Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street stijgt bij opening naar record

Wall Street stijgt bij opening naar record

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met plussen aan de dag begonnen. De beursgraadmeters zetten daarmee de lijn van vrijdag voort, en de S&P 500 steeg zelfs naar een nieuw record. President Donald Trump wakkerde de handelshoop weer aan. Aan het bedrijvenfront staan onder meer Tiffany, General Motors (GM) en AT&T in de belangstelling.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handelen 0,6 procent hoger op 27.105 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er 0,5 procent bij, en steeg tot 3038 punten, boven zijn recordslot van drie maanden geleden. Techbeurs Nasdaq werd 0,7 procent hoger gezet op 8298 punten.

Trump zei op Twitter dat de Verenigde Staten en China voor liggen op schema bij het uitonderhandelen van een voorlopige deal. Hij herhaalde dat hij dat in november bij een top in Chili wil ondertekenen.

General Motors

General Motors (GM) (plus 1,1 procent) bereikte definitief een akkoord met vakbond United Auto Workers (UAW). Omdat de leden van de bond er mee in hebben gestemd, komt een einde aan een staking die meer dan een maand duurde. Die kostte de automaker naar verluidt zo'n twee miljard dollar.

Juweliersketen Tiffany werd bijna 30 procent hoger gezet. Tiffany kreeg een onverwacht overnamebod van het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy. Die onderneming biedt 14,5 miljard dollar voor Tiffany. Dat bod ligt ruim een vijfde boven de slotkoers van vrijdag.

Telecom- en mediaconcern AT&T wist meer abonnees aan zich te binden dan verwacht en wil voor 10 miljard dollar aan activiteiten afstoten. Het bedrijf kreeg er 3,8 procent bij. Ook Spotify (plus 8,6 procent) trok meer betalende gebruikers dan analisten hadden voorzien en boekte winst.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links