Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flink hogere opening Wall Street verwacht

Flink hogere opening Wall Street verwacht

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan dinsdag naar verwachting flink hoger openen, in navolging van de winsten die op de Europese koersenborden staan. Koopjesjagers slaan hun slag na de zware verliezen door het brexit-referendum. Ook wordt gespeculeerd dat overheden maatregelen gaan nemen om de nadelige gevolgen van de brexit te beperken.

Amerikaanse banken zoals Morgan Stanley, Bank of America en Citigroup staan bij de sterkste stijgers in de handel voorbeurs, na de klappen die de financiële fondsen eerder kregen.

Verder verwerken beleggers in New York nieuwe cijfers over de groei van de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal. Die is volgens een nieuwe raming met 1,1 procent gegroeid in vergelijking met een jaar eerder. Bij een eerdere schatting werd een groei gemeld van 0,8 procent. Ook komt er nog informatie over de Amerikaanse huizenprijzen en een cijfer over het consumentenvertrouwen in de VS van marktonderzoeker Conference Board.

Dow Chemical

Dow Chemical kan bij de bedrijven op aandacht rekenen. Het chemieconcern schrapt 2500 banen bij een reorganisatie van zijn onderdeel dat siliconen maakt en sluit fabrieken in de VS en Japan. De ingreep moet tot een jaarlijkse kostenbesparing leiden van 400 miljoen dollar. Dow neemt een last van 410 tot 460 miljoen dollar voor de maatregel voor onder meer afschrijvingen en ontslagkosten.

Kredietverlener LendingClub kondigde de benoeming van een nieuwe topman aan, na het onverwachte vertrek van de oprichter en bestuursvoorzitter vorige maand. Ook worden banen geschrapt.

Dow Jones

Mogelijk kunnen de oliefondsen bewegen op een flinke stijging van de olieprijzen. De olieprijs ging eerder juist nog flink omlaag vanwege de onrust rond de brexit.

De Dow-Jonesindex sloot maandag 1,5 procent lager op 17.140,24 punten. De bredere S&P 500 zakte 1,8 procent tot 2000,54 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 2,4 procent en eindigde op 4594,45 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links