Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen New York openen hoger

Beurzen New York openen hoger

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger geopend, waarmee enig herstel werd getoond van de forse koersverliezen op maandag. Zorgen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus drukten toen zwaar op het sentiment onder beleggers op Wall Street. De blik is nu voor een groot deel gericht op kwartaal- en jaarcijfers van een flink aantal grote bedrijven.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,2 procent hoger op 28.603 punten. De brede S&P 500 klom 0,4 procent tot 3255 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 9194 punten.

China maakte bekend dat het dodental als gevolg van de longaandoening is gestegen tot meer dan 100 en meer dan 4000 mensen in het land het virus hebben. Tegelijkertijd beloofde de centrale bank van het land voldoende liquide middelen in het bankwezen te pompen om problemen voor te zijn.

Lagere winst

Industrieconcern 3M kwam met resultaten. In de laatste drie maanden van vorig jaar boekte de maker van bijvoorbeeld Post-Its en plakband een lagere winst dan kenners in doorsnee hadden verwacht. Het aandeel 3M ging ruim 3 procent onderuit. Industrieconglomeraat United Technologies opende eveneens de boeken en leverde 1,2 procent in.

Defensieconcern Lockheed Martin zag de winst en omzet stijgen, geholpen door een een verhoogde productie van de F35-straaljagers en grotere vraag naar raketsystemen. Desondanks verloor Lockheed 1,2 procent. Xerox meldde zijn schuldenlast aanzienlijk te hebben teruggedrongen. De kopieermachine- en printerfabrikant, die al een tijdje probeert branchegenoot HP over te nemen, boekte verder een hogere winst op een lagere omzet. Xerox kreeg er bijna 4 procent bij.

Verder openden motorfietsenmaker Harley-Davidson (min 4 procent), farmaceut Pfizer (min 3 procent) en vrachtwagenfabrikant Paccar (min 0,2 procent) de boeken. Nabeurs komt onder meer Apple met resultaten. De iPhone-fabrikant ging 1,5 procent omhoog.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 28 januari 2020 16:50
    De hele beurs in de VS stort als een kaartenhuis in elkaar als er Republikeinen zijn die zich achter de Democraten scharen inzake hard bewijs van Bolton. Dan komt het impeachment ras naderbij.

    De gematigde Republikeinen kunnen niet anders als akkoord gaan om meer bewijs te leveren.

    Trump heeft gelogen en blijft dat doen. Een man zonder enig moraal. Die moet gauw geholpen worden om zijn biezen te pakken.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links