Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tweede dag van herstel op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen lieten woensdag opnieuw een goed herstel zien, na de eerste 'post-brexit-winsten' een dag eerder. De keuze van de Britten om uit de Europese Unie te stappen zorgde pas nog voor fikse koersverliezen, maar de rust op de financiële markten lijkt terug te keren.

De Dow-Jonesindex sloot 1,6 procent hoger op 17.694,68 punten. De bredere S&P 500 steeg 1,7 procent tot 2070,77 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 1,9 procent en kwam uit op 4779,25 punten.

Beleggers speculeren er nu onder meer op dat overheden steunmaatregelen zullen nemen om de negatieve gevolgen van de brexit te verzachten. Ook is volgens handelaren de kans toegenomen dat de Federal Reserve wel eens lang kan gaan wachten met een renteverhoging en wordt zelfs een renteverlaging niet uitgesloten.

Nike

Nike, dat dinsdag nabeurs met cijfers kwam, ging aan kop in de Dow met een plus van 3,8 procent. Andere bedrijven die het goed deden waren onder meer creditcardmaatschappij American Express, farmaceut Merck en bank JPMorgan Chase.

Zelfs luchtvaartmaatschappijen koersten behoorlijk hoger, ondanks de aanslag op luchthaven Atatürk in Istanbul.

Chevron

Oliereuzen Chevron en ExxonMobil kregen er respectievelijk 1,8 en 1,7 procent bij. De aandelen waren extra in trek doordat de olieprijzen stevig opveerden na het naar buiten komen van nieuwe cijfers over de Amerikaanse olievoorraden.

Verder werd bekend dat Canadian Imperial Bank of Commerce het Amerikaanse PrivateBancorp overneemt in een deal ter waarde van 3,8 miljard dollar. De beurswaarde van PrivateBancorp groeide daarop meer dan 23 procent. Ook Diamond Resorts won zoveel, nadat bekend was geworden dat investeerder Apollo Global het vakantiebedrijf overneemt.

Euro

Pijpleidingbedrijf Energy Transfer pluste met 2 procent, nadat het zijn voorgenomen fusie met branchegenoot Williams Cos had afgeblazen. Met die fusie was bijna 33 miljard dollar gemoeid.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3 procent tot 49,26 dollar en Brentolie klom 2,7 procent tot 49,89 dollar per vat. De euro noteerde een stand van 1,1105 dollar, tegen 1,1105 dollar bij het slot van de Europese handel eerder op de dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links