Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gestegen vertrouwen helpt Wall Street vooruit

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn dinsdag hoger gesloten. Beleggers reageerden vooral positief op een veel beter dan verwacht cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Volgens marktonderzoeker Conference Board heeft het sentiment van consumenten deze maand het hoogste niveau in zestien jaar bereikt.

De Dow-Jonesindex eindigde met een plus van 0,7 procent op 20.701,50 punten. De bredere S&P 500-index steeg eveneens 0,7 procent, naar 2358,57 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,6 procent bij met 5875,14 punten.

Op Wall Street werd ook gelet op een sterk indexcijfer over de huizenprijzen en op uitspraken van vicevoorzitter Stanley Fischer van de Federal Reserve. Daardoor verdwenen eerdere zorgen van beleggers over de haalbaarheid van de economische beloften van de Amerikaanse president Donald Trump weer wat naar de achtergrond.

Facebook

Snap toonde zich een opvallende verliezer. Het bedrijf achter de populaire app Snapchat speelde bijna 7 procent kwijt, nadat Facebook (plus 1 procent) met een nieuwe fototoepassing kwam die erg lijkt op wat Snapchat doet.

Apple was met 2,1 procent de sterkste stijger in de Dow, na een positief analistenrapport van UBS. Verder waren onder meer banken en oliegerelateerde fondsen in trek.

Sears

De koers van warenhuisbedrijf Sears herstelde bijna 20 procent, nadat bekend werd dat de topman en een grote aandeelhouder van het noodlijdende warenhuisbedrijf aandelen hebben bijgekocht.

Darden Restaurants eindigde verder ruim 9 procent hoger. Het moederbedrijf van de ketens Olive Garden en LongHorn Steakhouse neemt voor 780 miljoen dollar Cheddar's Scratch Kitchen over.

Belegger

Ook was er aandacht voor autobouwers. Zo won maker van elektrische wagens Tesla bijna 3 procent, na een melding dat het Chinese internetbedrijf Tencent voor 1,8 miljard dollar een belang van 5 procent in het bedrijf heeft genomen. General Motors werd dik 2 procent hoger gezet, vanwege berichten dat een activistische belegger druk uitvoert op het bedrijf om de waarde voor aandeelhouders op te schroeven.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,3 procent tot 48,35 dollar en die van Brentolie klom 1,1 procent, tot 51,31 dollar per vat. De euro noteerde 1,0813 dollar, tegen 1,0854 dollar bij het Europese slot eerder op de dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 29 maart 2017 05:56
    Trump maakt einde aan “oorlog tegen kolen” en draait groot deel klimaatbeleid Obama terug

    Met een decreet heeft president Trump dinsdag een groot deel van het klimaatbeleid van zijn voorganger Obama teruggedraaid. Met de presidentiële beslissing wil het Witte Huis banen creëren en de binnenlandse energieproductie opvoeren, zodat de VS minder afhankelijk is van buitenlandse energie.

    Het belangrijkste mikpunt van Trumps decreet is het Obama Clean Power Plan, dat de uitstoot van broeikasgassen door kolencentrales in 2030 met 32 procent moest hebben teruggebracht ten opzichte van het niveau van 2005. Ook wordt het verbod op het delven van steenkool uit federaal gebied opgeheven en worden de regels voor de methaanuitstoot door de olie- en gasproductie versoepeld.

    ,,Mijn regering maakt een einde aan de oorlog tegen de kolen”, zei Trump voordat hij het decreet ondertekende. ,,Met deze beslissing zet ik de historische stap om de restricties op Amerikaanse energie op te heffen, regeringsbemoeienis terug te draaien en regels die banen kosten af te schaffen.”

    Obama had deze regels ingevoerd om te kunnen voldoen aan de verplichtingen die horen bij het klimaatakkoord van Parijs. Trump had al tijdens zijn verkiezingscampagne verklaard dat hij de steun van de VS aan het akkoord zou opzeggen. Volgens de president zorgt het afschaffen van de ‘groene regels’ voor een boost in de productie van olie, gas en steenkool en levert dat duizenden banen op.

    www.businessinsider.nl/trump-maakt-ei...

    Geld komt first dan deze planeet bij Trump. Een "president" met een koud hart voor deze wereld en haar bevolking.
  2. forum rang 7 Kaviaar 29 maart 2017 06:02
    May zet handtekening onder brief voor vertrek Groot-Brittannië uit EU ?

    De Britse premier Theresa May heeft dinsdagavond de brief ondertekend die de Europese Unie formeel informeert over het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Met de brief zal de Brexit in werking treden.

    De brief van May is bestemd voor de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk en zal woensdag worden overhandigd door de Britse permanente vertegenwoordiger in de EU Tim Barrow.

    Met de brief activeren de Britten artikel 50 van het EU-verdrag. Daarmee hebben beide partijen twee jaar de tijd om over diverse scheidingskwesties een akkoord te bereiken.

    Woensdag is het ruim negen maanden nadat de Britse bevolking middels een referendum koos om de Europese Unie te verlaten.

    Na woensdag hebben Groot-Brittannië en de Europese Unie twee jaar de tijd om te onderhandelen. Daarna is de uittreding een feit, ongeacht of er een akkoord is. In Artikel 50 van het Verdrag van Lissabon staat wel een vertrekprocedure beschreven, maar niet tot in detail.

    Protesten

    In Londen protesteerden zaterdag nog duizenden mensen tegen de aankomende Brexit. De demonstranten willen dat het land in de Europese Unie blijft.

    Het was deze week precies zestig jaar geleden dat Nederland samen met Frankrijk, Duitsland, Italië, België en Luxemburg het Verdrag van Rome ondertekende. Daarmee werd op 25 maart 1957 de Europese Economische Gemeenschap opgericht, die in 1992 in Maastricht werd omgevormd tot Europese Unie.

    www.nu.nl/buitenland/4577340/may-zet-...

    Het wordt een leuke beursdag. Vandaag ook olievoorraden VS.....
  3. Zakkenvuller 29 maart 2017 06:28
    www.google.nl/search?q=earth+sun+size...
    Even uit je groene cocon komen allemaal
    Na het zien van dat plaatje geloof je toch niet meer in opwarming van de aarde door de mens mag ik hopen?
    En dan voor al die klimaat hippies onder ons... Al die zonnepanelen die dus energie van de zon gaan afnemen en dus hier vasthouden. Zou dat de aarde dan juist niet verwarmen in plaats van een laag smog waar geen zonlicht meer doorheen komt?
    Trump is goed bezig. Wij hebben in Europa een groene religie gecreëerd waar velen van ons zelf in zijn gaan geloven. Maar zolang China en India niet meedoen heeft alvast 1/3 deel van de wereld maling aan de religie van de eu
  4. Twijfels 29 maart 2017 07:56
    quote:

    Zakkenvuller schreef op 29 maart 2017 06:28:

    www.google.nl/search?q=earth+sun+size...
    Even uit je groene cocon komen allemaal
    Na het zien van dat plaatje geloof je toch niet meer in opwarming van de aarde door de mens mag ik hopen?
    En dan voor al die klimaat hippies onder ons... Al die zonnepanelen die dus energie van de zon gaan afnemen en dus hier vasthouden. Zou dat de aarde dan juist niet verwarmen in plaats van een laag smog waar geen zonlicht meer doorheen komt?
    Trump is goed bezig. Wij hebben in Europa een groene religie gecreëerd waar velen van ons zelf in zijn gaan geloven. Maar zolang China en India niet meedoen heeft alvast 1/3 deel van de wereld maling aan de religie van de eu
    Sorry maar ik had het even achterwege gelaten dit commentaar. Ik zou eens aan de opwarming van je IQ werken!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links