Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PostNL smaakmaker op Damrak

PostNL smaakmaker op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - PostNL was maandag een van de weinige echte uitblinkers op een verder rustige beursdag. Het postbedrijf stond in de schijnwerpers na het stuklopen van de overnamegesprekken met het Belgische Bpost.

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,2 procent hoger op 451,79 punten. De MidKap ging vlak de handel uit op 669,20 punten. De beurs in Frankfurt eindigde 0,5 procent in de plus en de graadmeter in Parijs noteerde 0,3 procent hoger. Londen was gesloten voor een vrije dag. Wall Street hield maandag wegens Memorial Day eveneens de deuren dicht.

PostNL was met afstand de grootste stijger in de MidKap, met een winst van 3,5 procent. Zondagavond werd gemeld dat PostNL en Bpost geen overeenstemming hebben kunnen bereiken over een samengaan. Vrijdag ging het aandeel al meer dan 5 procent omhoog, voordat de handel werd stilgelegd. Ook de handel in Bpost op de beurs in Brussel werd vrijdag opgeschort en maandag weer hervat. Bpost verloor 2,4 procent.

ABN AMRO

Bij de hoofdfondsen op het Damrak ging ABN AMRO aan kop. Het aandeel sloot 2,4 procent hoger. Grootste daler in de AEX was toeleverancier aan de olie-industrie SBM Offshore, dat 1,1 procent verloor.

Het kleinere fonds Esperite ging meer dan 36 procent omlaag. Het bedrijf achter de stamcellenbank verkeert in financiële problemen, aldus Het Financieele Dagblad.

Sif

Funderingsspecialist Sif ging 1,7 procent omhoog na publicatie van een tussentijds handelsbericht over het eerste kwartaal. Philips Lighting dat op zijn eerste beursdag vrijdag 10 procent won, eindigde maandag 1,4 procent in de plus.

Beleggers in Amsterdam kregen verder te horen dat de genationaliseerde verzekeraar ASR op 10 juni naar Beursplein 5 komt. Ook zal die dag fitnessketen Basic-Fit zijn debuut op de Amsterdamse beurs maken.

Euro

De financiële markten kijken vooral uit naar later deze week. Op donderdag houdt de ECB een rentevergadering en op vrijdag staat het belangrijke Amerikaanse banencijfer op de rol.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent naar 49,48 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 49,59 dollar per vat. De euro was 1,1136 dollar waard, tegen 1,1136 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
PostNL

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 19 apr
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. 1,225
    -1,29% -0,016

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links