Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX poetst verlies weg

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag na een kleine eindsprint onveranderd gesloten. Andere Europese beurzen boekten een klein verlies. Na de flinke minnen van maandag stonden financiële fondsen opnieuw onder druk, onder meer door aanhoudende zorgen over de ontwikkelingen bij Duitse banken.

De AEX sloot vlak op 447,83 punten. De MidKap zakte 0,5 procent naar 647,94 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs gaven 0,2 tot 0,3 procent prijs.

In Duitsland eindigde Deutsche Bank na aanvankelijke verliezen onveranderd, nadat een zware koersval de bank maandag al op de laagste koers ooit had gebracht. Dinsdag was Commerzbank de gebeten hond met een verlies van ruim 2 procent. Volgens de Duitse krant Handelsblatt werkt Commerzbank niet alleen aan een reorganisatie, ten koste van zo'n 9000 banen, maar wordt ook het mes gezet in de betaling van dividend.

Gemalto

In Amsterdam hoorden ABN AMRO, NN Group en Aegon tot de sterkere dalers, met verliezen van 1 tot 2,3 procent. De hekkensluiter in de hoofdindex van het Damrak was Gemalto, dat 5 procent van zijn beurswaarde zag verdampen.

Biotechnologiebedrijf Galapagos voerde het kleine groepje stijgers in de AEX aan met een plus van 3 procent. Maandag kelderde Galapagos nog bijna 8 procent. Verder werden Wolters Kluwer, Heineken en Unilever ruim 1 procent meer waard.

TMG

Telegraaf Media Groep (TMG) zakte 1 procent bij de kleinere fondsen op het Damrak. Het mediaconcern wil in de jaren tot en met 2019 de kosten met in totaal 90 miljoen euro verlagen. Daarmee zijn de bezuinigingen volgens analisten beperkter dan verwacht.

Volkswagen ging in Frankfurt 2,1 procent onderuit. De Amerikaanse justitie onderzoekt volgens ingewijden de maximale boete die Volkswagen kan worden opgelegd voor zijn rol in het dieselschandaal zonder dat de Duitse automaker daardoor omvalt.

Euro

De olieprijzen stonden lager, na de flinke stijging een dag eerder. Er lijkt bij de bijeenkomst van grote olieproducenten in Algerije deze week geen akkoord te komen over de olieproductie. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 3,2 procent tot 44,45 dollar. Brent werd ook ruim 3 procent goedkoper, bij 45,83 dollar per vat.

De euro noteerde 1,1205 dollar, tegen 1,1270 dollar bij het Europese slot van de handel op maandag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:35 Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 17:48 Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links