Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BEURZEN Stevige plussen op beurzen Azië

BEURZEN Stevige plussen op beurzen Azië

TOKIO (AFN) - De Nikkei-index in Tokio is woensdag stevig hoger gesloten. De hoop op steunmaatregelen, na het besluit van Groot-Brittannië om uit de Europese Unie te stappen, gaf steun aan de handel. Ook de hogere olieprijs stuwde het sentiment in Japan. Elders in Azië gingen de graadmeters eveneens omhoog.

De Nikkei sloot uiteindelijk 1,6 procent hoger op 15.566,83 punten. Vooral exporterende bedrijven stonden in de plus, na de stevige koersval van de afgelopen dagen. Zo won automaker Toyota 2,9 procent, ondanks dat het wereldwijd miljoenen auto's terugroept. Ook elektronicagigant Sony (plus 4,8 procent) boekte een stevige winst, terwijl het bedrijf met een winstwaarschuwing naar buiten kwam vanwege de lagere vraag naar smartphones.

In de rest van Azië was het beeld niet anders. De Kospi in Seoul sloot 1 procent hoger en de All Ordinaries in Sydney won 0,8 procent. De beurs in Hongkong stond tussentijds 0,7 procent hoger terwijl in China eveneens plussen op de koersborden prijkten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 29 juni 2016 08:40
    Dat ziet er leuk uit,ook bij ons,dat geeft de burger weer moed.
    Nu die europese brusselnaren nog zo ver krijgen dat ze zich zo min mogelijk met binnenlandse politiek en maximaal met goede,duurzame samenwerking op ekonomisch vlak bemoeien,dan is het helemaal voor elkaar.
    Vandaag doe ik misschien een paar koopjes,maar helaas heb ik als arme vroegpensioener niet zoveel cash achter de hand,het gaat u allen wel!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links