Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Beurzen lager van start'

'Beurzen lager van start'

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam opent vrijdag naar verwachting lager. Ook de andere graadmeters in Europa beginnen waarschijnlijk in het rood. Beleggers in Nederland kregen voorbeurs een stroom aan Nederlands bedrijfsnieuws te verwerken. Ook kijken ze uit naar een flink aantal macro-economische cijfers uit Europa en de Verenigde Staten.

Op het Damrak opende telecombedrijf KPN de boeken. Het concern had in de eerste drie maanden van dit jaar opnieuw stevig last van de dalende vraag uit de zakelijke markt en zag daardoor zijn omzet en winst onderuit gaan. De betere resultaten uit de consumentenmarkt wogen daar niet tegenop.

Ook hoofdfonds Gemalto kwam met een handelsbericht naar buiten. De digitaal beveiliger behaalde een omzet van 691 miljoen euro. Dat was 1 procent hoger dan een jaar eerder, maar gecorrigeerd naar wisselkoerseffecten presteerde het bedrijf stabiel.

Bij de middelgrote bedrijven staat Fagron in de schijnwerpers. Volgens het Financieele Dagblad loopt de reddingsoperatie die Fagron nieuw kapitaal moet opleveren gevaar. De emissiekoers van nieuwe aandelen komt vrijwel zeker uit boven de 5,50 euro, de maximumprijs die investeerders hebben afgesproken.

Fugro kondigde aan nog eens zeshonderd banen te gaan schrappen wegens de problemen in de olie- en gassector. Eerder zette de bodemonderzoeker al een streep gezet door 1600 banen. De omzet daalde in het eerste kwartaal met bijna 26 procent.

Besi voorziet voor het volgende kwartaal een flinke stijging van de omzet. Een flinke orderinstroom uit onder meer China en Taiwan zorgt volgens de toeleverancier aan de chipindustrie voor goede vooruitzichten. Biotechbedrijf Galapagos meldde donderdag nabeurs een kaspositie van bijna een miljard euro te hebben bereikt. Het bedrijf zag zijn kwartaalwinst oplopen tot bijna 36 miljoen euro.

Optiekbedrijf GrandVision, moederbedrijf van onder meer de winkelketens Pearle en EyeWish, boekte in het eerste kwartaal een 2,5 procent hogere omzet. De stijging kwam voor een groot deel door de opening van nieuwe winkels.

Amerikaanse olie en Brent stonden nagenoeg vlak, op respectievelijk 46,03 dollar en 48,12 dollar per vat. De euro werd voorbeurs voor 1,1386 dollar verhandeld, tegen 1,1327 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links