Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Licht hogere opening Wall Street op drukke beursdag'

'Licht hogere opening Wall Street op drukke beursdag'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken woensdag licht hoger te gaan openen. Beleggers krijgen opnieuw een berg bedrijfscijfers voor de kiezen. Daarnaast wachten zij het rentebesluit van de Federal Reserve af en houden ze de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten. Ook staan techbedrijven Apple, Amazon, Facebook en Google in de belangstelling. Topmannen van de vier techreuzen getuigen voor het Amerikaanse Congres over vermeend misbruik van hun machtspositie.

De corona-uitbraak in het zuiden van de Verenigde Staten is nog altijd niet onder controle. Bovendien lopen deze week eerder gemaakte steunafspraken af en is er nog geen overeenstemming tussen Democraten en Republikeinen over een nieuw steunpakket.

Tot daar duidelijkheid over is, lijkt de Federal Reserve geen stappen te gaan zetten met de rente of uitbreiding van zijn opkoopprogramma. Om 20.00 uur Nederlandse tijd komt de Amerikaanse koepel van centrale banken met zijn rentebesluit. Aan het begin van de tweedaagse beleidsvergadering verlengde de Fed wel al het merendeel van zijn stimuleringsprogramma's tot het einde van het jaar.

General Electric

Qua bedrijven lijkt General Electric (GE) voor een hogere opening te staan. Het industrieconcern zag de omzet en winst weliswaar dalen, maar deed het beter dan analisten hadden verwacht.

Chipmaker Advanced Micro Devices (AMD) steeg sterk in de nabeurshandel nadat het bedrijf dinsdag zijn omzetprognose verhoogde. AMD profiteerde van de sterk toegenomen vraag naar chips voor datacenters en pc's als gevolg van thuiswerken.

Ook koffieketen Starbucks opende de boeken en boekte een verlies in de afgelopen periode. Wel is er wat herstel zichtbaar. Internethandelaar eBay profiteerde juist van het feit dat mensen meer online aankopen deden. Ook muziekstreamingdienst Spotify deed het goed en bond meer abonnees aan zich.

Boeing

Vliegtuigbouwer Boeing had niet alleen te kampen met het nog altijd aan de grond blijven van zijn 737 MAX-toestellen, maar ook de gevolgen van de coronapandemie voor de luchtvaartsector. Het bedrijf leed verlies.

Andere bedrijven die met cijfers kwamen waren onder meer navigatiespecialist Garmin, automaker General Motors (GM), Victoria's Secret-moeder L Brands, pretparkenuitbater Six Flags en betalingsverwerker Visa.

Dinsdag sloot de Dow-Jonesindex 0,8 procent lager op 26.379,28 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,7 procent tot 3218,44 punten en de Nasdaq verloor 1,3 procent tot 10.402,09 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links