verwarring door een uitstel van de Amerikaanse presidentsverkiezingen te opperen."

    Hij 'denkt': van uitstel komt afstel.

    En bij afstel blijft hij eeuwig zitten !
    Hij zorgt altijd voor verwarring. Ongeacht het onderwerp op dat moment.
  3. [verwijderd] 30 juli 2020 18:06
    Verkiezingen in Amerika met nog mogelijk Covid onder de kiezers. Brrr... weer een golf Covid daarna?
    Ook kunnen niet andere kandidaten worden gekozen dan die Donald Trump of Joe Biden. Laatsgenoemde is ook al 77 jaar en had een zoon die 50 duizend dollar verdiende ( gedurende 3 jaar) van een dubieuze firma in Oekraine en dat omdat pappa Biden de beslissing bevoegdheid had over miljarden dollars hulp aan dat land. Misschien lastig om formeel hier de stempel corruptie op te plakken maar iedereen mag denken wat die wil.
    De twee partijen systeem in Amerika is toch ook niet echt de beste vorm van democratie.
    De ellende op de beurzen is dus nog lang niet voorbij.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links