Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Harley-Davidson ziet verkopen weer dalen

MILWAUKEE (AFN/BLOOMBERG) - Harley-Davidson heeft het voorbije kwartaal weer minder motoren verkocht. De totale verkopen daalden wereldwijd met 1,4 procent tot 38.754 stuks. Op de eigen thuismarkt was sprake van een daling van de verkopen met dik 3 procent. Het betekende het twaalfde kwartaal op rij dat er minder kopers waren voor de motoren op de thuismarkt. Internationaal gingen de verkopen in de voorbije maanden wel licht omhoog, louter door de aantrekkende verkopen in Azië.

Het is er Harley alles aan gelegen om jongere bikers aan zich te binden. Het zet daarom in op lichtere motoren. Verder wil de onderneming vooral buiten de VS meer motoren slijten. Azië is daarbij een belangrijke groeimarkt voor de onderneming. De gevolgen van de handelsstrijd tussen China en de VS werkten daarbij in het nadeel van de onderneming.

Tegen 2027 moet de helft van alle verkopen buiten de VS plaatsvinden. Om verkopen aan te jagen maakt Harley ook de nodige kosten voor marketing en de ontwikkeling van nieuwe motoren. Dat alles drukt de winstmarges.

De handelsupdate van de motorenmaker maakte beleggers nerveus. Zowel qua omzet als winst waren de resultaten minder dan verwacht. In de zogeheten voorbeurshandel ging het aandeel hard omlaag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Nuchtertransparant 28 januari 2020 16:11
    Twee motoren gehad. Midlife crisis ingeving. Weg gedaan omdat je je leven niet zeker bent en omdat het in Nederland zo vaak regent en te koud is. Denk dat veel mannen dat hebben en dan gaat dat ding in de verkoop. Vroeger wat het cool om er een te hebben. De nieuwe generatie geeft er veel minder om. Net als met auto's. En die dingen maken zo'n herrie !
  2. Traveler@repair 29 januari 2020 03:51
    Motoren waren "vroeger" wat stoerder. Je krijgt verkering, zij gaat achterop de motor en dan wil je wat voelen in je rug..Dan als je samen verder ging werd het een klein autootje, krap naast elkaar en schakelde je graag...ouder geworden en succesvol zit je in een bak met een enorme middenconsole.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links