Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Deutsche Bank kampt met oude problemen'

UTRECHT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank kampt nog altijd met de erfenissen van het verleden. Dat zei minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem dinsdagavond na een bijeenkomst bij SNS Bank.

Deutsche Bank moet een minder complexe organisatie worden, aldus de minister. ,,De kapitaalratio's moeten omhoog, de kosten omlaag en er moet een antwoord worden gevonden op de brexit'', stelde hij verder vast. ,,Een aantal Europese banken kampt nog met de gevolgen van de financiële crisis van 2008 en Deutsche bank hoort daarbij.''

Deutsche Bank zag dit jaar al ruim de helft van zijn beurswaarde verdampen door de aanhoudende zorgen over zijn kapitaalpositie.

Lees over dit aandeel ook

  1. 01 feb Minder winst voor Deutsche Bank
  2. mrt '23 Vertrouwen van de markt in Deutsche Bank onder druk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deutsche Bank

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Go with the flow 28 september 2016 07:16
    Die problemen daar zijn zo opgelost, gewoon de kosten omhoog, meer bonussen voor de medewerkers, exclusieve bonussen voor het management en top bonussen voor de bestuurders, het komt dan allemaal goed. Mocht de bank dan toch omvallen helpt de EU en betalen de schapen het gelach.
  2. [verwijderd] 28 september 2016 08:10
    De leugens tijdens de crisis over de kapitaalpositie om Deutsche Bank maar uit handen van de overheid te houden zijn nog steeds niet aangepakt en niet opgelost.

    Zo blijft deze wond maar door etteren en dreigt zelfs nog veel meer te worden.

    Compleet belachelijk dat zo een overduidelijke hoop stront iedere keer de hele sector weer meetrekt en niet aangepakt wordt zodat het opgelost is.

    Gewoon net als vele anderen een hoop internationale assets afstoten in combinatie met een hoop geld op halen.
    Verder moet dan het management van toen nog aangepakt worden voor al het bedrog dat ze gedaan hebben om Deutsche maar beter te laten lijken dan het toen werkelijk was, een soort Griekenland wat ook zijn getallen anders voor deed komen en kijk hoelang we daar al mee lopen te kloten met de gevolgen en hoe de schuldigen daar ongeschonden er mee weg zijn gekomen en het volk compleet financieel wordt geslacht.

    Heel gezond dit financieel systeem, de problemen moeten keihard aangepakt worden anders blijft het maar doorgaan, dat mag toch ook ondertussen een keer duidelijk zijn en anders moeten diegene die dit zouden moeten aanpakken anders ook maar meteen aangepakt worden etc etc.

    Omhoog in de boom aanpakken en niet iedere keer de rotzooi bij het volk neerleggen en de oorzaak op de troon laten zitten.
  3. [verwijderd] 28 september 2016 09:42
    Deutsche Bank is een systeembank. Met een derivaten positie van 47 biljoen dollar en een verzwakkend eigen vermogen is deze bank in theorie technisch failliet. Het blijkt wel uit het feit dat bepaalde belegger hun papier goud niet direkt bij DB in echt goud kunnen omzetten. Er zit iets vreselijk mis bij deze "too big to fail" dino dat het ineenklappen ervan een wereldwijd schok effect geeft. Ook geeft het aan dat de Duitse Gründlichheit vervangen door het anglosaskische verdienmodel. DB heeft zich geschaard in het rijtje criminele banken als UBS, UniCredit, Santander, Goldman Sachs, JP Morgan, BoA, Merrill Lynch, Wells Fargo, etc.
  4. [verwijderd] 28 september 2016 10:43
    quote:

    Michiel Contra schreef op 28 september 2016 09:42:

    Deutsche Bank is een systeembank. Met een derivaten positie van 47 biljoen dollar en een verzwakkend eigen vermogen is deze bank in theorie technisch failliet. Het blijkt wel uit het feit dat bepaalde belegger hun papier goud niet direkt bij DB in echt goud kunnen omzetten. Er zit iets vreselijk mis bij deze "too big to fail" dino dat het ineenklappen ervan een wereldwijd schok effect geeft. Ook geeft het aan dat de Duitse Gründlichheit vervangen door het anglosaskische verdienmodel. DB heeft zich geschaard in het rijtje criminele banken als UBS, UniCredit, Santander, Goldman Sachs, JP Morgan, BoA, Merrill Lynch, Wells Fargo, etc.
    Te meer reden om dit zo snel mogelijk aan te pakken en op te lossen.
    Verkopen van assets en ophalen van kapitaal ten koste van de stakeholders en niet de belasting betaler.

    Ook moet er iets verzonnen worden zodat die belachelijke derivatenposities afgebouwd gaan worden.
    Dat zijn niets anders dan hopen geld gegokt tegen andere hopen geld bij andere banken waar bij de 1 wint en bonus krijgt en de ander verliest en de belastingbetaler betaald dus dat voegt niets toe dus paal en perk aan stellen.
    Laat er een ratio op los dat de derivaten positie niet groter dan een bepaald percentage van het eigen vermogen en dat ze dit ook in de komende 20 jaar kunnen gaan afbouwen, dan kunnen ze namelijk het meeste gewoon laten aflopen en moeten ze gewoon niet van die nieuwe rotzooi aan gaan.
    Exotic OTC constructies voor een paar miljard op een neer lopen gooien tot het WEER fout gaat waarbij er een paar schandalig veel krijgen (verdienen is het niet) en de rest verliest wat door de belastingbetaler moet worden opgevangen want het is een systeembank.

    Maak ook meteen een einde aan de systeembanken en voer overal staatsbanken in en laat al dat privaat geld printen eindigen.

    Allemaal 100% oplossingen maar er gaat toch niks aan gebeuren want de elite laat het niet gebeuren natuurlijk zonder enorme ophef door het volk wat dan als 1 moet optreden maar er wordt ook niet voor niets zoveel verdeeldheid gezaaid.
  5. [verwijderd] 28 september 2016 13:32
    Dacht u nou echt dat het casino kapitalisme na 2008 ingeperkt was. Alle "too big to fail" banken zijn 30% groter geworden. Uiteraard geholpen door de quantitive easing van Bernanke, Yellen, Draghi en Kuroda (JP). En carry trade op de valuta's. Tegenwoordig heb je de allernieuwste uitvinding van de financial engineers, CoCo. Contigent Convertible Bond. Weet u wel, waar ING bij onze penningmeester Dijssie meeschreef om de (illegale) belastingaftrek over te krijgen. 300 miljoen euro belastinggeld! Big Bank op schoot van Big Governement . Brussel gaf Dijssie hiervoor direkt een lel om zijn oren. Zo'n CoCo is een hoge rendementsobligatie van de een of andere Bank die bij onderkapitalisering omgezet wordt in een bankaandeel. Investeerders geld kwijt, bank gered of juist rijker. Deutsche zal wel de nodige van dit soort posities hebben. En Hare Majesteit heeft natuurlijk helemaal geen probleem met een kast vol en CoCo's. Tot de lijken er ook uitvallen.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Deutsche Bank

15,396 23 apr
+0,236 +1,56%
Premium

Vertrouwen van de markt in Deutsche Bank onder druk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links