Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TomTom samen met Peugeot in wagenparkbeheer

TomTom samen met Peugeot in wagenparkbeheer

AMSTERDAM (AFN) - TomTom heeft een overeenkomst gesloten met PSA Peugeot Citroën over samenwerking op het gebied van wagenparkbeheer. Dat maakte de navigatiespecialist dinsdag bekend, zonder financiële details te vermelden.

Bedrijfswagens van de merken Peugeot, Citroën en DS worden aangesloten op het webfleet-systeem van TomTom. Dat helpt bedrijven hun wagenpark efficiënter te benutten. De dienst komt volgend kwartaal beschikbaar in Nederland, België, Frankrijk en Spanje.

Het is de eerste samenwerkingovereenkomst die TomTom sluit met een autofabrikant op het gebied van wagenparkbeheer. Dat is een snelgroeiende markt die het bedrijf helpt de teruglopende inkomsten uit de verkoop van navigatiekastjes te compenseren.

Ook kondigde het bedrijf een samenwerking aan met Senswhere, leverancier van technologie voor indoor plaatsbepaling. De samenwerking maakt het mogelijk om locatiegebonden diensten binnenshuis te brengen. Concreet betekent dit dat locaties als grote ondernemingen, winkelcentra en ziekenhuizen indoor routeplanning kunnen inpassen in hun dagelijkse bedrijfsvoering.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
STELLANTIS NV
TomTom

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 juni 2016 09:07
    Hele mooie deal! Telematics is ook de komende 6 jaar een giga-groeimarkt. De omzet in die sector stijgt gemiddeld met 28,5% per jaar en gaat van 26 miljard in 2015 naar 140 miljard in 2022. TomTom kan daar als Europees marktleider in Telematics met nu al ruim 600.000 jaarabonnementen extra van profiteren. Zeker ook door de uitstekende ingangen bij de autofabrikanten.

    www.prnewswire.com/news-releases/glob...

    Overigens is de divisie Telematics van TomTom net zoveel waard als concurrent Fleetmatics. Kom je zo'n beetje op de huidige totale boekwaarde van TomTom.
    Dus krijg je voor deze bodemprijs de Maps (met een minimale waarde tussen de 3 en 5 miljard) en Consumer er gratis bij. De onderwaardering van TomTom is enorm.
    De wpa is nu nog laag ivm extra investeringen in nieuwe klanten en nieuwe producten die veelal direct als kosten worden weggeboekt. Door de groei (zie o.a. orderboek) en het SAAS-businessmodel (schaalbare omzet zonder noemenswaardige meerkosten) gaat dat de komende jaren snel veranderen.
    Het mooie van die nieuwe omzet is dat het jaarabonnementen zijn (Telematics en real-time Maps & Services in Automotive). Goddijn verwacht 50% marktaandeel in Automotive in 2020 (nu 20%); dan gaat met die groei in jaarabonnementen de koers eenvoudig door de grens van 100 euro.
  2. [verwijderd] 28 juni 2016 09:30
    quote:

    DeGoudenRidder schreef op 28 juni 2016 09:26:

    Winst ten opzichte van de omzet is zeer klein te noemen. Brexit begint nog maar net en ik zie dit als een hersteldagje, omdat niets in een rechte lijn omlaag gaat, maar uiteindelijk gaan we lagere koersen op de borden zien en dat geldt voor alle aandelen op de AEX en AMX.
    Onzin, bericht louter ingeven door je positie (6,40 puts juli 2016).
  3. [verwijderd] 28 juni 2016 09:30
    quote:

    steelfighter72 schreef op 28 juni 2016 08:53:

    Vandaar weer die daling, iedere keer als er daags een onbegrijpelijke daling is, blijkt de volgende dag weer een goede deal te zijn gedaan. Zo ook met Volvo. Het aandeel wordt gemanipuleerd tot en met!!!
    klopt! ik vraag me af wie dat doet en waarom, want het is natuurlijk omgekeerde wereld zo! bij goed nieuws zou de koers juist omhoog moeten gaan de dag ervoor. zit het bestuur van tomtom hier achter? willen ze een exit bewerkstelligen en daarom de koers laag houden?
  4. [verwijderd] 28 juni 2016 09:32
    quote:

    DeGoudenRidder schreef op 28 juni 2016 09:26:

    Winst ten opzichte van de omzet is zeer klein te noemen. Brexit begint nog maar net en ik zie dit als een hersteldagje, omdat niets in een rechte lijn omlaag gaat, maar uiteindelijk gaan we lagere koersen op de borden zien en dat geldt voor alle aandelen op de AEX en AMX.
    complete lariekoek. alles wat met telematics te maken heeft heeft zeer hoge marges en tikt flink aan bij de winst per aandeel. je kletst maar wat uit je nek omdat je scheef short zit.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 23,280
    -0,11% -0,025
  2. TomTom 17:35
    5,730
    +3,80% +0,210

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links