Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Beurzen kijken naar olie-overleg Algerije'

'Beurzen kijken naar olie-overleg Algerije'

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam gaat woensdag naar verwachting vlak tot licht hoger openen. In New York werden winsten geboekt, maar in Azië gingen de beurzen omlaag. Dat zorgt waarschijnlijk voor enige voorzichtigheid bij Europese beleggers. Ze houden verder het overleg van olieproducenten in Algerije in de gaten.

Grote olieproducenten zoals Saudi-Arabië, Iran en Rusland houden woensdag informeel overleg in Algiers over de productie. Er wordt niet verwacht dat een overeenkomst zal worden gesloten. Saudi-Arabië liet wel weten nog altijd bereid te zijn tot een compromis met Iran over de productie.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg woensdagochtend 0,2 procent tot 44,75 dollar. Brent klom 0,4 procent tot 46,16 dollar per vat. Dinsdag gingen de olieprijzen nog hard omlaag.

Consumentenvertrouwen gedaald

Er staan weinig belangrijke macro-economische cijfers op de agenda voor woensdag. Uit de Verenigde Staten komt in de middag nog een cijfer over de orders voor duurzame goederen. Marktonderzoeker GfK meldde dat het Duitse consumentenvertrouwen een fractie is gedaald.

Bij de bedrijven op het Damrak kan Galapagos weer op belangstelling rekenen. Het biotechnologiebedrijf start in het vierde kwartaal een nieuw wereldwijd onderzoeksprogramma met zijn middel filgotinib. Daarbij wordt de werkzaamheid bij darmziekten verder onderzocht. Het programma kan worden gestart omdat het overleg met regelgevende instanties in de VS en Europa succesvol is afgerond.

Winstverwachting

In Frankfurt maakte reisorganisatie TUI bekend haar winstverwachting voor het gehele jaar naar boven bij te stellen.

De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs sloot dinsdag na een kleine eindsprint onveranderd op 447,83 punten. De MidKap zakte 0,5 procent naar 647,94 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs gaven 0,2 tot 0,3 procent prijs.

Hoogste niveau

De beurzen in New York wisten met winst te sluiten, geholpen door een stijging van het Amerikaanse consumentenvertrouwen tot het hoogste niveau in negen jaar. De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent in de plus op 18.228,30 punten. De brede S&P 500 steeg 0,6 procent naar 2159,93 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,9 procent bij 5305,71 punten.

De euro noteerde voorbeurs 1,1210 dollar, tegen 1,1250 dollar bij het Europese slot van de handel op dinsdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links