Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VEB op de bres voor belegger in BP-zaak

AMSTERDAM (AFN) De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) legt zich niet neer bij een uitspraak van de rechtbank Amsterdam, die zichzelf onbevoegd heeft verklaard om te oordelen over de schade voor beleggers in de slepende BP-affaire. De vereniging maakte woensdag bekend tegen die uitspraak in beroep te gaan.

De VEB sleepte BP vorig jaar voor de rechter om zo compensatie af te dwingen voor Nederlandse beleggers voor de geleden schade door de olieramp in de Golf van Mexico in 2010. De beleggersvereniging stelt dat BP stelselmatig onjuiste, onvolledige en misleidende mededelingen heeft gedaan jegens zijn aandeelhouders over zijn veiligheids- en onderhoudsprogramma's vóór de olieramp, en erna over de omvang van de ramp.

De beleggersvereniging procedeerde in Amsterdam om te voorkomen dat Nederlandse beleggers met lege handen kwamen te staan. In de Verenigde Staten is meedoen aan een collectieve procedure tegen BP moeilijker geworden door een uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Volgens de rechtbank had BP zich in haar communicatie niet specifiek tot de Nederlandse beleggers gericht, waardoor er geen grond is om hier te procederen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links