Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Galapagos en Altice stelen show op beurs

Galapagos en Altice stelen show op beurs

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos en kabel- en telecomconcern Altice Europe waren vrijdag grote winnaars op de beurs in Amsterdam. Beleggers reageerden enthousiast op nieuws van de ondernemingen. Daarnaast ging de aandacht uit naar de brexitperikelen en het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. Het algemene sentiment was positief.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 1 procent in de plus op 548,98 punten. De MidKap klom 1,9 procent tot 765,63 punten en de beurzen in Frankfurt en Parijs stegen tot 1 procent.

De Londense FTSE won 0,6 procent. De Britse premier Theresa May heeft opnieuw een nederlaag geleden bij een stemming over de brexit. Het Lagerhuis verwierp met 344 tegen 286 stemmen een belangrijk onderdeel van het brexitakkoord met de Europese Unie. De uitkomst van de stemming betekent dat de Britten de EU voor 12 april moeten laten weten hoe ze verder willen.

Altice

Galapagos kwam met positieve testresultaten van zijn reumamiddel. Het aandeel was koploper bij de hoofdfondsen met een winst van 22,2 procent. Het bedrijf en zijn onderzoekspartner Gilead hebben de doelen in een belangrijke studie bij reumapatiënten behaald. Daarmee is een belangrijke horde genomen in de richting van het op de markt brengen van Galapagos' ontstekingsremmer filgotinib.

In de MidKap werd Altice dik 26 procent meer waard na publicatie van de jaarcijfers. Volgens topman Patrick Drahi lijkt het erop dat de bodem in de Franse thuismarkt in zicht is en zijn alle doelstellingen voor 2018 behaald. Voor 2019 rekent Drahi op een stijging van de omzet.

H&M

Hennes & Mauritz (H&M) dikte daarnaast een kleine 10 procent aan in Stockholm. De Zweedse kledingketen boekte in het eerste kwartaal meer winst dan verwacht. TUI zakte meer dan 4 procent in Frankfurt. De reisorganisatie verlaagde zijn verwachtingen vanwege de problemen met de gewraakte Boeing 737 MAX-8 toestellen, die het bedrijf uit veiligheidsoverwegingen aan de grond moet houden.

De euro was 1,1222 dollar waard, tegen 1,1223 dollar op donderdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent meer op 59,95 dollar. Brent steeg 0,8 procent tot 68,33 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr KBC Securities verlaagt koersdoel Galapagos naar 50 euro
  2. 26 feb Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Galapagos

27,180 19 apr
-0,200 -0,73%
Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links