Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorziening bij project drukt winst Oranjewoud

GOUDA (AFN) - Oranjewoud heeft vorig jaar minder winst behaald dan in 2015. Het beursgenoteerde moederbedrijf van de ingenieursbureaus Strukton en Antea zag zich gedwongen om een voorziening op te nemen in verband met een probleemproject, waarbij onder meer wordt samengewerkt met bouwconcern Heijmans.

Het gaat om de nieuwbouw van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), waarbij Strukton in een consortium zit met Heijmans en Hurks. Oranjewoud heeft in verband met dit project 18 miljoen euro (voor belasting) opzij gezet.

De totale opbrengsten bedroegen vorig jaar net als een jaar eerder 2,3 miljard euro. Het operationeel resultaat (ebitda) zakte tot 71,4 miljoen euro, van 88,7 miljoen euro in 2015. Onder de streep resteerde 13,9 miljoen euro, tegen een nettowinst van 19,2 miljoen euro in het jaar ervoor. Oranjewoud zag de orderportefeuille verder afnemen van 3,5 miljard euro eind 2015 tot 3,1 miljard euro.

Het bedrijf stelt ,,tevreden'' te zijn over de behaalde resultaten en wijst erop dat ,,belangrijke stappen'' zijn gezet op het gebied van het verlagen van het risicoprofiel van de orderportefeuille. Daarbij wordt wel opgemerkt dat ,,door een ongelukkige samenloop van omstandigheden'' de accountantscontrole nog niet is afgerond. Deze is echter wel zo ver gevorderd dat de gerapporteerde cijfers niet meer zullen veranderen.

Oranjewoud heeft besloten de op 17 mei geplande aandeelhoudersvergadering uit te stellen. ,,De deponering van de goedgekeurde jaarrekening zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden'', aldus het bedrijf dat ook snel met een nieuwe datum voor de aandeelhoudersvergadering denkt te komen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links