Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lufthansa lijft Brussels Airlines helemaal in

FRANKFURT (AFN) - Lufthansa lijft zijn Belgische branchegenoot Brussels Airlines geheel in. De Duitse luchtvaartmaatschappij nam in 2008 al een belang van 45 procent en bedong het recht om ook de resterende aandelen te kopen. Daarvan maakt zij nu gebruik.

Begin volgend jaar moet de deal beklonken zijn, liet Lufthansa woensdag weten. Over de voorwaarden gaat het bedrijf nog in gesprek met de overige aandeelhouders. Belgische media meldden eerder dat de overnameprijs mogelijk niet meer dan 2,6 miljoen euro zal bedragen.

Dat lage bedrag is het gevolg van een noodlening van 100 miljoen euro die Brussel Airlines in 2012 kreeg van de Duitse moedermaatschappij. Destijds is afgesproken dat zolang die niet is afgelost, Lufthansa een zeer hoge korting krijgt als het de optie op het resterende belang besluit te lichten. Normaal gesproken zou de overnameprijs 150 miljoen euro bedragen.

Eurowings

Van het genoemde noodkrediet staat nog een bedrag van 45 miljoen euro over. Dat wilde Brussels Airlines eind vorig jaar aflossen, maar dat zouden de Duitsers hebben geweigerd. Daardoor kunnen zij nu voor een zacht prijsje een winstgevend bedrijf met een vloot van een kleine vijftig vliegtuigen in handen krijgen.

Lufthansa wil Brussels Airlines naar verluidt integreren in Eurowings. Dat dochterbedrijf, dat voorheen met name binnenlandse vluchten verzorgde in Duitsland, wordt momenteel omgevormd tot een volwaardige prijsvechter. Wat een en ander betekent voor het netwerk van 92 internationale bestemmingen dat Brussels Airlines nu nog aanbiedt vanaf Zaventem, is onduidelijk.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM
Deutsche Lufthansa AG

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 10,005
    -0,79% -0,080
  2. 6,752
    +1,41% +0,094

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links