Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wisselend beeld op Wall Street na halve dag

NEW YORK (AFN) - Wall Street liet vrijdag na een halve handelsdag een wisselend beeld zien, waarbij grote koersuitslagen uitbleven. Donderdag waren de aandelenmarkten in New York dicht voor Thanksgiving Day. Er was nauwelijks nieuws voorhanden om de Amerikaanse beurshandel richting te geven.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 17.798,49 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2090,11 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 5127,52 punten.

Vrijdag is het Black Friday in de Verenigde Staten. Op de vrijdag na Thanksgiving begint traditioneel het kerstinkopenseizoen, veruit de belangrijkste periode van het jaar voor de meeste winkeliers in de VS. Winkeliers proberen met kortingsacties klanten naar hun winkels te lokken. Maandag is het Cyber Monday. Dan gaan Amerikanen op jacht naar koopjes op het internet.

Korte rijen

De drukte op Black Friday lijkt dit jaar echter mee te vallen, in tegenstelling tot eerdere jaren. De rijen voor de winkels zijn klein. Dat komt mede door het slechte weer en het spreiden van kortingsacties over een langere periode. Ook wordt steeds vaker via internet gekocht. De aandelen van winkelbedrijven stonden daarom overwegend in het rood. Zo stond Wal-Mart Stores 0,6 procent lager, verloor Macy's 1 procent en zakte Best Buy 1,5 procent. Internethandelaar Amazon moest 0,3 procent omlaag.

Entertainmentconcern Walt Disney had een moeilijke dag met een min van 3 procent. Walt Disney liet weten dat zijn sportzender ESPN dit jaar 3 miljoen abonnees heeft verloren. Ook andere mediabedrijven gingen mee omlaag. Viacom ging 2,2 procent achteruit, Time Warner leverde 0,7 procent in en 21st Century Fox zakte 1,2 procent.

De euro was 1,0603 dollar waard, tegen 1,0591 dollar bij sluiting van de Europese beurzen. Amerikaanse olie werd 2,6 procent goedkoper op 41,90 dollar per vat. De prijs van een vat Brentolie daalde 1 procent tot 44,99 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links