Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX kleurt groen

AEX kleurt groen

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag in de plus. Ook elders in Europa kleurden de koersborden groen. Financiële fondsen kregen een duwtje in de goede richting door afnemende zorgen rond Deutsche Bank, dat de afgelopen dagen fors aan beurswaarde inleverde. Verder kijken beleggers uit naar het informele olie-overleg van grote olieproducenten zoals Saudi-Arabië, Iran en Rusland in Algerije.

De AEX-index stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,9 procent hoger op 451,78 punten. De MidKap steeg 1 procent tot 654,14 punten. In Londen, Frankfurt en Parijs werden winsten tot 1,2 procent geboekt.

In Frankfurt ging Deutsche Bank 3,8 procent vooruit. De grootste bank van Duitsland verkoopt voor circa 1,1 miljard euro zijn Britse verzekeringstak, waardoor de kapitaalpositie wordt versterkt. Zorgen over de kapitaalpositie van Deutsche Bank leidden afgelopen tijd tot stevige verliezen voor het aandeel. Verder zou de Duitse overheid aan een plan werken om de bank te hulp te schieten mocht dat nodig zijn.

Commerzbank

In het kielzog van Deutsche Bank steeg Commerzbank 2 procent, terwijl in Parijs BNP Paribas en Société Générale tot 2,4 procent klommen. In Amsterdam behoorden NN Group en Aegon tot de sterkste stijgers in de AEX met winsten tot 2,4 procent. ArcelorMittal deed het met een plus van 2,8 procent nog iets beter. De grootste daler bij de hoofdfondsen was biotechnoloog Galapagos (min 4 procent).

In Londen sprong UK Mail meer dan 43 procent omhoog. Het Britse postbedrijf wordt overgenomen door Deutsche Post. PostNL won 2,5 procent in de MidKap door overnamespeculaties.

Euro

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa won 1,3 procent in Frankfurt. Het maakte bekend zijn Belgische branchegenoot Brussels Airlines geheel in te lijven. Verder gaat de Brits-Spaanse luchtvaartgroep IAG nauwer samenwerken met zijn Arabische branchegenoot en grootaandeelhouder Qatar Airways. Het aandeel IAG won in Londen 1 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,5 procent tot 45,35 dollar. Brent klom 01,6 procent tot 46,71 dollar per vat. De euro noteerde 1,1211 dollar, tegen 1,1250 dollar bij het Europese slot op dinsdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:56 AEX in het groen ondanks koersval Akzo en Randstad
  2. 09:09 Randstad flink omlaag in groene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 28 september 2016 17:03
    Ondertussen is de aex alweer stevig aan het inleveren,gisteren heb ik er maar een krantenwijk bijgenomen,want op die beurs verdien je de laatste jaren bar weinig,wat je vandaag verdiend,verdampt morgen weer,ook dalm keerde vanmiddag weer een leuk dividend uit.
    Als het dan niet uit de lengte op de beurs wil komen,dan moeten we toch naar mogelijkheden elders kijken.
    Misschien gaan de oliebaronnen ons nog positief verrassen,zodat jullie nog daverende winsten kunnen boeken,Succes!!!
  2. [verwijderd] 28 september 2016 19:37
    Beter denk ik om in te zetten op de wapenindustrie zoals Thales. Die verdienen samen met Defensie Minister Jeanine Hennis kapitalen aan de oorlogen in Yemen, Syrië en Libië. Dit jaar al 2 miljard euro. De olieprijzen gaan onherroepelijk omlaag nu de Rode Ponzi verzadigd is met de zwarte slurry. Daar valt niet veel meer op te halen. Zie het mega verlies van Eni. En vooral dadelijk stemmen op de partij van Hennis, die nog op haar lijstje een confrontatie met Rusland heeft staan.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,25 11:24
+7,74 +0,89%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links